הממ...... בוא עשה שרשור

בין 2-4 שעות

אבל כמובן שהכל תלוי במידת הזמן שיש לי בכח נפשי אבל כמובן שהאיכות היא זו שקובעת

sagybp

New member
המממ...

הוא לא התכוון לכמה זמן כל אחד מנגן בסה"כ? כאילו בשנים?

D.G OD

New member
גם אני חשבתי על האפשרות הזאת:

אני בכל אופן מנגן בממוצע שעה ביום (לא כל יום אני מנגן ובימים שאני מנגן אני יכול להגיע עד ל-שלוש ארבע שעות). לגבי שנים, למדתי במשך 5 שנים עם מורים, לא נגעתי בפסנתר במשך ארבע שנים אחרי זה וכבר כמעט שנה וחצי, שנתיים אני מנגן ללא מורה ובעיקר אלתורים וכותב דברים. אז תעשו לבד את החשבון של כמה זמן אני מנגן לפי איך שתרצו
בברכה,

cha ching

New member
חח :)

איזה חמודים! כן... התכוונתי בכלל.. כמה שנים, כאילו... :))

sagybp

New member
תארתי לעצמי ../images/Emo13.gif

אז אני מנגן 1/10 שנה בערך :) או במילים אחרות חודש וחצי... לנגן על פסנתר תמיד היה חלום שלי, שמשום מה לא הגשמתי כל השנים, ולפני חודש וחצי החלטתי שאני סוף סוף הולך לעשות את זה והתחלתי ללמוד. בינתיים אני ממש נהנה. אז אני מניח שאני הכי צעיר פה (במובן הצבאי של המילה :) )

מיכלוש7

New member
תתפלא... אבל לא...

גם אני מנגנת איזה חודש-חודשיים.... (כן! אני יודעת שזה מאוחר!) אבל לא ממש התחלתי מהתחלה... המורה שלי אומרת שאני מנגנת ברמה של שנה 3 בערך! :)

פשש ריספקט

אני בשנה השנייה לנגינה שלי... קיבלתי פסנתר רק לקראת סוף שנה שעברה אז אמנם הייתי חורשת על הפסנתרים בבצפר, אבל יכלתי להתאמן רק על אורגן (סינטיסייזר) בבית. בעע!

Mr Peiser

New member
אהה..

לא יודע אם כל הקורות חיים של הנגינה שלי יענינו אותכם כי היו לי הרבה עצירות והמשך מחדש...עכשיו אני מנגן רצוף ארבע שנים. בעבר אם מחשיבים את הכל יחד אז זה עוד איזה שלוש ארבע שנים..

מיכלוש7

New member
תגובה לרצף זמן חלל!-גם השאר מוזמנים

נו... לפחות כבר יש לך פסנתר עכשיו... לי גם את זה אין! ואין לי בבית אפילו לא סינטי! ובבי"ס יש לי גג חצי שעה-שעה ביום להתאמן! אז... מצבך עוד טוב יחסית לשלי...
אבל... בכל זאת אני מתקדמת!!! די טוב אפילו!!!
מי אמר שצריך להתאמן בשביל להתקדם??? (האמת... באמת צריך...) אבא שלי כל הזמן צוחק שהוא הרוויח כסף של 3 שנות לימוד שדילגתי עליהם...
אבל תגידי, כשאת התחלת לפני שנתיים, התחלת ממש מההתחלה? מה ידעת כבר קודם?

פרש סטארט...

ידעתי לקרוא תווים במפתח סול. זהו. רק עכשיו הגעתי ליצירות של ממש... מה שאנשים שלומדים לבד לא מבינים זה שמורה מקצועי יודע לזהות התקדמות ולתת יצירות לפי הרמה המתאימה... הבעיה שלי היא שהמורה שלי עדיין לא מקפידה על הדינמיקה ואני כל הזמן שואלת אותה מתי היא תתחיל לשבת לי על הראש עם זה. זאת אומרת אני לומדת יצירות בשלבי קריאה ובכלל לא מתקדמת לנגינה עצמה, בעוד אנשים שלומדים לבד בד"כ ישר קופצים למים עם דינמיקה והכל. חברה שלי אגב זה דוגמא טובה לאנשים שלומדים לבד ופשוט אין להם שום חוש למוזיקה (בלי להעליב) -- היא מנגנת יצירות קלסיות מלאות בצורה איומה, כלומר אין לה שום ידע בכלל על דינמיקה, ואפילו לא על קצב!! כשהיא באה אלי הביתה ומנגנת על הפסנתר שלי -- מחרישות אוזני! רק עכשיו התחלתי לנגן דברים שהיא מנגנת (כי היא ישר התחילה עם יצירות קלסיות מסובכות) ואני שומעת שהיא אוף לגמרי. גם חשוב לזכור שאפילו אם שמעת יצירה מסויימת כל החיים שלך, את לא תדעי את הקצב שלה פרפקט. מיכל -- אני מקווה מאוד שאת לא כמוה ואת לוקחת את הלימודים באיזי, ולא ישר קופצת על דברים מסובכים. אני גם מקווה שאת לומדת את התאוריה בזמן שאת מלמדת את עצמך לנגן. וברור שצריך להתאמן! את זה גיליתי בדרך הקשה, הייתי חפיפניקית בהתחלה, ועכשיו אני חורשת על הפסנתר ותאמיני לי שרואים תוצאות.
על כל מקרה עכשיו יש לי אהבה הרבה יותר חזקה לנגינה... התחלתי סתם בגלל שזה נראה לי "כיפי" ותמיד רציתי ללמוד, ואני ממשיכה כי ממש נהנית מזה ואני לא מסוגלת להפסיק. ה-ת-מ-כ-ר-ו-ת!

