"המנהיגים" ו"תבונתם"

"המנהיגים" ו"תבונתם"

‏יום שני 05 דצמבר 2005 ‏ד' כסלו תשס"ו "מנהיגות" ו"תבונה". המתנתי, אתמול להכחשה מצד מר לפיד בנושא הגואליציה... הכחשה לא שמעתי, אבל קראתי, ואין זה אומר שידיעה זו, היא עובדה ומדויקת, אך כל עוד לא הוכחשה אלו העובדות הידועות.. פורסם, כי הגואליציה נרקחה בין האדונים נתניהו ולפיד... לפיד דרש להעביר את חוק הזוגיות.... בתקווה, כי העברת החוק תחזיר אליו חלק ממצביעיו. (שוטה) מחד, אני בעד חוק המסדיר ומאפשר נישואין אזרחיים... האם בגלל זאת אצביע למפלגה מסוימת? האם, "המנהיג" של שינוי האמין, כי המפלגות הדתיות יסכימו לחוק בנושא, שיחוקק במחטף של תוך חודשים ספורים? לדעתי אפילו מפלגתו הימנית של הרב איילון לא יכול לקש את המטרה בנתינת יד לחוק זה. מאידך, אם האדונים נתניהו ולפיד, היו יוצאים בהצהרה ברורה וגלוייה, נקים קואליציה ללא תנאים מוקדמים... אך ורק על מנת להרחיק את מר שרון מכס ראש הממשלה ועל מנת שלא ינצל לרעה כוחו כראש הממשלה... ואם בהזדמנות זו יוכלו לזרז את החקירה בתיקים התלויים ועומדים כנגדו... אני משוכנע שהציבור היה מבין צעד כזה... לכל האופו.. לא היה נימוק שלא לתמוך בקואליציה כזו. גם מבחינת ההיגיינה הציבורית צעד כזה זה היה רצויי. גם אני המתנגד וסולד משני אישיים אלו (נתניהו ולפיד, שניהם דמגוגים) הייתי מברך על צעד כזה, למרות העובדה, כי צעד כזה היה גרוע למחנה שאני תומך... ברכה

צודק במה? מכל מקום תודה.

בוקר טוב ידידי the new L, קח בחשבון, שאני קשיש ומקשקש הרבה... אני מניח ומקווה שאני צודק, אחרת לא הייתי כותב את שאני כותב. בעתיד אם הנך מסכים לדברים, אנא ציין הנושא ולו ברמז. בתודה מראש

מישהו בכלל יצביע שוב לטומי?

פעם שעברה הצבעתי שינוי.הפעם אני מצביעה לאיחוד הלאומי. השאר שקרנים זוועה!

izzyr

New member
לא מסכים איתך....

פוליטיקה זה פוליטיקה, משא ומתן, פשרות, אינטרסים שונים אשר לעיתים משתלבים יחד. למפלגת שינוי יש אינטרס לשבור את המונופול האורתודוקסי על חיי האישות בישראל. מפלגת שינוי תמיד אמרה זאת מעולם לא הכחישה זאת ואף נלחמה עבור הצעת חוק הנקראת "ברית הזוגיות" לבנימין נתניהו יש אינטרס להגיע לבחירות מתוך משרד ראש הממשלה, יש לו אינטרס להציג עצמו בפני הציבור כממלכתי יותר. על לגיטימי ששני המפלגות (או האישים) ינסו למצוא דרך כיצד הם יכולים להועיל אחד לשני. נכון שהאינטרס של שינוי הוא אדיולוגי והאינטרס של נתניהו הוא פרסונלי, אך זה לא פוסל את האפשרות. במיוחד שהזמן המדובר הינו רק 3 חודשים. אם היית שואל אותי
למרות שאני חושב שביבי לא יכול להיות ראש ממשלה, הייתי מוכן לסבול אותו 3 חודשים ובתמורה חוק ברית הזוגיות היה עובר. פוליטיקה ורומנטיקה לא בהכרח הולכים יחד.

מצטער, איני מתבטא ברור...

שלום izzyr, אין בינינו חלוקי דעות... לא בקשר המטרות המוצהרות של שינוי... לא על אישיותו של מר נתניהו... אף לא על הליגיטמיות של הצעד הלא נבון של השניים!! למרות העובדה שאיני מקדש את כל האמצעים להשגת מטרה ותהא צודקת עד כמה שלא תהיה... לו שני "המנהיגים" היו נבונים, היה חייב להיות להם ברור, כי תוכניתם לא תצלח! מאחר והמפלגות - לצערי הרב - הדתיות לא תסכמנה לאשר את "חוק הזוגיות". לכן לו באמת נבונים היו, היו מקמים קאולציה לגרושו של מר שרון ממשרד ראש הממשלה ושיתמודד מהשדה הפתוח ללא משאבי המדינה... כבר ציינתי, למרות שצעד כזה אינו משרת את התנועה בה הנני תומך, הייתי מברך על צעד נבון כזה! לכן ידידי, אין בינינו חילוקי בדעות... לפחות לא בנושא "חוק הזוגיות" ולא בצורך לסלק מהשלטון אנשים מושחתים... גם אם הם מבצעים את המדיניות שבה אני תומך. ערב טוב

למעלה