הממ.. אז ככה:

נוקא

New member
הממ.. אז ככה:

יש לי דג. אין לי מושג מה לעשות איתו. הלפ...? (הבאתי אותו הביתה בשקית, אחרי זה הוא עבר למין אקווריום-העברות מסכן כזה, אחרי זה קניתי אקווריום טיפל'ה יותר נורמלי וקיבלתי איתו עוד דג מתנה, ויש גם אוכל שהמוכר אמר שיתאים. [דגי זהב] אבל הוא מסכן שכזה ואני רוצה לקנות צמחים, ובשביל צמחים אני גם צריכה איזשהו ידע בסיסי נכון? והם לא יאכלו אותם...? איך צמחי מים שורדים עם דגים. ומה עם תאורה? זה עד כדי כך משמעותי לדג? כי הוא במקום בחדר שמואר כל שעות היום... רק בלילה חשוך. ופילטרים? ואיך יודעים אם הוא חולה? ואמרו לי לקנות דברים כאלה שמנקים תמים (טיפות כחולות כאלה..) אוף אני מבולבלת. הוא מפחיד אותי
זה יותר מידי אחריות מישהו רוצה לאמץ אותו? (די.. אני פתטית. טוב עזרה בבקשה..)

גלעד cool7

New member
איני יוכל לספק את כל שאלותייך

אך מה שאני יכול אענה עליו. קודם דגי זהב אלו דגים שזקוקים לאקוריומים יחסית גדולים, לכל דג מומלץ כ-40 ליטר מים רלומר אם תשימי 4 דגים-160 ליטר מים אני אישית מאמין שניתן להתגמש ו4 דגים יהנו גם ב100 ליטר מים ואין צורך להגזים. דגי זהב אלו דגים אשר מלכלכים ומורידים את טיב (איכות) המים, הם זקוקים לפילטריזציה ושאר המכשירים ששומרים על סביבה מאוזנת: פילטר שינקה את הליכלוך עצמו ופילטר שיפעל על עיקרון בקטריות שמצטברות בתוכו והן יפרקו רעלים שיש במים כתוצאה מריקבון לדוגמא אמוניה, תרכובות יוניות של ניטרנט וכו'... אלו חומרים רעילים שבקטריות מפרקות לתרכובות פחות מזיקות לדגים. יש פילטרים שעושים את 2 הפעולות ביחד גם סינון וגם הכלת בקטריות בכמות שתועיל. הדגים עקב כך שהם דגי מים קרים החימום הוא זניח לא אם האקוריום באמת צונח במעלותיו ואני מתכוון לכ שאפילו ב-0 מעלות הם אמורים לשרוד אך עדיף שלא יצנח מתחת ל16 מעלות. איוורור שמסלק את הפחמן הדו חמצני, כלור ועוד גזים שהתמוססו במים וכך " מנקה" את המים כדי שיוכלו להכי יותר חמצן הוא בדרך כלל משאבת אויר, יש הרבה שפשוט נותנים לפילטר להכניס אויר למים (לרוב הפילטרים יש אפשרות) אני חושב שעדיף משאבת אויר. תאורה-הם זקוקים לה ביום, בלילה אפשר ומומלץ לכבות. בנוגע לתאורה מהשמש\חלון היא תפגע באקוריום כי תגרום לצמיחה מואצת של אצות-השאלה שלי אם החלון סגור אז האם הזכוכית של החלון, וגם של האקוריום עצמו מסוגלות לבלוע את ספקטרום קרני היו וי (אולטרה סגולות)- אנא שמי שבאמת מבין יענה. צמחים-ישנם עמידים, ישנת פחות עמידים-רובם דורשים מצע שתילה יותר גבוה וגם באיכות טובה (למשל לא חצץ, מצע צורן לבן מועדף). בכלל אני מציע לך לחכות עם צמחים אמיתיים זה יול להיות סיוט אם הם ימותו וירקבו, אם הדגי זהב יוציעו אותם מהמצע וכו' תרופה בצבע כחול... ישנן הרבה, רובן מבוססות על עיקרון של הריגת אורגניזם כמו חידקים במים-הדבר גם פוגע בבקטריות וברגע שאין בקטריות במים מתחילים להצטבר רעלים כי אין בקטריות לפרקם וככה האקוריום מובל לקריסה במערכת האקולוגית המאוזנת. סילחי לי על שימושי מונחים, השתדלתי להכניס אותך לראש של גידול כמה שיותר מהר. בהצלחה.

