המנון של צה"ל

bronbar

New member
המנון של צה"ל

שלום, אני לא יודע אם כבר העירו בנושא או לא, אבל לפני כמה ימים בפרק של יום שבת, הוצגה העובדה שלצה"ל אין המנון. נוסף על כך גם היה הסבר מאוד מרשים מדוע אין לצה"ל המנון. מכיוון שכ"כ התרשמתי מההסבר, שאלתי את המבוגרים בבסיסי (ג'ובניק במודיעין, כך שקרוב אלי רק יש דוקטור לכימיה בן 55+, מהנדס לכימיה בן 60, מהנדס אלק, בן 55 וכו'...), האם באמת אין לצה"ל המנון. והרי, קיבלתי תשובה - יש לצה"ל המנון!!! אפילו תוכלו לשמוע אותו אם אתם רוצים - הסרט של אסקימו לימון, שבו הם מתגייסים לצבא, מתחיל בהמנון של צה"ל. מלבד זאת ביום ראשון אפילו היתה תכנית על איך קיבלו את ההמנון של צה"ל. בקיצור, אני לא יודע מי התחקירן של התכנית, אבל הוא עשה עבודה מצויינת, באמת מגיע לו ח"ח! גם לתסריטאי על הנאום המרשים הזה! ועכשיו פנייה לצוות התכנית ( אם הוא קורא את זה): בקצב הזה עדיף שתפרשו לדוקים, כי המידע שלכם על צה"ל לא שווה הרבה....

לא נכון בכלל

לצה"ל אולי יש המנון שהוא מוזיקה וזה המראש הצהל"י שיש אותו אגב גם בשיר של דנה אינטרנשיונל "ישנן בנות" אבל בהחלט אין להם המנון כתוב כמו שלנו יש את התקווה ועוד דבר שאני לא מבינה , אם אתה שונא את הסדרה למה למען השם אתה צופה בה וחוץ מיזה תאמין לי שיאיר לפיד הוא עיתונאי לא מהיום והוא קורא המון ספרים ומאמרים ואין לך שום זכות להשמיץ את התסריטאי של התוכנית הביקורת שלך היא ממש לא בונה .

bronbar

New member
דוקא כן נכון! אפילו היתה תכנית!

א. זה אמנם נכון שלהמנון אין מלים אבל זה לא סותר את זה שהוא המנון. שמו הוא "צה"ל בחילו", והוא באמת שיר לכת - אבל זה לא סותר את זה שהוא המנון צה"ל! בדיוק באותה מידה שהתקוה הוא שיר, ההמנון של צה"ל הוא שיר לכת... ב. "...אבל בהחלט אין להם המנון כתוב כמו שלנו יש את התקווה" - ואני חשבתי שצה"ל שלנו בדיוק כמו שהמדינה שלנו, ושאנחנו זה גם הם (החיילים, שאני אחד מהם). ג. "ועוד דבר שאני לא מבינה , אם אתה שונא את הסדרה למה למען השם אתה צופה בה" - אני לא מבין מדוע את תוקפת אותי... הרי לא אמרתי שאינני אוהב את הסדרה. נהפוך הוא, אני חושב שהיא לא רעה בכלל, למרות שהיא יותר מדע בדיוני מאשר מציאות כמו שכ"כ הרבה ציינו כאן (מצד שני זה טוב שהסדרה מדע בדיוני כי אם היא לא הייתה - מה זה אומר על המודיעין...). ד. "וחוץ מיזה תאמין לי שיאיר לפיד הוא עיתונאי לא מהיום והוא קורא המון ספרים ומאמרים ואין לך שום זכות להשמיץ את התסריטאי של התוכנית הביקורת שלך היא ממש לא בונה ." - קודם כל אינני מאמין לך - זה באמת טוב מאוד שיאיר לפיד קורא ספרים וכו', אבל עם כל הכבוד ליאיר לפיד, הוא לא מנוסה כמו איש מודיעין ששירת בצבא 40 שנים מחייו. שנית כל, יש לי זכות להשמיץ את התסריטאי בדיוק כמו שלו יש זכות להגיד שלצה"ל אין המנון... שלישית כל, לא באתי לתת ביקורת בונה, אלא באתי לתקן טעות (בתקווה שצוות התכנית ישים לב, ויתן איזו שהיא הערה מתחכמת גם בפרק הבא) - לצה"ל יש המנון. רביעית, ההשמצה התמקדה בעיקר בתחקירן ולא בתסריטאי, אף לו שגם לו לא מגיעים שבחים על ההסבר הטיפשי והמתנשא הזה... עדיף שישאיר את ההסברים המתנשאים האלה לארה"ב......

