הממשלה הפלסטינית החדשה -שרשור

iamyoda

New member
חזית עולמית נגד החמאס? איפה?

עלייתו של החמאס לשלטון ברשות העמידה את ממשלת ישראל במבוכה, שרק הולכת ומתעצמת לאור מצעד המדינות שמזמינות את ראשי ארגון הטרור לביקורים. כפי שנכתב בעבר באתר זה, כמו במקומות אחרים, הנחת העבודה הבסיסית של ממשלת ישראל וגורמי הביטחון הייתה כי ארגון הפת"ח ינצח בבחירות. תפיסה זו לא נבעה משעשוע או "טוטו בחירות" כזה או אחר, אלא נבעה מתפיסה פוליטית-אידיאולוגית של קברניטי המדינה, בראשם אולמרט ולבני, הנאמנים למשנתו של שרון. ... חוסר היכולת של מדינת ישראל לכפות חרם עולמי על החמאס מעלה תהיות לגבי מטרת ההצהרה מלכתחילה. מפלגת קדימה לא נוטשת לפי שעה את מדיניות הנסיגה החד צדדית שלה. הציבור בישראל לא מעוניין להעביר לחמאס אדמות (או כסף) ועל כן כל שנותר לאולמרט הוא לגרום למחשבה בציבור כי ממשלת ישראל מתכוונת לפעול ביד קשה (ראה גם 10 חיסולים בארבעה ימים שביצע חיל האוויר כנגד ארגוני הטרור). בניגוד ללגלוגים הפומביים מבית היוצר של יועצי אולמרט, הקמפיין של הליכוד "חזק מול החמאס" הוא אפקטיבי ביותר ועושה רושם כי המסר נקלט בציבור (לא שהוא גורם לנהירה המונית לליכוד, אך המסר כמסר הינו חד וברור). בהתחשב באוזלת ידו של אולמרט בהיערכות ובתגובה הראשונית לניצחון החמאס, סביר כי הוא יפעל בנמהרות יתר בעתיד הקרוב על מנת לנסות לתקן את הרושם. לכתבה המלאה

a e q u i t a s

New member
הממשלה הפלסטינית החדשה -שרשור

הממשלה הפלסטינית החדשה תושבע בדקות אלה בבית המחוקקים ברמאללה, בפעם הראשונה בראשות הממשלה תעמוד תנועת החמאס, על פי הערכות מוחמד הנייה יכהן כראש הממשלה הפלסטיני. כל מה שקשור לסכנות העורבות, הערכות, דעות וחדשות לשרשר לפה....

supervision

New member
התדהמה המדומה של ישראל

מה שהכי מגוכך בכל הסיפור הזה ,זה דמעות התנין של ישראל נוכח עליית החמאס,כאילו הטיפול הכושל והלא החלטי של ממשלות ישראל בשנים האחרונות נגד החמאס לא הובילו למצב הנוכחי,במקום לחסל את הארגון הזה מהשורש הסתפקו ממשלות ישראל בחיסולים מאוחרים וקוסמטיים של מנהיגיו לאחר שהארגון כבר התחיל לאחוז ולהשפיע ברחוב הפלסטיני תוך כדי הופעות חופשיות וחיות של האימונים שלהם עם כל סוגי הנשק בכלי התקשורת..ועכשיו ישראל זועקת הופתענו??? עכשיו ישראל תצתרך לשבת עם הארגון הזה על אפה וחמתה ,אז לפחות שינצלו את הקונצנזוס הבינלאומי נגד החמאס לדרוש ממנו דרישות ולהגיע להבנות לרגיעה .כמו שדיברו עם א'שף שהם לא פחות נבלות ומרצחים מהחמאס,רק א'שף כאילו דברו שלום והכירו במדינת ישראל ובפועל לא הפסיקו מלנסות להשמיד אותנו ,ואילו החמאס דיברו ועשו להשמיד אותנו.אז לפחות שישראל תהפוך לאט לאט אותם לא'שף ולא לשחק אותה כמופתעת ...

a e q u i t a s

New member
זה אחת הבעיות הגדולות של ישראל

זה אחת הבעיות הגדולות של ישראל, וזה בעצם קשור לאווירת ה"סמוך" אין דיונים אסטרטגיים בישראל, אלא רק דיונים טקטיים כדי לפתור את הבעיה המיידית ביותר, לא קשה היה לצפות שחמאס יקח את הבחירות, הרי ברשויות המקומיות הוא זכה בניצחון סוחף... אני בעצמי קראתי באתרים שונים אפשרויות שחמאס יזכה והפת"ח בכלל היה מפולג ומפוצל רק אידיוט היה חושב אחרת... ועכשיו, רוסיה, סין, טורקיה וספרד מזמינות את החמאס לדיונים אצלהם תוך כדי רכיבה על הגיבנת הישראלית.... הטיפול הכושל של ישראל הביא לתוצאות הפוכות!

