הממ

asmati

New member
הממ

אחרי קריאה במאמרי הפורום, הגעתי למסקנה שיש לי חרדה חברתית:/ עכשיו מה עושה עם זה לעזעזל?!;[

asmati

New member
תודה:/

זו בדיוק הסיבה ששאני לא כותב בפורומים:|

BU BP

New member
היי, זה לא שלא מתייחסים אליך פשוט

זה נושא שעדיף ותקבל תשובה ע"י מישהו שמבין כמו גילה מנהלת הפורום וכנראה היא לא הספיקה לחזור אליך. בינתיים.... הנה דעתי הלא מקצועית - כשלי לא טוב אני הולכת לדבר עם איש מקצוע- להבין מה קורה לי ולקבל עזרה. או עם אתה צריך קצת עידוד , לדעת שזה לא רק אתה - אז כאן תמיד תוכל לקבל אוזן קשבת, אבל לא תמיד תשובות.

lior2583

New member
אתה רוצה לספר איך זה מתבטא?

לא בטוח שאני אוכל לעזור,אבל אני רוצה לדעת מה עובר עלייך אסמתי..

asmati

New member
איך זה מתבטא?

בלבוש, בהתנהגות עם אנשים שאני לא מכיר, בזה שאני לא רוצה לצאת למועדונים למרות שאני אוהב, או כל מקום אחר..:| בטוח יש עוד

BU BP

New member
כיצד זה מתבטא מבחינה גופנית?

לחץ באיזור החזה, קוצר נשימה, זיעה, דופק מהיר, איבוד אוריינטציה ?????????????? או פשוט חוסר ביטחון ?

motek89

New member
גם לי יש חרדה חברתית

ואני יכולה להגיד שזה לא דבר קל בכלל... מאוד קשה לחיות עם זה. שקלת אולי ללכת לטיפול? כמו שהבנתי זה עוזר... (לי אישית יש תור עוד כמה ימים..)

asmati

New member
אממ שום דבר גופני

סתם חוסר בטחון ברמות:/ לטיפול אני לא אלך, גם כי אני לא רוצה, גם כי אין תקציב.

asmati

New member
אולי עוד חודשיים, כשאני אתגייס

אני אלך לקב"ן, אבל גם לא נראה לי..

יש לי תחושה

שהגעת לכאן כי קשה לך, אבל לא לנו הפתרונים... לא נראה לי שאתה עדיין בשל לעזור לעצמך, אצל כל אחד מאיתנו אני חושבת היה שלב שהבנו שמשהו לא טוב קורה לנו, אבל לא היה לנו כוח לעשות עם זה משהו... ואז היו מלא תירוצים, "למה את לא הולכת לטיפול?" "הא אין לי כוח אני עדיין לא מצאתי מישהו טוב אין לי כסף" וכו.... אתה עדיין בשלב של עיבוד, הבנה של מה שקורה לך, רק כשתגיע למצב של אין ברירה והכי נמוך שתוכל, תבין שאין דרך אחרת. ואז או שתחליט אני מספיק חזק לעשות זאת לבד או שתבין שאתה זקוק לעזרה חיצונית, מעיונים בהודעות פה תוכל לראות שיש בינינו חזקים יותר וכאלו החזקים פחות, יש שהצליחו לעשות זאת לבדויש שנזקקו לטיפול חיצוני, זה בסדר להיעזר באנשי המקצוע ואם אין כסף ניתן לפנות לשירות הפסיכולוגי או כפי שאמרת עם גיוסך ללכת לקב"ן. בכל אופן, החלטת נראה לי, עדיין לא להחליט וגם זו החלטה אבל אנא זכוא אנחנו תמיד בשבילך פה בהצלחה

asmati

New member
תירוצים?

שום תירוצים. לא רוצה ללכת לאיש מקצוע. אני תמיד פותר את הבעיות שלי בעצמי, אף פעם לא היה לי עם מי לדבר, כך שהגעתי למצב שהכל נפתר עם עצמי, לבד. אמרתי שלטיפול אני לא אלך. גם אם היה כסף. לצערי זה לא תירוץ, זו עובדה, אלא אם כן את רוצה לבדוק את החשבונות וההוצאות שלי.:/. הגעתי לממצב שההורים מבקשים ממני כסף.. דבר שני, כמו שאמרתי, אני כן רוצה לעשות את זה לבד, בגלל זה באתי לפורום, ליעוץ[שוב בלי פסיכולוגים למינהם] איך אפשר להתמודד ולטפל בזה, לבד. כנראה הגעתי למקום למקום הלא נכון:| תודה בכל זאת..

