המנהיגות הרצויה במשטר דמוקרטי

leonla18

New member
המנהיגות הרצויה במשטר דמוקרטי

לכולם שלום רב! שמי לאון ואני עושה עבודה במדעי המדינה בנושא "המנהיגות הרצויה במשטר דמוקרטי". במסגרת מחקר זה אני צריך לבדוק עמדות של אנשים כלפי המנהיגות האידיאלית כפי שהם תופסים אותה (כלומר תכונות המנהיג והאופן שהוא אמור לנהל את המדינה). ולכן , אני מבקש מכם שתעזרו לי ותענו בכנות על השאלות הבאות (עזרתכם באמת חשובה לי אז מראש תודה לכל המשתתפים). ובכן אני אתן מספר היגדים ואתם תענו בבקשה באחד מהאפשרויות הבאות : 1. מסכים בהחלט 2. מסכים 3. לא מסכים 4. לא מסכים בכלל הערה: כשאני מדבר על מנהיג , או ראש ממשלה ... אני מתכוון לראש ממשלה אידיאלי כפי שאתם רואים אותו (ולווא דווקא אריאל שרון). הנה השאלון : 1. בן / בת כמה את/ה ? 2. אילו הבחירות היו נערכות היום לאיזו מפלגה היית מצביע? 3.רק ראש הממשלה הוא זה שצריך לקבל ולהחליט את ההחלטות החשובות למדינה ולבצע אותן. 4.רק ראש הממשלה יודע הכי טוב מה טוב לעם ולמדינה . 5.ראש הממשלה חייב להתייעץ בעמו לפני קבלת החלטות חשובות כמו תכנית ההתנתקות באמצעות משאל עם. 6.מנהיג טוב צריך להוביל את עמו ולא להגרר אחריו. 7. במשטר דמוקרטי העם ורק העם הוא הריבון ולכן תפקיד המנהיג הוא רק לרכז את רצונות העם. 8. דעת הקהל היא הגורם המכריע שלפיו המנהיג צריך לקבל החלטות. 9. מנהיג צריך להעדיף את טובת המדינה כפי שהוא תופס אותה, על פני שביעות הרצון של תושביו. 10. מדינה ישראל תוכל להתמודד היטב עם משברים חמורים רק עם מנהיגות חזקה וסמכותית. 11. ראש הממשלה צריך כל הזמן להתייעץ עם שריו ולערב אותם בתהליכי קבלת החלטות בכל הנושאים. 12. מנהיג טוב רואה בכל אזרח כאדם תבוני ורציונלי שכשיר לקבל החלטות שקולות ונבונות. ושוב , תודה רבה לכם שעזרתם לי !!

עונהה...

14.1 2.העבודה 3.מסכים 4.לא מסכים 5.מסכים 6.מסכים 7.מסכים 8.מסכים 9.מסכים 10.לא מסכים 11.מסכים בהחלט 12.מסכים טוב אני בת התשובות מנוסכות כמין זכר כי ככה יותר נוח מקווה שעזרתי !!

