המנגל העגול האם אפשר לעשן בו אסדו?

קלאמרי

New member
המנגל העגול האם אפשר לעשן בו אסדו?

או לפחות להגיע לתוצאה קרובה??? מדובר על מנגל עגול עומקו 53ס'מ עם רשת תחתונה ועליונה ו,זה המנגל עם המכסה, ופתחי איוורור לוויסות מאלומיניום למטה ולמעלה למי שמכיר?... ההיתי רוצה קצת הסבר כמה זמן לוקח לחתיכה של קילו אסדו בכלל להיות מוכנה .?
 
אפשר בעדינות

אים תניח בגריל מעט פחם ותסגור את פתחי האוורור כך שיהיה שקצב הבעירה יהיה איתי יותר ולא יהיה חם מדי בגריל אפשר להצליח מומלץ להכין פחם בוער בצד ולהוסיף לפי הצורך לגריל בעזרת את חפירה
 

avi5199

New member
גם לי יש מנגל כזה והוא מצויין

אבל עם פחמים זה לא בדיוק יוצא בטעם מעושן כדי לקבל עישון צריך נסורת או משהו שמוציא הרבה עשן , לא ניסיתי. תלוי איך אתה אוהב את האסדו, נא, חצי עשוי, עשוי בינוני , או שרוף, בדרך כלל שמים את האסדו והופכים עד שכשאתה חותך יש עדיין פס אדום -נא- באמצע . זה גם תלוי בחוזק האש, אי אפשר להגדיר זמן. יש לי חבר ברזילאי שמתיחס לאסדו כמו אל שווארמה, הוא שם חתיכה ענקית של בשר על שיפוד גדול והופך כל כמה זמן וכל הפיכה הוא מגלח בעזרת סכין חדה וארוכה שכבות של בשר עשוי לצלחת , יוצא מצויין.
 

אליה ל

New member
מה שאתה אמור לעשות זה לקחת תבנית של אלומניום

חד פעמית כזו - לא גדולה ולמקם אותה במרכז החלק התחתון של הגריל ואת הפחמים לסדר סביב לה. בתוך התבנית אתה אמור לשים את השבבים הרטובים, עדיף שיהיו בתוך נוזלים את נתח הבשר אתה אמור למקם ברשת מעל לתבנית. ככל שפתחי האוורור יהיו סגורים יותר כך משך העישון יהיה ארוך יותר ובאסאדו כל המרבה הרי זה משובח כיוון שהבשר אמור ליפול מן העצם. אני בעד כמה שעות כשמדובר בעישון ומקסימום לתת להם אחר כך עוד קצת זמן על הגריל
 

avi5199

New member
בגריל העגול של וובר יש מתקן מיוחד לזה

יש שני מגבילים מברזל שמיועדים לצליה בחום לא ישיר. שמים את המגבילים על הרשת התחתונה משני הצדדים, את הפחמים מסדרים משני הצדדים שלהם ובמרכז תבנית אלומיניום לקלוט את מה שמטפטף. אבל כמו שכתבתי קודם כשצולים בשר בשיטה הזאת הוא לא יוצא מעושן אלא צלוי כמו בתנור . אם סוגרים את פתחי האויר זה לא עושה יותר עשן אלא מקטין את האש ומוריד את הטמפרטורה (כמו בתנור). אם סוגרים לגמרי זה נכבה. כאמור האוכל לא מקבל טעם מעושן, אלא צלוי כמו בתנור. לא ניסיתי לעשן בגריל הזה אבל לדעתי אם רוצים טעם מעושן, צריך להוסיף חומר מעשן כמו נסורת וכ"ד...
 
למעלה