אלון 58

New member
ישראל "מסייעת" להם בדרך נוספת../images/Emo199.gif!

אנו לא שמים-
לכך,אבל בתקשורת(או שמא תשקורת???)מסייעת לאויבים המרים ביותר שלנו,ולמה כוונתי?כל גיהוק או שיהוק של ראשי החמא"ס,חזבאללה ועוד נבלות,שמוקרן בתשקורת הערבית,מוצא דרכו גם ל-
ול-
אצלנו.מי צריך את זה?הכי גרוע שלפני כמה שנים,ערוצי ה-
בישראל היו ממש חייבים
להראות על המסך את נאסראללה מודיע קבל-עם-ועדה,שבאותו הלילה "כוחותיו" יפגיזו את אצבע-הגליל,ו"המליץ" לתושבי קרית-שמונה ללון במקלטים,והערוצים עוד תרגמו את קשקושיו לעברית. אמרו לי בבקשה:מי צריך את זה?נאסראללה וחבר-מרעיו בטוחים שכל מילה שלהם תשודר כאן,אז למה לא לברבר בתקשורת הערבית כזה בטוח יגיע גם לישראלית? אסור לשדר כאן דברים כאלה
,תנו לגופי המודיעין לקלוט זאת,ואם האיום הוא מוחשי,אז להגיב בהתאם,אבל לתת לזבל כאלו לקבוע את סדר-היום באמצעות
,זו הגזמה גם מצד התקשורת שלנו. חומר למחשבה

supervision

New member
אנטומיה של רפובליקת בננות

יש לי הסבר aeqiutas ,מדוע לא נערכים פה דיונים אסטרטגיים,כי פשוט על מה? כבר מזמן ישראל לא מתפקדת כמדינה ריבונית אמתית אלא כרפובליקת בננות עלובה של אמריקה ,שכל המידיניות שלה מן היד אל הפה כמו שתארת,היא נגזרת מהמטרה העיקרית איך לא להרגיז את אמריקה או לא לפגוע חלילה באינטרסים שלה באזור ובזירה הבינלאומית בגללנו,כי סוף כל סוף הם משלמים לנו על זה ומספקים לנו נשק ,לא?(אשר בעצם זה אינטרס שלה להקים פה חייץ דמוקרטי בתוך ים הדיקטטרות המוסלמי שמאחוריו עומדת רוסיה) אשר על כן אנחנו עוד תיאטרון בובות דמוקרטי של אמריקה חסר עצמאות אמיתית והראיה לכך לצערי זה כל אותם ישראלים שנרצחו ע'י הקניבלים הפלסטינים לאורך זמן ואשר התגובה ההססנית והלא נחרצת של ישראל,שכל מדינה הכי נאורה בעולם לא היתה מוכנה להבליג ולנהוג בכפפות משי "מוסריות" כביכול, על רצח אזרחיה בסיטונאות ובקלות כזאת כמעט יומיומית וטילים לתוך בתי אזרחיה כדבר שבשגרה,לצערי אותם אזרחים תמימים היו קורבן על מזבח היחסים עם אר'הב וכך גם המידיניות כיום.ולכן לא פלא כל מה שקורה היום עד שתקום מנהיגות אמיתית ואמיצה שתחזיר לפחות את הריבונות המינמלית שלנו כמדינה ולא עוד רפובליקת בננות.

a e q u i t a s

New member
קשה לי להסכים איתך, לפחות ....

