הממשלה מתעללת בערביי הנגב

מוחמד5

New member
טוב שיש מישהו שדואג

לחשוף את האמת ואת הקרים של הממשלה ומבצעי המדיניות שלה. רוצים לשנות בני אדם, רוצים לשנות מסורת ודרך חיים, רוצים להשתלט על מה שנותר מאדמות הבדואים, רוצים לכפות עליהם בכוח מדיניות .

ממש התעללות, ללכת להרוס

ישובים לא חוקיים אם הייתי הולך לאמצע המדבר מחליט השטח שלי ומתחיל לבנות שם איזה ווילה למחרת היו באים והורסים את המבנה וזה בדיוק מה שהם עשו רק שהם התחילו לבנות ישובים.

מוחמד5

New member
נחכה לתגובת מר אפרתי

חוק התכנון והבנייה הוא שהותיר יישובים אלה מחוץ לתוכנית המיתאר הארצית, ובכך הפך אותם ואת אזרחי המדינה המתגוררים בהם לבלתי מוכרים. מדיניות זו של אי-הכרה, הנובעת מרצון לצמצם את היקף הקרקעות שבבעלותם של בדווים, ולרכזם בעיירות חסרות כל פיתוח, היא זו שהובילה לכך שבשטחי מדינת ישראל מתגוררים כיום אזרחים ללא מים זורמים, חשמל, מערכת ביוב, כבישים, מרפאות ועוד (ולא "בעיות גישה ותשתית" שיצר "מיקומם של בני השבט בפזורה", כפי שטוען אפרתי

mike00

New member
הקרקעות שבבעלותם??

אוי....מדינת ישראל הציונית גזלה את "האדמות שבבעלותם".......אל תלך לשום מקום מוחה,אני רק מביא איזה טישו... ממתי השטחים האלה בבעלותם?מי נתן להם בעלות על השטח?איפה זה רשום?האם כל איש שיבוא ויגדר מקום לא מיושב הוא בעל השטח?מה זה השטויות האלה?במקום להתרכז במקום אחד שאותו תוכל מדינת ישראל לטפח/לקפח החמולות בנגב החליטו להתפזר להם באזור.....נחמד מצידם,אבל שלא יצפו ליותר מדי כל עוד מעשיהם חד צדדיים... ואם כבר מדברים על הנגב ויש פה איזה בדואי שקורא,אז אולי ידידי תבקש מהם שיפסיקו את הפשיעה המטורפת בנגב... תודה.

מוחמד5

New member
צודק,צריך לדייק

גזלה,גוזלת,ותמשיך לגזול. עבריינות ! כל המדינה מלאה בעבריינות , ללא הבדל דת,מין,גזע,ודיעה פוליטית. העבריינות היא מכה כלל ארצית.

mike00

New member
אי אפשר לגזול משהו שלא שייך......

ובקשר לעבריינות,אולי לא ידעת אבל העבריינות של הבדואים בנגב היא מהאלימות שידעה הארץ הזאת מאז ומעולם... ואמנם קיימת אפליה מסויימת במספר נושאים,אבל בוודאי שלא ברוב המקרים של "גזילת קרקעות".... אי אפשר פשוט לשים את האוהל שלך+כמה פחונים איפה שמתחשק לך ולהכריז "זה שלי"..... סלח לי על הביטוי אבל...."למה מי מת?"....או אם תרצה..."למה מה קרה?".....אתה רוצה לחיות עם 3 נשים ו-24 וחצי ילדים באיזה חירבה או בשום מקום,מארגן לך זולה ובא בטענות שלא חיברו אותך למים או לחשמל?? או יותר מזה,עוד הולך ומתחבר בצורה פיראטית למים וחשמל שכמובן לא אתה משלם ואז כשמנתקים אותך אתה צועק גזענות?? לך תגור כמו כל אדם נורמלי בעיר או יישוב מסודר וכששם לא ידאגו לך לתנאים שמגיעים לך בתור אזרח נורמטיבי ושומר חוק אז תתלונן ותצעק...

