הממשלה אישרה

One Echoe

New member
הממשלה אישרה

לא להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף. יפה מאוד. אין סיבה להרוס את המבנים.

יוטו

New member
אבל, במידה והערבים יחללו את הבתי

הכנסת- צריך להחריב את כול המסגדים בארץ!

One Echoe

New member
../images/Emo31.gif

ממש לא. אחרי זה אתה הופך להיות אותה זוועה כמוהם. שיחריבו, אנחנו נדאג לפרסם את זה. מעבר לזה, אולי אפשר לתת להם את זה בתנאי שהם לא יחריבו.

Rotema3

New member
מה טוב מאוד בזה?

זה גרוע. אני לא מבינה את ההגיון-עכשיו הערבים יחללו את המקום, ויחריבו אותו. למה בכלל זה נשאר שם??

Rotema3

New member
מוזר לי מאוד.

פתאום הרבנים נזכרו לדבר. מה עם כל האנשים שהמבנים האלו חשובים להם? הלב שלהם לא יישבר יותר כשייראו שערבים מחריבים אותם?

One Echoe

New member
שיחריבו.

אני לא רואה סיבה שאנחנו צריכים להחריב את המבנים האלה שחשובים לחלק גדול מהעם. מבחינתי שיחריבו גם בלי קשר, אבל אני אובייקטיבי ויש אנשים שהמבנים האלה חשובים להם. אם הם יחריבו זה רק יראה כמה הם אידיוטים וזה יפרסם אותם לרעה ואותנו לטובה.

One Echoe

New member
אגב, לטעמי,

את הבתים היינו צריכים להשאיר שם גם כאות לשכנות טובה.

Rotema3

New member
ואז זה היה חוסר צדק בתהתגלמותו

להזכרך המקום הזה היה שממה-המתנחלים המגורשים עמלו שנם כדי לבנות את המקום ועשו אותו איך שהוא. לא רק שגירשו אותם מהבית אתה עוד מפה שייתנו את בתיהם לאנשים שבגללם גרשו אותם? אנשים שבתוכם מסתתרים אויבים רבים? זה נראה לך צודק?? זה היה איום ונורא אם זה מה שהיה קורה.

לא מסכים

אם הייתי מתנחל הייתי כועס מאוד לראות את הבית שבניתי (או ששכרתי קבלן שיבנה כמו רובם) ברשות אויביי.

Y O S S I 99

New member
לא נראה לי שהיית

משאיר את הבית שלך אם היית במקומם. אל תגיד "היינו צריכים" כי זה לא הבית שלך ולא שלי זה בתים של המתיישבים.

One Echoe

New member
נכון,

כבר ציינתי שאני אוייקטיבי בנושא. אם אנשים מתו, זה אומר שעוד אנשים צריכים למות? אז בשביל להראות להם שהם לא אויבים שלנו, היינו צריכים להשאיר את הבתים. לפחות את הבתים של אלה שלא נרצחו אצלהם אנשים.

Y O S S I 99

New member
אין טעם

עם כל הכבוד לרצון הטוב. לא משתלם לפסלטינים לקבל את ביתם של המתיישבים משום שעל כל וילה שבה יכולה לגור משפחה אחת, הם יכולים לבנות בניין שיאכלס כמה משפחות.

אחוה2

New member
ההגיון הוא כזה:

הריסת בתי הכנסת משמעותה הרס מוחלט של כל זכר יהודי במקום, זה כאילו לא היינו שם מעולם, השארת בתי הכנסת משמעותה עדות לכך שחיו שם יהודים. דבר נוסף הרס בתי הכנסת יהווה לגיתמציה להרוס בתי כנסת בכל העולם דבר שכמובן איננו רוצים שיקרה.

אחוה2

New member
ההגיון הוא כזה:

הרס בתי הכנסת מהווה הרס מוחלט של כל זכר יהודי במקום, זה כאילו לא היינו שם מעולם, לעומת זאת השארת בתי הכנסת מהווה עדות לכך שחיו שם יהודים. בנוסף:הרס בתי הכנסת נותן לגיתימציה להרוס בתי כנסת בכל רחבי העולם דבר שכמובן לא היינו רוצים שיקרה.

One Echoe

New member
יש משהו בדבריך.

אם אני מסכים להריסת בתי הכנסת זה רק בשביל שלא יהיה זכר לזה שהיינו שם. ולא בשל חשש להחרבת המבנים. היינו, אני לא מסכים עם רותם בכלל בהקשר. "להזכרך המקום הזה היה שממה-המתנחלים המגורשים עמלו שנם כדי לבנות את המקום ועשו אותו איך שהוא. לא רק שגירשו אותם מהבית אתה עוד מפה שייתנו את בתיהם לאנשים שבגללם גרשו אותם? אנשים שבתוכם מסתתרים אויבים רבים? זה נראה לך צודק?? זה היה איום ונורא אם זה מה שהיה קורה." נו אז מה? קודם כל לא גירשו אותם, פינו אותם. צריך להתחיל מאיפשהו ולדעתי להשאיר את הבתים היה מאותת לשכנות טובה.

Rotema3

New member
אנחנו היינו צריכים להרוס את בתי

הכנסת. נקודה. לא רק שאח"כ הערבים ישמידו אותם-מה שייפגע בציבור רחב, אילא זה ייגרור להסלמת השנאה, והאיבה בנינו לבינם. בשביל מה אנחנו צריכים את זה? זה נראה כאילו כל המטרה בהשראתם היא שהפלסטנאים יחריבו אותם. וזה גרוע. חוץ מזה שממש עצוב לשמוע שאתה בעד להשאיר את הבתים של המגורשים לערבים. תגיד אתה נורמלי? שכחת שאתה מתעסק כאן עם בני אדם? שכנות טובה?-אין שכנות טובה, וזה בטח לא מה שיביא את זה. זה רק ייפגע בכ"כ הרבה אנשים, שעוד יותר יצאו נגד הציבור הערבי. אין שום צדק-בלהעיף אנשים מהבית שלהם ולהשאיר אותם לאנשים שהם רואים כאויבים. באמת אוי ואבוי אם זה מה שהיה.

למעלה