הממממממ

אקווה

New member
הממממממ../images/Emo12.gif

זה נראה שמאז הסמיילים, ההמבורגרים והבן-גוריונים למיניהם לא נפתחו כאן הודעות חדשות... אז אפילו שבד"כ אני לא עושה דברים כאלה (ביישנות, ביישנות), החלטתי בכ"ז לפתוח הודעה חדשה, בתקווה להעיר קצת את הפורום ולתת סיבה שהוא ישאר. אז פשוט יש לי שאלה - למה אצל הרבה אנשים מערכת זוגית היא משהו שנותן הרגשה של כח? למה הרבה אנשים מרגישים שזה שהם לא במערכת זוגית אומר משהו עליהם? למה הצורך הזה להוכיח משהו למישהו? או אולי זה משהו אחר ואני טועה? סתם תהיות... אשמח לשמוע מחשבות והגיגים. בוקר מצויין לכולם

night mistress

New member
אז ככה..

בדיוק חזרתי מחופשה והחלטתי להציץ..אני לא מהאנשים שחושבים שמערכת יחסים או בן זוג זה מה שיתן לי סיבה להתעורר בבוקר..או שזה מה שיאמר לי שאני שווה יותר..ממש לא, מבחינתי להיכנס לקשר שיש בו אהבה זה בונוס.. תגמול.. פרס (בחר את המילה המתאימה
אני למשל, חושבת שאני אדם שלם..אני שלמה עם עצמי, אני יודעת מה אני רוצה ואני יודעת מה אני שווה..ואני לא צריכה להיות עם גבר כדי להוכיח את זה לעצמי.. לכן..המשפט שלך לא תופס לגביי אבל אני מסכימה איתך שזו מחשבה נפוצה (ע"ע החברות שלי..
) ואני מניחה שזו פשוט תפיסת עולם שנבנתה על ערכים חברתיים מימי הבניים..שאשה (או גבר) שווים משהו כשהם ביחד..ולא לחוד, הרי אדם לא יכול להיות עצמאי..הוא צריך להיות נתמך..חלש..לקבל גב מגורמים שונים...תראה דוגמה לאיך זה מתחיל ..מישהו (בדרך כלל בן משפחה אבל גם זרים ברחוב) שואל בחורה "יש לך חבר?" היא עונה בקול מהוסס ואומרת "לא....."..ואז...נותנים לה את המבט...(המבט המזועזע של.."אויי ואבויי אבל אל תדאגי..זה יהיה בסדר יום אחד גם לך יהיה") כאילו שזה הדבר הכי נורא שיכול להיות שלבחורה אין חבר.. וכו וכו.. אני מתחילה לפטפט ולהסתבך עם עצמי אז אני אשתוק..אבל רק לבנתיים..

אקווה

New member
טוב ויפה

רק שאני בחורה....
כנראה שבגלל זה שאלתי את השאלה - זה באמת כנראה יותר אופייני לבחורות השאלות האלה...

night mistress

New member
LOL..שמתי לב..

אחרי שכתבתי את התשובה ושלחתי ראיתי את הפרטים שלך והבנתי שאת בחורה..:)) סליחה..

night mistress

New member
אבל

תדעי לך שיש גם הרבה גברים שמרגישים ככה... נקודה שיותר מעניינת אותי..למה הרבה פעמים כשהם מוצאים משהו טוב..את הסיפוק שהם מחפשים (ולא סקס אלא מבחינה ריגשית) הם נוטשים..אני רואה את זה על חברה שלי למשל..היא בוכה ומייללת שהיא לבד..וכשמגיע משהו והיא נסחפת היא פתאום מחליטה לחתוך כי בא לה לבד.. או האקס שלי למשל, היינו יחד, נפרדנו (הסיבה הרגילה) והנה הוא שוב בוכה לחבר הכי טוב שלו שהוא לבד והוא היה צריך להישאר איתי..מה הקטע?.. בגלל זה אני אומרת..אדם קודם צריך להיות שלם עם עצמו לפני שיוכל להיות שלם עם אחרים.

אקווה

New member
ואללה, צודקת...

זהמן קטע כזה של אנשים, שכל פעם מרגישים שהם מפסידים. גם אני הייתי ככה פעם, מודה ומתוודה...
זה קטע כזה כי אנשים לא מסוגלים להתמודד ולהפנים את זה, שתמיד יהיה משהו יותר טוב. אז הם תמיד רואים את חצי הכוס ריקה. את מה שאין להם ולא את מה שיש... שבל אני אכנס לדיון עוד מעט, כשהבוסית שלי תלך...:)

לא רוצה להפריע לשיחת נשים

אבל קשר זוגי בשבילי הוא בעצם שלווה. אני לא יכול כ"כ להסביר אבל כשיש איתי מישהי שאני חולק איתה ומשלימים האחד את השנייה, זו שלווה בשבילי

אני חושבת (משמע אני קיימת../images/Emo12.gif)

שזוגיות היא דבר שכולם שואפים אליו, בסופו של דבר, זה קטע של המשכיות, של השרדות הגזע, לא? וכשמוצאים את "הדבר הזה" והוא טוב זה משאיר המון זמן ומרץ לכבוש פסגות אחרות כיחיד. אני לא חושבת שיש פה הבדל בין המינים. אני חושבת שזה טבע האדם.