הדמר

New member
קבל תשובות

בס"ד 1) 24 2) מפד"ל/איחוד לאומי. 3) לא מסכימה 4) לא מסכימה 5) לא מסכימה(זה לא ממש מציאותי) 6) מסכימה (אם כי לפעמים רצון גם הוא חשוב) 7) מסכימה בהחלט 8) לא מסכימה (אם כי צריך ךקחת את זה בשקול הדעת הכולל) 9) מסכימה בהחלט (אם כי לפעמים אי שביעות רצון יכולה לפגוע במדינה כגון שיהיה מרי אזרחי וכו' לכן צריך לדעת לשקלל נכון את כל התוצאות). 10) מסכימה בהחלט 11) מסכימה בהחלט (לפחות אם חלק משריו שכן הם נציגי העם ובעצם זה כאילו מייצג את רצון העם. 12) מסכימה בהחלט. מספר הערות: לפני זה אקדים ואמר כי אני סטודנטית למדעי המדינה (ובלי קשר אשמח לעזור לך אם הינך צריך עזרה). א- כדי לך לשנות את המספרים לאותיות כך שאנשים יוכלו לענות לך באות וכד' ולא תתצטרך לתת פרוש לכל הגדרה. ב- דבר נוסף לא הבאת בהיגדיך אפשרות של נמנע/מתלבט וכו' וזו בעיה מבחינה סטיסטיקה שכן אם לאדם אין דעה בנושא הוא לא יכול לומר לך זאת או שלחלופין תשובתו תפסל. ג- אין לך פה עוד אפשריות של דמוקרטיה הבאת רק דמוקרטיה עקיפה ז"א רק דמוקרטיה כפי שהיא קיימת כיום אבל ישנה גם דמוקרטיה ישירה כמו שהיה ביוון העתיקה אולי זה השלטון הנכון? ד- הערה שהעירו גם לי בסקר שערכתי מפלגה לא בהכרח מהווה סממן פוליטי (אם זה מה שהנך רוצה לדעת) כדי לך להוסיף שאלה כגון זוף היכן אתה ממקם עצמך במפה הפוליטית החל מימין קיצוני וכלה בשמאל קיצוני (מתוך ניסיון ישנם כאלו שמצביעים עבודה אבל יגידו שהם ימין וישנם כאלו שיצביעו ליכוד ויגידו שהם שמאל). שיהיה לך המון בהצלחה הדס

leonla18

New member
קודם כל תודה רבה לך הדס!

ראשית על התשובות בשאלון ושנית על התוספות ... א- לא הבנתי למה את מתכוונת ב- למען האמת , אני מסכים איתך שזו בעיה מבחינה סטטיסטית . אולם אני מבצע את השאלון הנ"ל לפי סולם ליקרט - כלומר סגנון של "בחן את עצמך" ולמעשה הוא לא מותיר אפשרות של נמנע או מתלבט. ג-זה נכון מה שאמרת אבל זה לא מתאים מבחינת השאלון שלי ומטרת המחקר שלי . שכן אני רוצה לבחון את תפיסת המנהיגות במשטר הדמוקרטי המודרני (גם זה לא הגדרה מוחלטת אבל אני מתבסס על ההגדרות האליטריות והשתתפויות לגבי מנהיגות ודמוקרטיה). ד- למען האמת , מעניין שהעלית נקודה זו שכן בתחילת המחקר רציתי להכניס מספר שאלות בנושא נטייתו הפוליטית של האזרח : השאלה שהכנסתי , לאיזו מפלגה הצביע וכן איך הוא יגדיר את עצמו, ובכך לבחון את נטייתו הפוליטית (מבנה זה ראיתי במספר מחקרים ישראלים). אך מנחה העבודה שלי אמר שצריך לתת רק שאלה אחת (הרי אני עושה את העבודה הזו לבגרות). ויש לי עוד שאלה , אם אפשר , אני מעוניין ללכת ללמוד שנה הבאה מדעי המדינה דרך העתודה. אז מעניין לי לשאול אם את ממליצה ? האם זה מעניין? רציני ? ...ושוב , תודה רבה לך שענית ועזרת לי ! לילה טוב

הדמר

New member
ליאון,

בס"ד לגבי א לא משנה זו סתם היתה המלצה. לגבי האם כדי ללכת ללמוד מדעי המדינה? אני למדתי בבר אילן(סיימתי השנה את הגשת העבודות) ובאופן אישי די נהנתי ואני מתכוונת שזה היה מעניין לגבי אם זה רציני אני לא יודעת לענות לך כי אני לא מכירה אוניברסיטאות אחרות וכו'. בכל מקרה למרות שנראה שאתה יודע שזה קיים אני אמליץ לך על פורומים של מדעי המדינה: יש בתפוז פורום הנושא את השם : מדעי המדינה. וכמו כן ישנו פורום מדעי- המדינה באתר אגודת הסטודנטים של בר אילן ובכלל בטח יש לכל אוניבסיטה את זה שלה. בהצלחה רבה הדס

למעלה