הממ..קשה..

ת ז ז י ת

New member
הממ..קשה..

קשה..קשה לקפוץ ככה בלי להודיע.. להביא בונבוניירה של סבתא.. אבל..מתוקף הנסיבות.. אז ככה.. יש לי עוד שבועיים.. פסיכומטרי.. אני לומדת בקורס והכל טוב ויפה.. אבל יש בעיה אחת קטנה.. לא למדתי את המילון..(העברי) למרות שיש לי זכרון צילומי.. אני דיי פוחדת.. לא להספיק לשנן.. אותן.. יש עוד דרכים שאתם מכירים..?? אשמח לשמוע.. (אגב, אם זה.. להשיג מישהו שייבחן אותי ויסביר לי.. זה כבר בהתהוות.. אני צריכה משהו יותר מקורי..) תודה מראש.. תזזזזזזזזזז..

דליה.ד

New member
למה הכוונה

ב"מילון" עברתי פסיכומטרי לפני 15 שנה ואני לא זוכרת למה הכוונה. בכל מקרה אני מצרפת לך קישורים שיסייעו לך להתכונן לפסיכומטרי. ובהצלחה! מה את מתכננת ללמוד?

בטח שמכירים. מילון פסיכומטרי:

ראשית הביטי בקישורית זו. היא מדברת על כרטיסיות. שנית, סדרי את המילים בקבוצות מילים דומות משמעות. קל יותר לזכור 15 מילים עם הגדרה דומה מאשר לנסות להשטלת על 15 הגדרות. נסי לחפש את השורשים במילים לועזיות וללמוד אותם למשל 'קסנופוביה' מתפרק ל'קסנו' = חיצוני ו'פוביה' = פחד. אם תכירי מספיק שורשים לועזיים מהמילים שנתנו לך, יהיה לך סיכוי כל שהוא עם מילים שאינך מכירה. זיכרי במבחן להשתמש בטכניקות לזיהוי תשובות לא ענייניות. למשל אם תשאלי מה היפוכה של מילה מסויימת ותזהי בתשובות שתי מילים נרדפות, שתיהן לא מתאימות לך. אם תזהי בתשובות שתי מילים הפוכות משמעות, סביר שאחת מהן לעניין. אם תזהי מילה שאין לה היפוך (כגון שולחן) היא ממש לא לעניין. אם תזהי מילה ארוכה באופן משמעותי מהשאר, היא נועדה למשוך את תשומת ליבו של מי שכבר אין לו זמן לקרוא והיא לא לעניין.

ת ז ז י ת

New member
כעקרון..

אני מכירה את השיטות הללו, בעל פה.. ואני מאוד בקיאה במילים לועזיות ובמקדמים.. של מילים לועזיות.. פשוט ישנן מילים.. שאין להם שום דרך להתחבר למשהו.. וזאת מסה.. לא קלה, לדחוף תוך שבוע.. אבל שטויות..תודה על העזרה.. בתשובה לשאלה של דליה.. אני מתכוונת ללמוד הנדסת ביוטכנולוגיה בטכניון.. ומה גם.. אולי זה ישמע להם מוזר בגלל הניגוד.. נרשמתי גם לאונברסיטת ת"א.. למשפטים ותקשורת.. כן, כן.. זאת אני לכאן ולכאן.. אני מקווה שאני אפגש עם עצמי אי פעם באמצע..

למעלה