המנורה נשרפה

פיצי 3510

New member
המנורה נשרפה

יש לי בבית נורות רגילות של 100וואט משום מה נראה לי שהם נשרפות מהר רציתי לשאול אם יכול להיות מקרים כאלו תודה מראש

פרסה

New member
יתכן מאוד....

אם אתה מרגיש שהנורות לא מאירות באופן סדיר כלומר יש כל הזמן עליות וירידות קטנות בעוצמת האור אז יתכן מאוד שיש עומס על השנאי או שיש רתך באזורך ואז המנורות נשרפות מהר מאוד... מה גם שיכול להייות שיש לך מתחים גבוהים בביתך... אצלנו הפאזות מאוזנות ואנחנו כל הזמן במצב של מעל ל 238 V ולפעמים גם מעל 240V חברת חשמל לא מוכנה להוריד את המתח וזה גם נובע בעיקר כי אנחנו הבית הראשון שליד השנאי... ההמלצות לקנות מנורות שרשום עליהם שהם עד ל 240V (ולא עד 230V) עם "בולם זעזועים" או לקנות מנורות PL בפירמה טובה וזה גם במצטבר יחסוך לך משמעותית בחשבון החשמל

wil

New member
אין שנאי להנחתת המתח?

שאלת תם: האם אפשר במקרה כזה להתקין שנאי ביחס 240:230 בלוח הראשי, וכך בעצם "לפצות" על המתח הגבוה מדי של ח"ח? ועוד שאלה שכבר שאלתי פה בעבר אבל לא ענו לי: מתי שונה מתח האספקה בארץ ל-230? הרי פעם התקן היה 220 לא? ולמה ביצעו את השינוי הזה? (לגבי ה"איך" אני מניח שפשוט שינו טיפה את יחס ההשנאה בשנאים ליד תחנת הכח)

פרסה

New member
מממ.........

בהחלט אפשר לשים שנאי אבל זה נורא יקר וכבר עדיף לקנות את מנורות ה PL והמתח הגבוה קורה בעיקר בבתים שקרובים מאוד לשנאי בבתים הרחוקים יותר המתח מגיע ל 220 ואפילו פחות.... זה כמו מים... שיש לך צינור ואתה מוציא כמה שלוחות אז בשלוחה הראשונה תמיד יהיה לך זרם (במקרה זה מתח) חזק ובשלוחה האחרונה יהיה לך זרם (מתח במקרה זה) חלש.... עכשיו בשביל לפצות על זה ולדאוג שלבתים האחרונים לא יגיע 210V העלו טיפה את המתחים בשנאי... אצלנו יש בעיה לא פשוטה... אנחנו הבית השני אחרי השנאי וליפננו יש מסגר והוא דואג להפיל לכל הבתים את המתח ו"לשחק" לנו עם האורות בגלל זה אני ממליץ על PL הם עמידות גם ל 240V וגם שומרות יחסית על עוצמת התאורה המשתנה...

רשר

Well-known member
מנהל
ח"ח חייבת לתת לך פיתרון למסגר

שמחדיר לרשת הפרעות. פנה אליהם יש בענין חוק מפורש והם יפתרו את הבעיה. רן

פרסה

New member
וואלה?...

טוב זה בית מושכר ועוד חודש גם ככה עוברים....

tevagil

New member
שנאי לא יקר

לא צריך שנאי למאה וואט עבור כל מנורה, אלא מספיק שנאי קטן של כמה ואטים. מחברים את הראשוני למתח הרשת ואת המישני, שמבודד מחברים בין הרשת לעומס. כך אפשר להוריד או להוסיף כמה וולטים. לדוגמא למנורת 100 ואט אם רוצים להוריד 6 וולט קונים שנאי 6 וולט 0.4 אמפר שעולה 10 שקלים.

wil

New member
כדאי למדוד במד-מתח כדי לוודא

שהחיבור בוצע בכיוון הנכון (נניח מתח הרשת 235 אז לוודא שמקבלים אחרי הוספת השנאי 229 בערך ולא 241...)

פיצי 3510

New member
זה מסוכן

קודם סליחה על הבורות מה זה רתך ואם מתח גבוה בבית לא מסוכן לבריאות כך בכול אופן ידוע

פרסה

New member
טוב

רתך זהוא בעצם מסגר שעובד עם מכשיר ריתוך (רתכת) שזה המכשיר שמלחים בין 2 חתיכות ברזל או יותר... מסוכן זה לא. אבל יש מכשירים (כמו למשל נורות וספקי כוח של מחשבים לדוגמא) שעלולים להישרף ולשרוף את מה שמחובר אליהם (לעיתים נדירות) ה"סיכון" לבריאות נמדד ב"הרץ" שיחסית לטלפונים סלולרים ותחנות רדיו הוא מאוד נמוך (50 עד 60 הרץ)

פיצי 3510

New member
זה מסוכן

קודם סליחה על הבורות מה זה רתך ואם מתח גבוה בבית לא מסוכן לבריאות כך בכול אופן ידוע

למעלה