הממפ שאלה...

הממפ שאלה...

השאלה שלי מופנית בעיקר לאלו הצמחונים\טבעונים בגלל הדרך בה מגדלים את בעלי החיים לפני הרצח-ולא הרצח עצמו... אם מוצע לי בשר חזיר שמאה אחוז גודל באופן חופשי ובמקום פתוח ללא התערבות אדם-האם ניתן לאכול? טלטול

Neta558

New member
הממף תשובה...

בדר"כ זה שילוב בין השניים, התנגדות לרצח והתנגדות לתנאי הגידול של בעלי החיים... יש סתירה במה שהצגת. אם החזיר *גודל*, משמע, מישהו גידל אותו-וזו כבר התערבות מסוימת של האדם. בנוסף, כדי לאכול אותו כדאי שהוא יהיה מת (כך מספרים), והריגתו היא התערבות נוספת של האדם. הבשר שאוכלים כיום הוא לא תוצר של ציד חיות בר, קשה לי להאמין שהחזיר מהשאלה שלך קיים... בכל מקרה, אני מניחה שאם אדם מאמין שמותר להרוג בעלי חיים לצורך אכילתם, אך אסור להסב להם סבל במהלך חייהם, הוא יראה זאת לגיטימי לצאת לציד כאיסוף מזון. לחילופין, יתכן שמדובר על אוכלי הבשר האורגני. לא נתקלתי בהרבה אנשים שמצדיקים הרג ומתנגדים רק לתנאי המחיה של בעה"ח.. לי אישית זה לא מאד מסתדר מבחינה הגיונית.

בקשר לסתירה שאמרת שקיימת

אני לא מתנגדת לעובדה שהורגים בשביל לאכול (ובשביל לאכול בלבד!!!!!) מכיוון שזו שרשרת המזון ודרך הטבע. ברגע שהחיה תגדל בחופשיות עם מספיק שטח מחייה,ללא סבל והתנתקות מהסביבה המוכרת והנוחה לה-מן הטבע שהחזק ממה\זה שצריך לאכול אותה למחייתו-יטרוף אותה (כמובן בתנאי שההרג לא מתבצע בענויים)... זייהו. ותודה לך. טלטול

הי חיפושית..

דבר ראשון, גם אם היתי אוכלת בשר לא הייתי אוכלת בשר חזיר, כי אני אוכלת כשר. דבר שני, לי זה בכלל לא משנה איך בע"ח גודל ואילו תנאים נתנו לו.. רצח מבחינתי זה רצח.. אני יודעת ששאלת לגבי אלו שמפריעים להם התנאים של הגידול, אבל זה בכלל לא משנה עם החזיר הזה גדל במלון 5 כוכבים או בדיר מזוויע.. הגידול עצמו, בשביל רצח מאוחר יותר מאוד מפריע לי..

Neta558

New member
את מסוגלת לכך?

את מסוגלת לרדוף אחרי חיות בטבע, להתגבר עליהן ולטרוף אותן? לא מבושלות, חלילה, באופן טבעי! האם את באמת חזקה יותר מחיות הבר, או שהטכנולוגיה שלך חזקה מהן? האם בכלל הבשר של חיות הבר (הלא מבושלות, אני מזכירה) יהיה לך טעים? זהו בשר שונה מזה ש"מייצרים". (יחסית גם יותר בריא).

xenocide

New member
אז לא

אם תטרחי לבדוק בפורום בהודעות אחרות תווכחי לדעת מהודעה של מישהו(לא זוכרת מי) שהאדם לא תוכנן לאכול בשר אלא פירות... הרבה אנשים באים אלי ושואלים למה אני צמחונית כי הרי זו שרשרת המזון ואנחנו טורפי על וכו´. התשובה שלי לפני שקראתי והחכמתי יותר הייתה:"פעם אם היית אומר לי את זה הייתי אומרת נכון כי אין לנו תחליף לבשר ואנחנו צריכים את זה. היום האדם פיתח בדרך זו או אחרת (מוסכמת יותר או פחות) דרך לחיות בלי אכילת הבשר ולכן אני לא אוכל לשקר בשקר זה למצפון שלי כי יודעת אני שגם אם אנו טורפי על יכולים אנו לחיות גם בלי בשרם של יצורים חיים אחרים"

xenocide

New member
לא

יש לי בעיה במחשב עם פתיחת קבצים מסויימים ולכן לא ראיתי את זה עד עכשיו (אני אצל אח שלי) אני מתכוונת להודעה שמישהו מהפורום כתב..

Eclipsed 0

New member
הספר "טבעונות" של יצחק בן-אורי

הוצאת פרולוג. הודפס בישראל, 2000. ספר מוצלח, למרות שבקושי קיימים אזכורים על הפן האידיאליסטי.

lilithmm

New member
לא מבינה את הדיון

בעבר הרחוק אדם אכל בשר כי לא היה מה לאכול. היום יש כזה שפע של מזונות צמחיים בריאים וטעימים. אז למה, ל****, להרוג בע"ח בשביל לשבוע? איפה ההגיון לקחת חיים בשביל ללללאאאככוללל?????