דעתי שלי אחרת

יסכימו איתי שכל חייל צה"ל שנשבע למדינה, בעת מילוי תפקידו הכי קרובים לו הם ה"חברים לנשק" והם הם אלו שחשובים לו, שומרים אחד על השני "אחוות לוחמים" הרעות צה"ל מורכב כולו מרעויות קטנות הבונות אותו גם אם הן מורות חיילות וגם אם הם חטיבה שבע (כבוד לאחי הקטן
שבמסדר סיום הקורס כשכולם שרו "שבע, את פלדה רוגשת.." הדפוק שר "גולני, גולני שלי") לכן ,כפי שזכור לי במערפל מאותו פרק, לא משנה מי יגיע לאותה גבעה ש"נכבשה" מי שיניף את הדגל ישיר את המנון הפלוגה/חטיבה/יחידה שמשתייך עם אחיו ו/או אחיותו

bronbar

New member
מה קשור???

"יסכימו איתי שכל חייל צה"ל שנשבע למדינה, בעת מילוי תפקידו הכי קרובים לו הם ה"חברים לנשק" והם הם אלו שחשובים לו, שומרים אחד על השני "אחוות לוחמים" הרעות צה"ל מורכב כולו מרעויות קטנות הבונות אותו גם אם הן מורות חיילות וגם אם הם חטיבה שבע (כבוד לאחי הקטן שבמסדר סיום הקורס כשכולם שרו "שבע, את פלדה רוגשת.." הדפוק שר "גולני, גולני שלי") לכן ,כפי שזכור לי במערפל מאותו פרק, לא משנה מי יגיע לאותה גבעה ש"נכבשה" מי שיניף את הדגל ישיר את המנון הפלוגה/חטיבה/יחידה שמשתייך עם אחיו ו/או אחיותו". ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? א. מה קשור? ב. מה קשור? ג. מה קשור? ד. מה קשור?

אני לא רוצה להשתמש במילים בוטות

אבל אם קראת מה שכתבתי בעיון והתגובה היחידה שלך היא חזרה על אותו הרכב קומיקאים מוצלח ארבע פעמים....בנימה סרקזית אני אשיב לך פעם אחת בלבד פרוזק תודה שטרחת להגיב ושיהיה לך לילה טוב

bronbar

New member
...

"אבל אם קראת מה שכתבתי בעיון והתגובה היחידה שלך היא חזרה על אותו הרכב קומיקאים מוצלח ארבע פעמים....בנימה סרקזית אני אשיב לך פעם אחת בלבד". א. את מודעת שהנושא של ההודעה היה "ההמנון של צה"ל"? עכשיו, מה הקשר בין רעויות בין חיילים להמנון של צה"ל??? ב. לא בתכוונתי לפגוע/להעליב, ואם עשיתי זאת אז אני מצטער מכל ליבי.

The Peanut

New member
../images/Emo6.gif פרוזק

חיחי
גדול. אבל באמת מה הקשר? אני כבר מזמן לא מנסה למצוא הגיון בסדרה הזאת, וגם לא בצה"ל, במיוחד אחרי שהייתי בסמינר הכנה לצבא שרק בילבל אותי עוד יותר. (אם אני בת אני יכולה להיות רק מק"קית? מכינת קפה קרבית?)

willo1

New member
זה מה שאח שלך שר? חחחחחח

חחח בטח צחקת עליו אח''כ נורא.. אוי. זה היה ממש מצחיק:)

למעלה