המלצת ספר, Dangerous Religion

Justin Angel

New member
המלצת ספר, Dangerous Religion

Dangerous Religion מאת Brendan "Cathbad" Myers בתור התחלה, קצת על הסופר. ברנדן הוא אחד מהאנשים היותר מלומדים שאני מכיר בתחום הדרואידיות. עוד שהתחלתי ללמוד ב-99' החיבור שלו על המאפיינים של הדת הדרואידית היה המאמר הרציני הראשון שקראתי. מאז, אני מעריך את הבן-אדם כמו חצי-אל. עוד אנקדוטה משעשעת עליו זה שהוא ארגן הפר נבואת זעם נוצרית בת 1,500 שנה של סט' פטריק. במאה ה-5 הקדוש פטריק ושניים-עשרה מחבריו הקדושים העליזים קבעו שדרואידים לא יפגשו בשנית על גבעת טרה הקדושה ולא תהיה שם אסיפה דתית לעולם. בשנת 2,002 ברנדן אירגן מפגש דרואידי על הגבעה, טקס מרשים ליום הארוך והצטלם ליד ליהפייל (אבן המלכים האגדית). סה"כ הוא אחד מהדרואידים שאני יותר מעריך. הספר "החדש" שלו יצא בנובמבר 2004 ולקח לי כמה חודשים וקריאה חוזרת רק להבין על מה האיש מדבר. במקום להיות ספר שעוסק בהא ודא פאגאני ומתפלסף על שיקויים וזיוני שכל ניו-אייג'ים הוא עוסק במציאות. כמו כל ספר קלטי טוב הוא מחולק לשלושה חלקים: העבר, הסוף וההתחלה מחדש. בהתחלה ברנדן כותב בצורה מרגשת ומהממת על מצב העולם כיום. פשוט ככה, בלי בולשיט, בלי שטויות, בלי ציפוי סוכר - העולם היום במצב לא טוב מהרבה מאוד בחינות. בחלק השני ברנדן בכלל בקושי מזכיר דת (ובטח שלא דרואידית) אלא מדבר על אפשרויות כלכליות\פוליטיות\חברתיות חלופיות לחברה היום-יומית. הדבר היפה בזה שזה לא איזה קשקוש היפי\פשיסטי על חברה מגוחכת שלעולם לא תוכל להחזיק, אלא באמת אפשרויות ברות-קיימא לצורות חיים חלופיות כחלק מחברה. אני בכוונה משתמש במילה "חלופיות" ולא "אלטרנטיביות", היות ומדובר פה בתחלופה מלאה והגיונית ולא רק להחליף חלקים מאורח החיים. כמו כן יש הצעות מאוד מקורקעות על איך ליישם את האפשרויות האלו. בחלק השלישי ברנדן מדבר על איך אפשר להתחיל את השינוי לכיוון דרך עבודה פנימית וחיצונית שתתרום לעולם ולחברה כ-כלל. סה"כ, ספר מאוד מומלץ, חמישה כוכבים. לפאגאן שלא רק רוצה לעשות טקסים, שלא רק רוצה לזיין ת'שכל ולהזדיין, אלא גם לפעול, לשנות ובאמת לקדם את מצב העולם.

למעלה