tali_le

New member
אני נאלצת להסכים

האדם, ע"י הרס מוחלט של הסביבה הטבעית, של החיים הטבעיים ושל העולם הביא למצב שבו אין לנו צורך לאכול בשר, לצוד או כל דבר אחר על מנת להתקיים ולכן, גם חיות שגודלו באופן טבעי - אני לא אוכל ופה גם ההבדל בינינו לבין חיות בטבע שאוכלות בשר - להן לרוב אין אופציה אחרת (או שהן לא מכירות אותה) טלי

חופש הבחירה האנושי ... ../images/Emo65.gif

במהלך השנים פיתח האדם את יכולת הבחירה והשינוי שלו ובחר להתרחק מדרך ´הטבע´ האדם בחר למשל לגור בבית מבלוקים מסותתים ובטון ולא במערות ועל עצים. האדם בחר לבנות לעצמו מכונות משונות כדי להקל על החיים שלו. דברים אשר שינו לחלוטין את מושג ההישרדות. בנוסף פיתח לעצמו האדם מערכות של מוסר או חוסר מוסר. היו וישנן חברות המייצרות שיוויון חברתי וכלכלי (מלאכותי) מכיוון שכך מוסרי יותר לחיות. בדיוק מאותן סיבות, שאלת אכילת הבשר היא מוסרית בלבד ואין נסיבות מקילות. זה לא משנה אם החזיר נולד בתור שינקן. זה לא מוסרי לאכול בשר, נקודה. בברכת צום קל וטעים. עמית.

vegan

New member
נימוק הרצח לעומת תנאי הגידול

נימוק הרצח הוא לא פחות חשוב מהסבל בתנאי הגידול. כאשר מדובר על בעלי חיים שלא הורגלנו לתת הכשר חברתי לרציחתם - כולל בני אדם, כלבים או חתולים, רוב האנשים שוללים לחלוטין רצח. למרות זאת, כאשר מדובר בבעלי חיים הנרצחים למטרות מאכל, ישמם אנשים שלא שוללים זאת, אך שוללים את תנאי בגידול. אני רואה לכך כמה סיבות: 1. אנשים מודעים לזה שהחיות נרצחות (או כל שם אחר שהם נותנים לכך) וגדלים לתוך מוסכמות חברתיות המכשירות פשע זה. ההרגל הנרכש של אכילת חיות מלווה בשטיפת מוח הגורמת לאנשים להדחיק עניין זה. אנשים פחות מודעים לאופן הגידול ולכן לא מפתחים מערכת הדחקה אישית וחברתית שנועדה לתת הכשר לפשע זה. לכן כאשר אנשים מתוודעים למה שקורה בגידול הם מושפעים הרבה יותר מאשר עצם הרצח. 2. יש אנשים המנסים למצוא צידוק לאכילת חיות בהטלת האשמה על המגדלים "אני לא אשם שהם מגדלים אותם ככה, זה אשמתם שהם לא מגדלים אותם אחרת" (טענה לא נכונה מכיוון שאין אפשרות לספק אחרת את הדרישה ומי שמשלם על כך אחראי). קשה יותר לטעון שאפשר היה בלי הרצח ומכאן מגיעים לטענה שהרצח הוא בסדר ותנאי הגידול לא. שוב, מערכת נורמות זאת נשארת לפעמים גם לאחר שמחליטים להיות צמחונים. 3. דתיים מקשרים לפעמים התנגדות לרצח חיות כהתנגדות לשחיטה. מכיוון שהשחיטה נעשית על פי ההלכה ומצוייה בפיקוח, הם רואים בעייה להתנגד לכך. לעומת זאת, אין פיקוח על תנאי הגידול המהווים עבירה מתמשכת על מצוות צער בעלי חיים ולכך קל יותר להתנגד מבלי להרגיש סתירה עפ הדת. גם כאן, למי שמתמצא, אין בעייה להתנגד לרצח, בלי לראות בכך סתירה עם הדת. בבריאת העולם לא הותרה אכילת חיות וההיתר שניתן לאחר המבול, הוא היתר בדיעבד שלא בא לתת הכשר למה שלא היה נהוג, אלא להגביל את מה שנעשה ממילא. על כן כתוב "כי תאווה נפשך לאכול בשר....", כלומר ההיתר מותנה בכך שאינך יכול לעמוד בפיתוי. אדם שמסוגל לשלוט בעצמו ולא לאכול חיות, אסור לו לאכול חיות. אדם שאינו מסוגל לשלוט בעצמו בנושא זה, עליו חלות מגבלות הכשרות, הגידול והשחיטה.

xenocide

New member
אם כבר מדברים מבחינת דת

אני לא יודעת מה איתכם אבל אותי בבית ספק לימדו שההיתר לאכילת בשר נועדה (ע"פ אחד הפרשנויות) לספק את צורכי ההרג וההרס של האדם כלומר לקחת את היצר הנ"ל ולהטות אותו כלפי בע"ח. מה שלי אישית נותן מין תחושה שגם מה שכתוב בתנ"ך הוא לא לגמרי מוסרי. כלומר להטות יצר שהוא רע מיסודו ובמקור מופנה כלפי בני האדם וליישם אותו כלפי צורת חיים אחרת זה בסדר... נשמע לי רע. אבל שוב-אולי זאת רק אני... נ.ב-אני באמת אומרת את זה בלי כל כוונה לזלזל או להראות את התורה ובלי לפגוע באף אדם שמאמין. סליחה אם פגעתי.

למעלה