הממ..חדשה..שאלות

הממ..חדשה..שאלות

היי קוראים לי ליאור, אני בת 20 מכפר סבא.. בזמן האחרון אני שוקלת לעבור לתזונה צמחונית, בשר כבר לא טעים לי כמו פעם. בשר בקר אני כבר מזמן לא אוכלת, והשנה אפילו המבורגר אני כבר לא מסיימת.. הקטע הוא בשר עוף. שהוא טעים לי, ואני אוכלת לפחות מנה אחת ביום, אבל בזמן האחרון אני לא מסיימת.. זה כאילו בהתחלה ממש טעים, ואז באמצע הארוחה זה כבר נהיה לי מגעיל ואני פשוט זורקת את הבשר ואוכלת רק את התוספת. בקיצר, חשבתי כבר לעבור לגמרי לתזונה צמחונית, אם כבר אז כבר! ואם ייצא לי להציל כמה חיות על הדרך אז למה לא.. הקטע הוא שאני לא יודעת כל כך מאיפה להתחיל... אז עצות יתקבלו בברכה.. ליאור

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ממה מורכבת התזונה שלך היום, מלבד עוף או בשר? שאלת מאיפה מתחילים. וזה טוב שאת שואלת ומבררת מראש - כבר יצא לי לראות לא מעט צמחונים שהחליפו את העוף בעוד תפוחי אדמה, ולא ממש ניסו להגיע לתזונה מאוזנת ובריאה וזה חבל. עיקר התרומה של בשר ושל עוף היא חלבונים, ברזל, B12. חלבונים אפשר לקבל ממוצרי חלב ומביצים, וגם מהצומח - שילוב של דגנים וקטניות נותן חלבון שלם ומזין. שילובים כאלה נפוצים - פיתה עם חומוס, אורז עם עדשים/שעועית/אפונה. בנוסף כמובן יש סויה וקינואה, שני מקורות חלבון צמחיים בפני עצמם. ברזל - דפדפי קצת אחורה בפורום ותמצאי הרבה שרשורים ומידע על ברזל. B12 - אם את ממשיכה לצרוך מוצרי חלב וביצים, את מקבלת B12. אבל לא בהכרח מקבלת מספיק, זה ויטמין חמקמק אצל לא מעט אנשים במה שנוגע לענייני ספיגה. מה כדאי? להיות במעקב אחרי העניין בבדיקות דם כל כמה חודשים, ואם רואים שמתחילה ירידה - להתייעץ עם הרופא. זה לא ויטמין שמגיעים לחוסר בו תוך חודש וברוב המקרים גם לא תוך שנה (בהנחה שמצבך הנוכחי הוא תקין). ואפרופו מצב נוכחי - כדאי להתחיל גם מבדיקות דם כלליות, כדי לראות מה המצב כיום!

הנה עצה חשובה

ישנן סיבות רבות להיות צמחונית, אני מברך על כל סיבה שתוביל אותך לשם ומאחל לך בהצלחה. אני אשמח לחלוק מגוון מתכונים ועצות תזונתיות, בהתאם למה שתצטרכי. אבל חשוב לי לציין שלדעתי, כדי לשמור על אורח חיים צמחוני, צריך מוטיבציה חזקה. לא טעים יכולה להיות סיבה לא רעה, אבל אני חושב שמודעות למצבם של בעלי החיים בתעשיית הבשר (ותעשיות נוספות) עשוייה להזכיר לך, למה את מוותרת גם על דברים שאולי היו טעימים לך בעבר. אני לא אתאר לך תיאורי זוועה, לא אדביק לך תמונות התעללות וגם לא אקשר אותך לסרטוני אכזריות. את הכל, תוכלי לקרוא ולחזות באתר הצמחונות הישראלי, שם גם תוכלי למצוא שלל עיצות לצמחוני המתחיל. בהצלחה!

lilalila

New member
יש לך אולי מתכון ל"טבית" צמחוני?

שאלתי בפורום טבעונות ובנתיים לא היו רעיונות לזה. טבית הוא מאכל מרוקאי שבד"כ מכינים אותו מהרבה אורז ועוף ורסק עגבניות. אח"כ שמים לבישול איטי, כמו חמין.

לא מכירה את המאכל אבל לפי הרכיבים

את יכולה פשוט להחליף את העוף ברצועות טופו (קונים גוש טופו, מכינים לפי ההוראות, ומתבלים כמו בשר "רגיל" זה יוצא טעים..) והנה קיבלת 'טבית' צמחונית.

למעלה