הממ.. שלום

הממ.. שלום

אני קוראת פה, מתרשמת ובעיקר לומדת מגדולים וטובים ממני סגנונות וטכניקות כבר דיי הרבה זמן, אבל לא חשבתי שיש לי זכות להביע דעה. יש לי שאלה. בעיניכם, אנשים שמעתיקים (מהסתכלות כמובן ולא נייר על נייר) ראויים להערכה ונחשבים לבעלי כישרון? רוניני

chatenoire

New member
ברוכה הבאה

ראשית, העתקה היא הדרך שכולנו לומדים. החל מצעדיו הראשונים של התינוק וכלה בציור קומיקס. אם כל אדם היה צריך להמציא הכל מחדש, היינו נשארים איפהשהוא בתחום הקופיות. ובקשר לכשרון - זה תלוי איך את מגדירה כשרון. איפה טמון הכשרון באמן? האם זה ביכולתו להעתיק את הטבע, בראייתו את העולם או ברעיונותיו ודמיונו? בכל מקרה, העתקה ללא ספק דורשת כישורים מסוימים של דיוק, קואורדינציית יד-עין, ויכולת תפיסה טובה. אל תפחדי להעתיק, אבל גם אל תחששי לצייר בעצמך!

חח תודת תודה

אני באופן אישי לא מעתיקה בד"כ אלא אם אני רואה משהו שאני חושבת שחשוב לשים את היכולת שלי במבחן...(ציורים של ואלחו למשל...) אני חושבת שחופש הביטוי ציור לא בא מאנשים אחרים... תודה בכל אופן, סתם עניין אותי לדעת מה אנשים חושבים
רוניני

The Crusader

New member
ברור

אמנם להעתיק זה לא קשה כמו שלצייר מהראש אבל בסופו של דבר כל האמנים הגדלים התחילו מהעתקה וכך הם למדו וזה עדיין בחלק מן המקרים לא כזה קל וצריך קצת כשרון ובעיקר יד טובה אז כן גם להם מגיע ההערכה(כל עוד הם לא לוקחים קרדיט על הציור שהוא לא שלהם)

שלום, וגם ברכות

(גם אני חדשה פה, אז שלומות לכולם, ונעים להכיר) סבא שלי, שהוא הראשון שנתן לי אי פעם מחמאה על משהו שעשיתי, אמר לי שגם להעתיק צריך לדעת. פיקאסו, אגב, בוודאי היה מסכים עם זה. ראוי להערכה? השאלה מה עושים עם זה. קומיקס הוא דרך לספר סיפור. הציורים עצמם, אם הם "עשויים היטב", הם יכולים להיות יופי של איורים. אם את משתמשת בהעתקה כדי ללמוד את הטכניקה שבעזרתה תוכלי ליצור את מה שאת רוצה לומר, הנה, השגת לעצמך כלי חשוב ליצור קומיקס טוב.

למעלה