המממ שאלה

Inevitable

New member
המממ שאלה

שלום עליכם מזמן לא הייתי פה יש לי שאלה רוב השיחות שעבורם נועד הפורום הזה הם שיחות שניתן לנהל עם סוג מסוים של אנשים מה שמאפיין את רוב השאלות הוא הספק. הורגלנו מילדות לדבר מסוים ואנחנו מטילים ספק אולי זה לא כמו שכולם חושבים... השאלה מה עם כל מי שלא מתעורר אצלו ספק האם תכונת הספק מולדת או נרכשת? למרות שאני לא מסכים עם הרבה דיעות שיש פה :) הספק הוא חיוני (כמובן במידה) ואם יש למישהו ספק זה כבר טוב ויש נושא משותף לדיון אבל מה עם מי שמבלה(מלשון בגד בלוי) את חייו בין קניונים לפירסומות ולא עולה בדעתו שיש משהו חוץ מזה בעולם הזה מה עם האנשים האלה קיצור האם התכונה של יכולה להטיל ספק במציאות שמאכילים אותנו היא מולדת או לא? והאם ניתן לעשות משהו בנושא? ודרך אגב ד"ש לכל הותיקים שנשארו בפורום עוד מתקופתי

miss mcmillan

New member
אורח נכבד ../images/Emo13.gif

התגעגעתי אליך, וגם לחתימה שלך.. ולשאלתך. אני חושבת שהטלת ספק היא בעיקר מולדת, אבל לא לחלוטין. אני כן מאמינה שזה דבר שחייב לבוא מבפנים ואי אפשר, אמ.. "להכריח את הסוס לשתות". זה לא אומר שמדובר דווקא בתכונה גנטית ממש, לפעמים זה מתעורר אצל אדם מסויים בזמן מסויים או להפך נרדם והספקות נעלמים- אבל זה בדרך כלל לא כי האדם קיבל שאלות או תשובות חדשות מבחוץ, אלא כי זה התאים למערך הפנימי שלו. כלומר, במקום שבו אתה לא רואה שאלה, לא משנה עד כמה אני אביא לך נתונים שצועקים שמשהו לא בסדר, בשבילך זה יהיה בסדר. יש כאן איזהשי בחירה לראות פירצה, שאלה, חוסר ודאות, בחירה חופשית וגם אומץ להחליט שאני מטיל ספק. [אגב, אני נתקלת בשאלה הזו עם עצמי הרבה כשיוצא לי להכיר ולדבר עם יוצאים בשאלה כמוני, כשהשאלה הנצחית היא תמיד "האם תמיד הטלת ספק? האם ידעת שתצא בשאלה?". תשובה נצחית עוד לא באמת מצאתי, אבל אני שוקלת להעלות את השאלה שלך גם בפורום ההוא, אם תרצה
]

Inevitable

New member
אוראינסוף....

אשרייך באמת הזכרת לי שאני צריך להחליף את החתימה שלי
ואני דווקא נתקלתי בשאלה של הטלת הספר עם חוזרים בתשובה
שני הצדדים של הסקאלה.... ולא הבנתי כל כך את מהות התשובה שלך אז במה זה תלוי? מה גורם לאפשרות להטיל ספק? אני גם חושב שזה לא גנטי אבל מה זה?

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo6.gif

אין לי תשובה בשבילך, סתם השתעשעתי מזה שקראת ליעל "אוראינסוף" והתגעגענו (
)!

Inevitable

New member
בילבלתם אותי עם שינויי הכינויים ../images/Emo10.gif

אולי תביאי לי איזה תיזכור קטן מי זו מי?

miss mcmillan

New member
../images/Emo6.gif הנוסטלגיה, בחיי

אם כי לא הבנתי מה מסוטבך פה- אתה הרי זוכר שאני זו אוראינסוף
. והבחורה בכחול היא בהכרח Trinity 8P בעברה האפל. וזהו, לא חושבת שהשתנו פה עוד אנשים.