גלעד cool7

New member
וכמובן... מחלות.

לא קשור רק אלייך אני רוצה לשתף את כל הפורום- שתדעו שלפני כשבועיים קרה ושמילוי המים לאקוריום שלי היה מהיר מידי והטמפרטורה צנחה מידית בכ8 מעלות כמעט. אתם לא תאמינו אבל הסדר של השורדים הוא זה (העליוניןם יותר עמידים התחתונים פחות): סקלארים (מלאכי רביב). דיסקוסים כן כן רציני. שועלים מעופפים. פסוסיות הזברה. גופים. פינגווינים. שרי בארים. כרישים כסופים, לא להאמין ציפיתי מהם לעמידות עמידות לא התפרצה מחלה הנראת לעין (ואחריי שהדגים מתו כמה שזה היה מגעיל בחזקתי אותם וסרקתי היטב). התגובה של כל הדגי להקות הייתה מייד לצנוח ונוח על הקרקע והפגינו חולשה, לאחר מכן מתו זוג כרישים כסופים (לא הזוג שחיזר), זוג פינגווינים, שרי באר אחד, פסוסית אחת. איי עד שכבר שנה לא מת לי דג ואילפו היו ריבויים של סקלארים ושאר הדגים. --------------------------------------------------------------------- ישנם דגים יותר עמידים וכאלו פחות עמידים (כמו בדוגמא שרשמתי), ישנם גם דגים עם מחלה שאופינית רק להם ונועדו לחלות בא (כמו הדג המרהיב-ניאון טטרה). כל מחלה והסימפטומים שלה, ישנם יותר פיזיות (אני מודע לכך שזה לא ממש נכון, אבל זה כמו ההבדל בין חון ושפעת לשבירת רגל) כמו מפגיעה בשלפוחית החיה-גורם לדג לשחות הפוך ולא לשלוט בעצמו. ישנן יותר ביולוגיות כמו נקודות לבנות שמתבטאת בהופעת נקודום בצע לבן על הדג. את זה תוכלי לקבל באינטרנט ובספרים-מומלץ אישית זה ספר האקוריום מדהים במידע שהוא מכיל.

נוקא

New member
חח לא נבהלתי:)

תודה רבה על התשובה.. מעמיקה ביותר. (בשבילי לפחות..)(בורה שכמותי..) דווקא לא הבהלת אותי עם המונחים, היית מובן בהחלט ותודה לך על זה:) מה עם להוסיף איזה חילזון? בשביל הנקיון. זה יהיה טוב? אני חושבת שאני אלך, כמטרה ראשונה, על אקווריום יותר גדול. האקווריום שיש עכשיו הוא בכלל מפלסטיק.. כזה עם מכסה מחורר כזה. אני אשיג אקווריום זכוכית יותר גדול, יותר עמיד, ואולי אפילו ידחק שם איזה פילטר... מה זה דוחן? אני מתחילה להתרגל אליו לאט לאט:) הוא חמוד כזה. נראה לי שבכל זאת אני אלך ואקנה איזה ספר מקיף בנושא כדי לא לשגע לכם את השכל כל רגע, אבל העדפתי לדעת עכשיו כל מה שדחוף לי. שיהיה לו קצת יותר נחמד:) וסתם מתוך עניין- אם אני משחררת דג זהב בכנרת, הוא יחיה?