BU BP

New member
די כבר לומר -"הגעתי למקום הלא נכון"

בכל פעם שאתה מקבל תשובה שלא מתאימה לך! די עם גישת - אם לא מבינים אותי - אז שלום! אתה רק תוקע לעצמך גול עצמי - הרי לנו זה לא ישנה את החיים! הגעת למקום הנכון! וכל אחד בקצב שלו. לא מתאים לך טיפול פסיכולוגי / פסכיאטרי - בסדר זכותך! רוצה לנסות לבד- אחלה - לך על זה. אבל באמת - לך על זה, אל תשאיר את המצב כמו שהוא. תבנה תוכנית פעולה, תציב לעצמך יעדים - מה אתה רוצה לשנות/לעשות איך תחזק את הביטחון העצמי שלך ? צעדים לפעולה א... ב... ג.... הרי הצלחת טיפול תלויה מאוד ביכולת המטופל להאמין בתהליך- אז האמת שאם תלך כעת זה יהייה ביזבוז של זמן , כסף ומעל הכל כוחות נפשיים לא יותר. לי אישית היו תקופות שהרגשתי צורך ללכת לטיפול והיו תקופות שלמרות מה שנאמר לי - הרגשתי שאני לא צריכה. פעם אפילו אמרתי למטפל - נראה לי שאני אקבל יותר תועלת מלקחת את הכסף ולפנק את עצמי... אז זהו בינתיים וכשארגיש אחרת אתקשר אליך. אז שוב - אתה במקום הנכון, סה"כ ענין של בטחון עצמי אז בוא תראה לנו שאתה שווה ובגדול!

BU BP

New member
ועוד דבר ששכחתי

לפני שבועיים נפתח בתפוז פורום חדש בשם : "השנה שלי -תוכנית לשינוי" פורום מאוד נחמד, רוב הגולשים שם מקסימים ונמצאים בשלב בחיים בהם הם רוצים לבצע שינוי. הרעיון שם שמנהלת הפורום תנחה אותנו בתוכנית לשינוי ע"י עלון שבועי החל מראש השנה - שם תוכל לקבל המון תמיכה לעבוד על שינויים חיובים. שווה בדיקה אולי יעזור לתת לך את הדחיפה לשנות ולעשות! לי זה עושה טוב. אני לא טובה בקישורים אבל אנסה:

בוזיקית

New member
אסמתי יקר

מרגע שהגעת לפורום עוררת בי אי נוחות. זה לא קורה לי הרבה. האנטי שלך, התוקפנות שלך וההשתלחות שלך במי שמנסה לעזור לך ממש לא נעימה. אתה כועס אם לא מתיחסים אליך, כועס כשמתיחסים אך לא אומרים בדיוק מה שאתה רוצה לשמוע, ולא רוצה עזרה של פסיכולוג. את הפורום הזה מנהלת לידיעתך פסיכולוגית! ומה אתה מאים כל הזמן שתעזוב? איך אמרה פה מישהי: נוכל לחיות עם זה! אתה יודע למה פנית לפורום? אם אתה יודע לפתור את כל הבעיות שלך בעצמך בשביל מה אתה צריך אותנו? ממש צר לי על כל אותם חבר`ה שהקדישו מזמנם ומרצם לעזור לך וחטפו ממך קיטונות של בוז... זה לא מגיע להם! בבקשה לפחות תתאפס על עצמך לפני שאתה משתלח ככה! ככה אף אחד לא ירצה בקרבתך, אני אומרת לך לטובתך!

BU BP

New member
בוזיקית ...

לפעמים אנחנו מתנהגים בניגוד לכל הגיון. מישהו אמר לי שזה דומה לחייה פצועה בכלוב - שמרוב פחד וחוסר אמון תוקפת כל מי שמנסה להתקרב מתוך הגנה עצמית. לפעמים אנחנו לא מתנהגים בהגיון (לפחות אני) לפעמים הכאב הוא כה חזק - שהתנהגות הגיונית לא מעניינת אותנו - אלא הפחתה של הכאב - ומיד! מנסיוני - אם ניתן תמיכה גם לאלו שלא בוטחים בנו וכהגנה עצמית הם בועטים ...לאט לאט הם יתרצו...לאט לאט הם ילמדו לחזור, להאמין ולבטוח באנשים. זה כמו חתול שמוצא עצמו על עץ והוא ישרוט וינהם על כל מי שיעז להתקרב...עד שיבטח במישהו וייתן לו להתקרב ....וזה לא חייב להיות פסיכולוג /פסכיאטר...מספיק סתם אדם...