שאני אבין מוחמד, יש איזושהי בעלות של ישראל

בעיניך, על קרקע כלשהי בא"י? אמנם במהלך השאלה חשבתי שאני שואל שאלה רטורית. אבל בתור אזרח ישראלי למשנהו, אמרתי לעצמי יאללה, בוא ננסה לשאול אזרח ישראלי אחר, מה הוא חושב...

mike00

New member
מה,שנעשה טרנספר לדגים?

מה יגידו לנו אחר כך,כשיתפוצצו לנו דגים מתאבדים בצוללות?

מוחמד5

New member
על חלקים כן יש בעלות

ועל השאר יש בעלות פרטית. עד שיבוא .... חוק הפרטה חדש ויפריט את הקרקעות האלה.(אפילו חופי ים ציבוריים כבר אין ).

גידעון1

New member
חשוב גם לציין שכותבי הכתבה הם

וסים עבאס הוא רכז פרויקט הכפרים הבלתי מוכרים בעמותת "רופאים לזכויות אדם". שלומית אבני היא מנהלת מחלקת תושבים בעמותה וכמובן שהכתבה היא מעיתון הארץ. כלומר יתכן והם משוחדים בדעותיהם

למה הבדואים בצפון יכלו להתיישב ואילו אחיהם

בדרום רוצים להמשיך לנדוד כמו בימי אברהם אבינו? תמותת התינוקות בין הבדואים ( 16.8 לכל 1,000 ) קטנה מאשר בכל מדינה ערבית, ואם היא גבוהה מהממוצע בישראל היא נובעת בראש ובראשונה מהמבנה החמולתי הפרוע של הבדואים, ריבוי הנשים ותריסרי הילדים בכל משפחה המוזנחים בצורה משוועת ע"י הוריהם. למרות זה, הודות לפיתוח מצד היהוד ירדה תמותת התינוקת באופן תלול מאז קום המדינה. אבל במקום תודה המדינה חוטפת על זה רק יריקות מצד הבדואים ונושאי כליהם השמאלניים בישראל. בכל העולם מיישבים נוודים במגורי קבע. כך קרה גם עם הצוענים באירופה. זה מה שהמדינה מנסה לעשות עם הבדואים, אבל הם מסרבים לכל פיתרון המוצע להם, וזאת מסיבות לאומניות: הם מעדיפים את חיי הנוודות, הפשע וההברחות במשולב עם השתלטות על אדמות מדינה על פני מודרניזציה והשתלבות בציוויליזציה המערבית שמדינת ישראל - מה לעשות - היא חלק ממנה.

ינשוף4

New member
זה היה נכון לפני שלושים שנה.

היום זה יותר מסובך. אז לפני שלושים שנה הייתי נוכח בשיחה בה הסביר בדואי למה אינו בונה צריף (שהוא יותר נוח מאוהל): "אם מחר השבט יעבור למקום אחר, האשה והילדים ישארו לבד בצריף". אז עברו שלושים שנה, והיום יש מעט מאד רועים נודדים, שגרים באהלים. כל השאר- בנו צריפים. והמחדל של המדינה, עד לשנים האחרונות- שבחרה להתעלם מכל העניין. ולא הביאה בחשבון, בתכניות המתאר/בניין שלה את אותם בדואים. ולא הקצתה להם מקום לבניין ישוב-קבע, או בישובי הקבע הקיימים. אז בנו צריפים בכל מקום ש"הסתדר להם". (מה שמכונה "הפזורה"). ובשנים האחרונות הממשלות אכן התעוררו לנושא. והוקמו ישובים חדשים. והורחבו וחודשו ישובים קיימים (ובמעבר בהם- הם באמת נראים "חדשים"). ולא יודע אם זה מספיק או לא, או רק "התחלה". אבל אותם בדואים- גם כן לא עוזרים לפתור הבעיה. כל אחד רוצה ישוב קבע- "על הגבעה שלו". ועד שימצא פתרון- נמשך המצב של "פזורה". צריפים, או קיבוצי צריפים אקראיים, בכל מקום. וברור שמדובר בהפרת חוק (אבל אין אלטרנטיבה), וברור שלא מעשי לדבר על תשתיות עבור אותם צריפים/קבצי-צריפים.

למעלה