הממשק החדש

tsahi_t

New member
הממשק החדש

שלום! אני צחי, המתכנת של הפורומים ועל פי הרוח על פני הדפים פה חשתי צורך לסנגר קצת על הממשק החדש שמותקף פה על ימין ועל שמאל אני לא אתייחס לתקלות אשר נובעות מבעיות טכניות שעל רובן כבר התגברנו ואני מתנצל על אי הנוחיות ואי הנחת שהתקלות האלה גרמו לכם חלק מתקלות אלה הן באשמתי... סליחה. מה שחשוב לי להבהיר... זה עניין ההודעות העולות לראש העמוד כתוצאה מתגובה של חבר בפורום הרעיון הזה עלה על מנת לאפשר סביבה יותר טבעית לשיחה כלומר: נניח שאנו צופים בעשרה אנשים משוחחים בחדר, יושבים באיזה סלון...שלי...שלך...שלו... אם תרצו יש גם כל מיני נישנושים על השולחן הנמוך והכל-כך סלוני ......ומדברים.... מה תראו? אני מניח שמה שתיראו זה שיחה שמתנהלת באופן טבעי ואם ננסה רגע לראות איך שיחה זו מתנהלת....נמצא שזה מה שהפורומים החדשים בעצם מנסים לאפשר לכם מישהו מעלה נושא מסוים... נניח אני את ההודעה הזאת כל עוד זה מעניין את היושבים סביב השולחן,אנשים יגיבו וכל עוד אנשים יגיבו, הנושא יהיה על סדר היום, ברגע שזה לא יעניין אף אחד, הנושא פשוט יהפוך להיות חלק מהעבר של השיחה. אין לאף נושא שהועלה טאבו על השיחה, ברגע שנושא מועלה הוא בראש העמוד, וכאשר אין בו עניין הוא פשוט ירד למטה עם הזמן. יש עשרים הודעות מקוריות בעמוד ללא קשר למס` התגובות עליהם, כך שניתן פשוט לגלול על מנת לצפות במתרחש חוץ מהדיון שמעניין כרגע את רוב חברי הפורום, ואם כבר הזכרתי רוב... אז כן... העברנו את הכח אליכם, הרוב קובע. ולא הזמן. אני מבין שקשה להתרגל לדבר חדש... אבל אני מאמין בקונספט הזה הרי אנו בסך הכל מנסים לספק לכם פה סביבה כמה שיותר טבעית לדבר בה אני לא מבקש מימכם סבלנות. אני יודע שקשה להיפטר מהרגלים. ואני נותן לזמן לעשות את שלו....יכול להיות שבאמת הקונספט הזה יפול אבל אני לא חושב שצריך להפיל אותו לפני שהוא רץ איזה תקופה מסוימת על מנת שיתאפשר לראות האם באמת הוא משפר לנו את סביבת השיחות השיפורים נעשו עבורכם, כך שאתם יכולים להיות רגועים, תנו קצת לנשום עם הקונספט החדש, לבדוק את מצב האוויר והאווירה יום טוב לכולכם, צחי. :) נ.ב. יש אופציה למעלה בפס הצהוב לתצוגה ללא תגובות...נסו את האופציה הזו.

אתה לכאורה צודק.

אלא מאי? זה לא צ`אט זה פורום זה שונה זה כמו שתגיד, שבקבוצת דיון, הודעה שמקבלת תגובה, תישאר, ותרד כל פעם מהשרת, בחזרה. וזה לא המצב הרצוי ולגבי הפיתרון של צפיה ללא תגובות? זה לא פיתרון... אני רוצה לראות את התגובות. אבל, לפי סדר כתיבת ההודעה, ולא לפי סדר כתיבת התשובה. ולגבי גו נקסט אתמול, בלילה, זה לא עבד היום בבבוקר - זה עובד

zed246

New member
בדיוק ואם כבר אז יש לי שאלה:

למה הורדתם את הרעיון הנהדר שתגובה חדשה תהיה בראש שרשרת התגובות וישנה תידחף אחורה? זה יוצר, מכיוון שהתגובות לא עולות למעלה כמו ההודעות ברגע שמישהו מגיב עליהן, שלמשל בהודעה רבת תגובות (ראה למשל את ההודעה האחרונה שלי בפורום טריוויה והיגיון שכבר כוללת לדעתי לפחות 20 תגובות) צריך לגלול למטה כדי לראות משהו חדש. יש להעיר שפורום לעולם לא יהיה כמו שיחה וטוב שכך. בשיחה כל אחד אומר משפטים קצרים ואנשים מגיבים. מדי פעם, בייחוד עם התרבות הישראלית שיש לנו כאן, אפילו מפריעים לו באמצע. דבר כזה לא יכול לקרות בפורום כי בפורום אתה מתדיין - אתה נושא דיון, אתה לא משוחח. רוצה שוחח על משהו? לך לצ`אט. אנחנו באנו לכאן כדי לחלוק מחשבות ורעיונות ורגשות עם בני אדם באופן כזה שנוכל לדבר בלי שיפריעו לנו והלביע בכמה שורות שנצטרך את מה שאנחנו רוצים להביע. ושאחר כך גם יגיבו לזה ואנחנו נגיב להם. אנחנו כאן לא משוחחים, אנחנו מתדיינים.