קשה לי להסכים איתך, לפחות בסוגיה של התערבות האמריקאית בישראל. היחסים בין ישראל לארה"ב בנויים על הרבה מאוד רבדים, כן עקרונות של דמוקרטיה, חירות וכל השאר הירקות, אבל יש פה עוד עיקרון מאוד חשוב שאנו לעיתים נוטים לשכוח... והם אינטרסים... לישראל יש אינטרס להיות תחת חסותה של ארה"ב בדיוק כמו שארה"ב יש אינטרס להפוך אותנו לבת חסותה. ישראל אילמלא ארה"ב לא בטוח היתה יכולה לשרוד הרבה מאוד זמן בסביבה צבאית כל כך עיונת. חשוב לציין, האומנם לישראל יש את היכולות לפחות הצבאיות להגן על עצמה, אך היכולות האלה לא נולדו עם הפיכתה של ישראל למדינה ריבונית, אלא נרכשו במהלך הזמן על ידי טכנולוגיות צבאיות ישראליות ואמריקאיות גם יחד. עוצמתה של ישראל התעצם גם בגלל ארה"ב ואסור לנו לשכוח. נכון, שיש הרבה מאוד פעמיים, שישראלים דופקים את הראש בקיר ואומרים, האמריקאים דופקים אותנו, אבל אנו צריכים להסתכל על התמונה הכוללת, ארה"ב סייע לישראל לבנות מדינה חזקה צבאית, כלכלית ופוליטית, אם כל העליות והמורדות שהיו במהלך ההיסטוריה. בעניין הדיונים האסטרגיים, יש פה תרבות שלטונית לא טובה, מנהל שלטון לא תקין והרבה אגו, ופה נובע התחלואה המוסרית של פקידי ממשל ישראלים, ולא בברית האסטרטגית בין ישראל לארה"ב.

supervision

New member
חסות כן- עבדות לא!

אני בהחלט מסכים שהאינטרס של ישראל זה להיות בת חסות של ארה'ב,אבל מכאן ועד להיות בובה על חוטים שלה שכל מדיניותה ,בפרט הביטחונית אשר יש לזה השפעה מכרעת על ההרתעה שלה,מוכתבת על פי אישור של ארה'ב על זה אני אומר -לא מוחלט! כמנהיג וכמדינה האינטרס המוסרי והראשון במעלה שלי צריך להיות זה לתת קיום בבטחון לאזרחי מדינתי ולהסיר מהם איום של טרור יומיומי ורצחני( וכפי שעשתה זאת בעצמה ארה'ב לאזרחיה מיד אחרי ה11 בספטמבר ובכל העוצמה) ואחר כך להתחשב בשאר אינטרסים ועדיפויות.אבל כאן לצערי הפכו את סדר העדיפויות. ההסטוריה מראה שעמידה על האינטרסים שלנו לא גרמה תמיד משבר עם ארה'ב,אולי חילוקי דעות .אבל זה לגיטימי וזה כחה של שותפות אמיתית-הבנה הדדית ולא התרפסות עיורת ועיקבית כפי שנעשה כאן בשנים האחרונות. וכי מנחם בגין בתקופתו לא ויתר על סיני וימית למען השלום עם מצרים ,למרות כל הכאב זה היה הסכם מתוך עוצמה וכבוד שתמורתו קיבלנו הסכם שלום מלא ויציב עם מצרים,אבל כאן אחרי כל הויתורים וההתנתקויות מה קיבלנו??-ממשלת חמאס וטילי קאסם בלתי פוסקים... גם בתקופת יצחק שמיר שויתורים טריטוריאלים לא היו בלקסיקון שלו,ולמרות שאני לא מסכים אתו,אני מעריך את העמידה האיתנה שלו על האינטרסים של ישראל כפי שראה אותם,גם במחיר חילוקי דעות עם ארה'ב ואירופה אבל הוא לא שינה את המדיניות שלו ולא עשה נסיגות חד צדדיות וויתורים ללא תמורה או על חשבון בטחון אזרחי המדינה,בטענות מגוכחות ואויליות של "דברים שרואים מכאן לא רואים משם"...

בחיים לא תהיה חזית עולמית

כמעט לשום דבר, זה לא בגללינו, זה בגלל שמעצמות לשעבר כמו רוסיה מנסות למקם את עצמם כמעצמה מתחרה, ככה שהם תמיד יגידו דברים שיתנגשו עם המערב, יגידו ההפך, בין אם זה אירן או חמאס, סין כנ"ל, לעיתים זה גם בתוך הגוש המערבי, ארצות הברית ואירופה בעיניין עירק למשל.

a e q u i t a s

New member
לצערי הרב, אתה צודק

סין ורוסיה יתנגדו לכל מה שהמערב יציג, לא בגלל שהם שונאים את ישראל או לחילופין אוהבים את פלסטינים, אלא להציג מדיניות אלטרנטיבית ושונה מהגמוניה המערבית. ישראל בסך הכל נקלעה באמצע, זה מאוד מעצבן ומקומם אבל זה המציאות.

למעלה