miss mcmillan

New member
אוקיי, ננסה לצמצם בעמימות

כשאמרתי שהטלת ספק הינה מולדת בעיקר, התכוונתי לא לגנים, אלא לגורם בסיסי באישיות, שמתעצבת בגיל צעיר מאד. זה לא דטרמיניסטי לגמרי, גם אדם שאינו ספקן מטבעו יכול להשתנות אבל סביר הרבה פחות שהוא יחליט להתנגד למערכת. החלק השני בתשובה שלי דיבר על זה שלהטיל ספק היא תמיד בחירה- זו גם הסיבה שזה מושפע מהאישיות. אדם אף פעם לא חייב להטיל ספק, הוא צריך לבחור (אם כי לפעמים הבחירה היא לא לחלוטין תהליך מודע) אם הוא משלם את מחיר הספק. ביהדות, אגב, רואים את זה חזק מאד! לאדם אסור להגיד "יש לי ספקות באמונה." זה פשוט לא תירוץ קביל. אם הוא מרגיש שספק מתחיל להתעורר נותנים לו שיטות להדחיק/להעלים אותו. ושוב, then again, זה מורכב מאד. גם הטיעון שהבאתי עכשיו לא מוחלט ולא עונה לנו בעצם על כלום
כי, אם להישאר בעולם הדוגמאות הזה: 1. יש אנשים שחיים בעולם הדתי, עם ספקות באמונה או עם חוסר אמונה מוחלט, שנים ארוכות וחיים את חייהם כאילו כלום. האם זה נקרא להטיל ספק בכלל? הרי החיים שלהם לא מושפעים מכך, והם מפחדים להתעמת עם הספקות- הם לא לומדים אותם, לא עוסקים בהם, הם רק ישנם. 2. למאמינים בניצוץ כלשהו של כוח בחירה, כמוני, (VS ביהוויוריסטים), וכשהנחת היסוד שלי, כאמור, שהטלת ספק היא בחירה לכל דבר- שיש לה תמורה משלה ומחיר משלה- יהיה בלתי אפשרי להסביר עד דק את התופעה. למה? כי אני מאמינה שמעבר לכל נסיבות (אישיות, חוסן אישי, חוויות מעצבות) תהיה נקודה קטנה ונקייה של בחירה שלעולם לא נוכל לצפות מה תהיה. וגם כאן. טוב, מוותרת, תשובה ברורה לא הצלחתי להפיק מעצמי. _________________________ אפרופו חתימות- אתם יכולים לראות את הפונט הסיני בחתימה שלי? כי אם לא, אני אשנה אותה
לא שווה ממילא.

Gilliana

New member
השאלה היא...

... האם בכלל תכונות האישיות הן מולדות או לא - משום שבאותה מידה ניתן לשאול האם סקרנות היא תכונה מולדת או לא? האם סובלנות היא תכונה מולדת או לא? לדעתי התשובה היא: גם וגם. אנו נולדים עם חלק מתכונות האישיות שלנו (אפשר בפירוש לראות את ההבדלים כבר בתינוקות רכים מאד) אולם חלק אחר מתפתח ונרכש ככל שאנו גדלים ומתגברים. כמובן שיש לזה גם קשר עם יכולות האינטילגנציה שלנו.

Master Boo

New member
אני לא חושב שזה יכול להיות מולד

לדעתי זה נרכש. לדעתי לכל אחד מ"מטילי הספק" קרה איזהשהו אירוע, בין אם הוא זוכר אותו אם לא, שערער לו את התחושה הזאת של הבטחון. יכול להיות שבשביל מישהו זה היה פשוט לראות את המאטריקס, ואולי בשביל מישהו אחר כשהוא היה בן שנה הוא חשב שהוא ראה חתול מעופף.

Inevitable

New member
אבל...

אני מכיר אנשים ש"ראו חתול מעופף" ואמרו "אה נו זה בטח מטוס" או "וואי אני כבר ממש עייף" לעומת זאת אנשים אנשים שראו מזוודה רגילה ואמרו "וואי הנה חתול מעופף חד-קרן עם רגלי זברה" מה שאני מנסה להגיד זה שלאו דווקא הגירוי החיצוני קשור לתגובה הפנימית יש שרואים דבר שגרתי ומזה מגיעים להטלת ספק בכל המציאות ויש שרואים דברים חריגים וזה לא מעורר שום פעולה מחשבתית אצלם

אני מאמין

שזו תורשה התנהגותית (פעם היה לי שם יותר טוב לזה אז אני אטרח להסביר) לעומת גנטיקה, אני מדבר על מה שמועבר אליך על ידי החברה שאתה גדל בה, לדוגמא: ילד שנולד להורים שמנים אם עם לא מעורבת שם גנטיקה סביר שיגדל להיות ילד שמן, בעקבות תזונה, אורח חיים וכו'. גם ילד שנולד לחברה שמעודדת פתיחות דעת,כנראה יגדל להיות בעל אותה תכונה. זה לא נכון בכל המקרים אבל "בכל דופן יש ויוצא דופן"

miss mcmillan

New member
|כןןןן||כןןןןן||כןןןןןן../images/Emo70.gif|

משלים נהדר את המשפט-בהיר-אחד-פור-א-צ'יינג' שהיה חסר לי בתשובה שלי.

miss mcmillan

New member
לרוב אין בהודעות שלי

אפילו משפט בהיר אחד. לו הייתי לוקחת את ההודעה שלך ומדביקה אותה בשלי, היא הייתה מתפקדת על תקן המשפט הבהיר היחיד בהודעה. לשם שינוי. אני כל כך מסובכת

למעלה