בלה בלה

New member
תראה,

נכון, באמת קשה להפטר מהרגלים ישנים ולהתרגל לדברים חדשים.. אבל, אני חושבת שמדובר כאן בהרבה יותר משינוי הרגלים, ויעידו על כך המקטרים הרבים (ודרך-אגב, איך עדיין אין פורום קיטורים בתפוז? חייבים אחד, ומיד!). הרעיון של ``שיחת סלון`` שהמשתתפים בוחרים על מה לדבר הוא נחמד (וכמו שכתבתי כאן בעבר, רעיון נחמד זה לא תמיד מספיק) כולנו בטח מכירים סוגים שונים של דיונים, לדוגמא: *שיחות סלון *טלפון *צ`אט *ICQ וכמובן, פורום. לכל אחת מצורות הדיון הללו יש יתרונות וחסרונות רבים ומאפיינם שונים, המייחדים אותה (לטוב ולרע..) וכן, צורת הדיון בפורום היא ייחודית - ופורום לא יכול להיות צ`אט ופורום גם לא יכול להיות שיחה סלונית! הוא פשוט לא יכול! גם מבחינה טכנית, למרות שאמרו כבר חכמים ממני ``מגבלות טכניות אף פעם לא עצרו אנשים מעצבנים`` (בעיקר אם הם המתכנתים של תפוז.. (ולא התכוונתי להעליב, אני פשוט עצבנית)). אז לכן, אנשים יקרים, אנא עשו עימנו חסד! כולנו פה כי אנחנו אוהבים את צורת הדיון הייחודית הזאת הקרויה ``פורום`` (שכחתי את המילה העברית, סליחה.) וכי היא מתאימה לנו (לא לכל האנשים מתאים לדון בפורום) ובאמת, אני בטוחה שלכמעט כולם כאן יש ICQ, E-MAIL , טלפון, חברים לדבר איתם וכו`.. ואנחנו כאן, בתפוז, כי אנחנו רוצים לדבר בפורומים - וזה מתאים לנו! אנחנו לא כאן כדי לנהל דיונים סלוניים (יש לנו חברים, שולחן, גרעינים/עוגיות בשביל זה) או שיחות צ`אט וכו`.. בלה בלה :) שמאוד תשמח לקבל תשובה

בלה בלה

New member
פק, הקפצתי את ההודעה למעלה

``if you can`t bit them, join them`` OK אני מבינה שחג עכשיו, ואתם עסוקים - אבל, זה די נמאס היחס המזלזל הזה, ההודעה הזאת פורסמה לפני 4 ימים ועדיין לא זכתה לשום תשובה - וזאת ממש לא ההודעה היחידה.. אז יש 2 אפשרויות: 1. אתם בכלל לא קוראים את מה שכותבים כאן 2. אתם בוחרים להתעלם ולא לענות על מה שלא מתאים לכם אז אם זה לא היה מספיק ברור, אני מצפה לתשובה.. ואם לא מספיק ברור לכם מה שכתוב, רק תגידו ואני אסביר שוב. בלה בלה :)

tsahi_t

New member
בלה בלה

יצא לי דווקא לקרוא אתמול אבל לא השבתי כי אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי כבר באותה מידה שאת טוענת שלא מתייחסים אלייך או מתעלמים ממך וכו` כך גם את מתעלמת ממה שאני רשמתי שהממשק הזה ירוץ תקופה מסוימת יום טוב צחי

בלה בלה

New member
היי היי היי

אני בכלל לא מתעלמת ממה שכתבת, להפך, אני תוהה - מה גורם לכם לנסות להפוך פורום לצורת דיון סלונית (הרי מדובר בשתי צורות דיון שונות לחלוטין)? וכשכתבתי שאתם מתעלמים התכוונתי גם לשאר ההודעות בפורום, יש כאן הרבה שאלות שעלו - וממש לא כולן קיבלו תשובה. ואם אפשר להמשיך ולשאול, מתי אתם מתכוונים (אם בכלל) להחליט מה יעלה בגורלו של הממשק (כמה זמן תקופת ההרצה תמשך?) יום מצויין בלה בלה :)

My Way

New member
עוד תלונה

auto refresh די מעצבן. אני קוראת את ההודעות החדשות, כשפתאום הפורום מחליט לטעון את עצמו מחדש. במצב הזה אני גם לא יודעת איפה בדיוק הייתי קודם וגם נעלמות הכוכביות של ההודעות שעדיין לא קראתי. מה ההגיון בזה? אני חייבת לציין שגם בחירת איזו אופציה never איפה שהוא באקספלורר לא משהו עוזרת והפורום מתעקש לעשות רפרש אחרי כמה זמן. האם אתה מוצא הגיון בטענות שלי ??? סתיו

tsahi_t

New member
אני מוצא הגיון

זו לא החלטה שלי אני אעביר אותה הלאה אם היא תתקבל היא תבוצע בכל אופן ניראה לי שאני לעת עתה לפחות אעריך את הזמן לאינטרוולים יותר ארוכים צחי

למעלה