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~~~~>

חילזון אוכל עלים שנפלו לקרקע ונירקבים הוא לא טורם לניקיון כמו דגים מסוימים, אם זה מה שייתן לך להנות אז בכייף תשימי באקוריום אבל לא ממש משיקולי ניקיון. לניקיון ישנם דגים כמו- פלקוסטומוס, דג שמכונה "דג מנקה" בגלל שהוא אוכל את כל סוגי האצות, מזון חי (תולעים, זחלי יתושים וכו'), מזון יבש (טבליות שוקעות שמיוחדות לפלקוסטומוס, מזון לדיסקוסים וכו' העיקר שישקע). שמו המדעי של הפלקוסטומוס:Hypostomus plecostomus טמפרטורה: 22-27 (כמובן שמעלות צלזיוס). פי אייג: P.H 6.5-7.2, מקומות אחרים טענו ל-7-7.5 ph נראה לי 7.2 ph זה הכי אידיאלי. בתנאים אידיאליים הוא מגיע ל35 ס"מ (אל תדאגי הוא לא יגדל מעל מה שאפשר באקוריום שלך ואצל חבר שלי לקח לפלקוסטומוס 19 שנה להגיע לגודל של 38 ס"מ), ישנם אתרים שטוענים על גודל גם של 60 ס"מ ואפילו יותר (לאלו שיתווכחו יש לינק לאחד מהם). הוא לא יתרבה אצלך, הוא בכלל אף פעם לא התרבה באקוריומים. דג רגוע, פעיל בעיקר במקומות המסתור ונראה לעין בעיקר בשעות הלילה או האכלה, מרוב שבקושי רואים אותו קשה לדעת אם הוא עדיין חי... לדעתי האישית דג יפה מאוד אבל משעמם. שועל מעופף אוכל אצות באקוריום (חוץ מחוטיות), חוץ מזה הוא יאכל הכל, עדיף מזון לא כמו דפים אלא יותר פתיתי\גושי כמו במבות, מזון לדיסקוסים, מזון שוקע, מזון חי וכו' עדיף כמובן מזון שוקע בגלל המבנה פה שלו שבנוי לאכילה מהקרקע. טמפרטורה: 24-27 פי אייג': 6-7.5 מגיע ל-15 ס"מ. לא מתרבה באקוריומים. שהם קטנים הם שקטים, אבל ככל שהם מתבגרים הם נעשים יותר אגרסיביים (תוקפניים אבל לא מזיקים, מוסיף חיים לאקוריום לראות אותם רודפים אחד אחריי השני), מתי שהם לא רבים
הם אוהבים לנוח על העלים של הצמחים, אבנים, גזעים, קרקעית וכו'. אני אישית מעדיף את השועלים בגלל שהם מאוד פעילים, כמובן שאפשר להביא גם שועלים וגם פלקוסטומוס-הכל תלוי בתקציב. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אקוריום יותר גדול עם מערכת סינון (וחימום) בהחלט נשמע יותר טוב. לא יודע מה זה דוחן, סורי. הפורום נועד כדי לשאול, אבל בהחלט לא יזיק ספר ביד. ככה שתהיה מחלה את תזהי אותה לבד ותטפלי ולא תחכי עד שמישהו שמסוגל לענות יכנס לפורום. וכמובן תלמדי מהספר הרבה.

סדר בבלגן

ראשית ערב טוב נוקה. אאקווריום מפלסטיק שייש לך אינו אקווריום אלה מיכל להעברת עכברים חולדות ועוד לשם כל זה מיועד דוחן ? דוחן זה מזון לציפורים לגבי דגי הזהב .כל דגי הזהב הם ממשפחת הקרפיונים לכן רצוי מאוד לא לחמם אותם בחורף אין כל בעיה של טמפרטורה נמוכה ככל שהמים יותר קרים צבע הדג מתייצב וניראה יפה יותר, לגבי הוספת דגי הפלקוסטומוס אין אפשרות להכניס יחד עם דגי זהב הם חיים בטמפרטורה רצויה של 22 מעלות ומעלה. בקיץ זה אפשרי כן את יכולה להכניס לכינרת דגי זהב הם יכולים לחיות בכיף הבעיה היחידה שהם יותקפו על ידי דגי האמנון (מושט)

גלעד cool7

New member
תאמת...?

אני בדעה שלך עמיחי. דגי זהב לפי דעתי צריכים 16-18 מעלות... אבל בפורום נאמר לי כאן רבות שזה לא עקרוני, אפילו כתבתי מאמר יחסית מעמיק על דגי זהב בציון למה לא מומלץ להביאם ביחד עם טרופיים (טמפרטורה וזיהום). ושוב קיבלתי מספר מסרים פרטיים שאני צריך לרד מהרעיון של טמפרטורה.

למעלה