בוזיקית

New member
הענין הוא שמדובר באדם, לא בחתול

אני מעריצה את הסבלנות והסובלנות שלך מלאכית! נעלבתי בשמכם! כל הכבוד לך על הרצון והנכונות לעזור. אצלי הוא פשוט עורר התנגדות יותר ויותר ככל שהמשיך להישאר בנישה שלו ולעשות שריר. מה אני אגיד לך, את רואה? אני לא כזאת מלאכית כמו שעשית ממני...

asmati

New member
מצטער עם העלבתי מישהו

גוונים טענה משהו, סך הכל הצגתי טיעון נגדי, שמה שהיא כותבת זה לא נכון.. בכל אופן, החלטת נראה לי, עדיין לא להחליט וגם זו החלטה אבל אנא זכוא אנחנו תמיד בשבילך פה בהצלחה מצטער אבל מזה קיבלתי את ההרגשה של אממ ניפנוף.. אתה לא סגור על עצמך, אין לך מה לעשות פה, כשתחליט, אז תחזור.. על כן כתבתי שכנראה הגעתי למקום הלא נכון.. ולשאלתך "איך אמרה פה מישהי: נוכל לחיות עם זה! אתה יודע למה פנית לפורום? אם אתה יודע לפתור את כל הבעיות שלך בעצמך בשביל מה אתה צריך אותנו?" כתבתי על זה.. דבר שני, כמו שאמרתי, אני כן רוצה לעשות את זה לבד, בגלל זה באתי לפורום, ליעוץ[שוב בלי פסיכולוגים למינהם] איך אפשר להתמודד ולטפל בזה, לבד.

הממממ

אני רק עכשיו רואה את השירשור הזה, לא הייתי פה הרבה זמן. ממש לא התכוונתי לתת לך הרגשת ניפנוף, התכוונתי למה שכתבתי שנראה לי שהחלטת לא לקבל בשלב זה החלטה, וגם זו סוג של החלטה, בנוסף כתבתי שבכל החלטה שלא תבחר אנחנו עדיין תמיד פה בשבילך, אני לא שופטת אותך, לא מבקרת אותך, רק רציתי לעזור, מאיפה לקחת את התחושה של "אין לך מה לעשות פה עד שתחליט", כולנו פה מבולבלים אתה לא היחיד.... בתגובה התוקפנית שלך עוררת אנטגוניזם מצד אנשים שלא רגילים לאופן ההתבטאות שלך, זה הכל נראה לי שמדובר באי הבנה, וזכור לא משנה מה את ההחלטות שלך עדיין רק אתה מקבל

asmati

New member
אממ

"דבר שני, כמו שאמרתי, אני כן רוצה לעשות את זה לבד, בגלל זה באתי לפורום, ליעוץ[שוב בלי פסיכולוגים למינהם] איך אפשר להתמודד ולטפל בזה, לבד." הכוונה היא לא ללכת לפסיכולוג. שוב. מצטער אם מישהו נפגע:/

BU BP

New member
לא נראה לי שמישהו באמת נפגע

ואין צורך להתנצל! ותקשיב טוב - לא חייבים פסיכולוג - אם זה לא מדבר אליך זה לא יעזור ממילא. תנסה למצוא משהו שכן מדבר אליך, ואתה מוזמן למצוא את זה גם כאן בפורום. אני בטוחה שלא היתה כוונה לנפנף אותך , אולי לנער קצת על מנת להעיר אותך אבל בטוח לא לנפנף. אז אנחנו פה וכפי שכתבתי מקודם - אם יש לך בעית בטחון עצמי - תתחיל לטפל בה - ופה זה מקום לא רע - תראה לנו שאתה שווה ! תרגיל ראשון - בוא תתן לעצמך 5 מחמאות , קצת חיוביות (יש כזו מילה?)לא תזיק לאיש ורק שתדע - אני לא פסיכולוגית או כל דבר אחר מתחום בריאות הנפש.

למעלה