מיכלוש7

New member
טוב... אז אצלי זה קצת מסובך...

אני אנסה לקצר כמה שיותר בכל אופן... תראי, למדתי לפני חצי שנה במשך חודש וחצי עם מורה אחת ממש גרועה! היא אמנם לימדה אותי תווים, אבל... רק תווים! שום מילה על קצב, על דינמיקה, על אצבוע נכון, על תאוריה, כלום! זה הלך פשוט מאוד ככה: היא היתה מנגנת לי משהו, ואני הייתי מנגנת אותו אחריה, אבל אם היו נותנים לי יצירה שבחיים לא שמעתי-לא הייתי יודעת לנגן אותה! ואז... אומנם לקח לי קצת זמן, אבל בסוף קלטתי שהיא לא ממש מורה מקצועית, ואז היו לי 3 חודשים הפסקה-כלומר, לא ממש הפסקה! ניסיתי ללמד את עצמי! אבל שוב, הצלחתי לנגן רק יצירות שכבר הכרתי קודם ולכן ידעתי איך הם אמורות להשמע! ואז, לפני חודשיים בערך מצאתי ת´מורה הנוכחית שלי! הבעיה היא... שבאתי אליה עם שמיעה מוסיקלית טובה, קריאת תווים טובה אבל... קצב ודינמיקה ממש על הפנים! כך שהיא לא ידעה ממש מה לעשות איתי... הרי אי-אפשר ללמד אותי הכל מהתחלה, מצד שני, עדיין אני לא בנויה לנגן ממש-כי זה ישמע נורא! הקיצר, אנחנו עכשיו באמת ביצירות של שנה 3 בערך, עדיין יש לי כמה בעיות עם הקצב ועם הספירה (אני שונאת לספור כשאני מנגנת!) אבל... לפחות אני משתפרת בנושאים האלו! ואני בטוחה שיום אחד לא רחוק, אני גם אצליח לנגן עם ק-צ-ב! כאילו, עכשיו זה פשוט לוקח לי יותר זמן ללמוד יצירה-עד שאני מתרגלת לקצב... אבל זה לא שאני לוקחת את זה באיזי וקופצת על דברים מתוסבכים! אני יודעת שזה היה קצת ארוך... היה לי הרבה לשפוך!

אני גם לא ותיק במיוחד בתחום

אני מנגן למעשה רק שנתיים. אבל אני משקיע הרבה ומאוד מרוכז בלימודי מוזיקה, אני גם התחלתי ללמוד תיאוריה עם מורה נפרדת, ואני מתכנן ללכת לאקדמיה בשנתיים הקרובות...

מיכלוש7

New member
אתה לא דוגמא../images/Emo70.gif

אתה בן אדם מוכשר במיוחד! עוד אף פעם לא שמעתי על אדם שלומד כולה שנתיים, ומנגן יצירות ברמה של 8 שנים!!! זה פשוט הישג מדהים!!!

בטח שאני דוגמא!

אני לא כזה מוכשר... את לא שמעת אותי מנגן, רק מה אני מנגן
כל אחד יכול לנגן יצירות של שמונה שנים, השאלה באיזו איכות...

מיכלוש7

New member
בסדר... ברור שהיאכות חשובה...

אבל עדיין, לא כל אחד מסוגל לנגן יצירות של 8 שנים, ואני לא מדברת רק על האיכות אלא על עצם ה-נ-ג-י-נ-ה של כאלו יצירות! ו... אל תזלזל בעצמך! אני בטוחה שאתה גם מנגן אותם ברמה טובה!
טוב... אבל אתה גם מתאמן המון!!!

למעלה