MemphisRaines

New member
זוגיות היא כיף

ולא רק בהקשר המיני זוגיות היא התחושה של ביחד מין חיבור זה ל א חייב להיות כל הזמן ביחד יש דברים שגם בזוגיות אני מעדיף לעשות לבד חשוב לי להתבטא בדרך שלי וחשוב לי לתת לה להתבטא בדרך שלה השיתוף הוא חלק וההבנה היא חלק נוסף ולגבי התחושות כשיש לי בת זוג כיף לי אין ספק שאני מרגיש טוב ורצוי ואהוב מצד שני גם כשאני לבד אני מרגיש טוב , זה עיניין של גישה שרון

dudusch

New member
גם אני גם אני ../images/Emo98.gif

אז ככה. גם אני רוצה להגיב... כבר דיברו על זה שדוקא אלו התפוסים / תפוסות משדרים משהו (מי שזוכר את ערב המומחים לגבי שפת גוף). זה ידוע, שכאשר יש קשר זוגי, כיף בו ואכן עזר שכנגד, יש תחושה של שלווה, שיש מי שיתמוך אם נזדקק, יש מי שיאהב (והלא כולנו רוצים לחוש אהובים ומוערכים). ההרגשה של הכוח היא בעצם השלווה, שיש לפחות מישהו אחד שחושב עלינו טובות (אחרת לא היה איתנו...). אם מישהו נכנס למערכת כדי להוכיח משהו או להתריס, מערכת היחסים הזו תיגמר מהר מאוד... אין לי ניסיון במערכות יחסים (איפה כולם שיגידו וואי?!)... אני יודע רק שלא רק התחושה שלי (איך אני תופס את עצמי) אלא גם תפיסת הסביבה אותי משתנה אם אני לבד או אם אני עם מישהי. לילה טוב לכווולם, חג שמח ורק טוב! דודו

אקווה

New member
זהו בדיוק!

אני חייבת לצטט אותך, דודוש, כדי לשאול ביתר חדות את שאלתי: "אני יודע רק שלא רק התחושה שלי (איך אני תופס את עצמי) אלא גם תפיסת הסביבה אותי משתנה אם אני לבד או אם אני עם מישהי". מילא איך שאתה תופס את עצמך - באמת כיף לדעת שיש מישהו שאוהב אותך ומחכה לך, אבל למה החברה מסתכלת על זה כעוד איזה "סמל סטטוס"? יש לך חבר/ה = אתה במעמד ה"נכון", זה עוד סימן לכך שאת/ה בסדר, ואם אין לך חבר/ה זה ממש כאילו הצהרת, רחמנא ליצלן, שאין לך טלפון סלולרי... או אולי זו הפרשנות של האדם שאין לו בן/ת-זוג כי הוא עצמו מרגיש שהוא לא בסדר?...

dudusch

New member
אז ככה...

זוכרת שבסרט "כשהארי פגש את סאלי" הוא אמר לה שאין דבר כזה ידידות בין גבר ואישה? תמיד יש איזשהו מתח בין בני המינים ההופכיים ולא משנה מה הסיטואציה. כאשר מישהו נמצא בקשר עם מישהי, הבנות חשות יותר בנוח (לפי מה שאני ראיתי), והתנהגותן אכן השתנתה. לעומת זאת, בין גברים, כאשר למישהו יש חברה, אז כן, זהו מעין "סמל סטטוס" ולא, אין צורך להביא את הנאבוט... כאשר אדם (אני, לא אכליל) רואה זוג, והבחור, מה לעשות יש כאלה, נראה כמו הצרות שלי ולעומתו הבחורה נראית (רושם ראשוני) כמשהו "וואו", אז כן, אני שואל את עצמי מה דפוק אצלי, שגניחט כזה מצא מישהי, ואילו אני מסתובב עדיין בבודדת... אני מקווה שעניתי לך ביתר חדות ובלא עוקצנות... שיהיה חג שמח לכוולם/ן!!!

אקווה

New member
אבל......

מכיוון שרק על עצמי וסביבתי הקרובה לדבר ידעתי, אני יכולה לומר שגם אצל בנות לפעמים ה"בנזוג" הופך לסמל סטטוס. הרבה פעמים אני רואה ושומעת תגובות של חברות (פנויות, פנויות) על בחורה אחרת שנגיד נפרדה מהחבר. ברור שחבל להן ושהן מצטערות בשבילה ובלה בלה בלה, אבל איפשהו בכל זאת תמיד תשמע איזו נימה של, הממממ... איך לקרוא לזה... סיפוק? הקלה? משהו באמצע כזה, שאומר: יופי, עכשיו גם היא לבד... לא רק אני לא מצליחה למצוא לעצמי קשר. תקנו אותי אם אני טועה, ובטח שחלק יגידו שזה נורא תלוי בבת-אדם, אם היא אנוכית או לא, וברור לי שזה בהחלט חלק מזה, אבל... האם אתם לא רואים את זה?

dudusch

New member
ואולי הן פולניות?

יש משהו במה שאת קוראת הקלה. אנו מסתובבים בתחושה של "משהו בי דפוק אז אני לבד". כאשר אנו מסתכלים על מישהו/י בתוך קשר, הם נראים לנו מעלינו... מי אוהב שיש מישהו עליון לו? לכן יש בעיית פירגון, אלא אם זה/ו חברים טובים מאוד שלנו ואז יש לנו תחושה של "לפחות זה הם, מגיע להם". אני אישית מאוד אשמח אם לחברים שלי יהיו חברות, ואילו יכולתי הייתי מנסה "לשדך"להם... (אני גם מנסה "להתחיל" עבור אחד מהם...). בכל ופן, את צודקת. יש קשר למי הבנאדם ועד כמה החברות עמוקה...

אקווה

New member
מה זאת אומרת?

אני תמיד צודקת! פעם חשבתי שטעיתי, אבל טעיתי...

למעלה