המנטליות הפגנית

L e s t a t

New member
אני אמרתי שזה רע?

אני לא אמרתי שפמיניזם זה דבר רע, אני אפילו לא רמזתי שחברה מטריארכלית היא חברה רעה וגם לא שדת מטריארכלית היא דת רעה. אני פשוט אומר שממה שקראתי במאמר של אלי אשד ישר קפצה לי תמונה לראש של תנועה אקו-פמיניסטית-מיסטית של אנשים שמאוכזבים מהמציאות "הקודרת"-כביכול ולא מסוגלים להתאים את עצמם לדתות הגדולות, המונותאיסטיות וה"מקובלות" ומחפשים איזו דת או דרך חיים אלטרנטיבית. למה את חושבת שאנחנו נחשבים לתמהוניים? מילא "עובדי אלילים" - זה פשוט השם בו מכנים אותנו. "אני אשמח להבין מה כל כך רע בפמיניזם, ולמה לעזאזל זה גורם לך להרגיש מבויש?" הפמיניזם לא גורם לי להרגיש "מבויש", אני אומר שהצורה שהפגניות נראית היום פשוט מביישת את הפגניות העתיקה - שאותה אנחנו מנסים להחיות בעצם היותנו פגנים. בעצם, זו לא הפגניות עצמה אלא דברים מסויימים אצל פגנים מסויימים שגורמים לזה להיראות ככה. מהמאמר של אלי אשד אני יכול להבין שפגנים הם אנשים שיוצאים נגד המוסכמות.. הבעיה עם פמיניזם היא בדיוק מה שאמרתי, שבדתות פגניות מסויימות זה לא היה קיים. נתתי דוגמאות. אני לא אמרתי שהפמיניזם הוא דבר שלילי אלא שהזיהוי של הפגניות כתנועה אקו-פמיניסטית פשוט מורידה מהערך שלה כדת - הייתי מתייחס לזה אותו דבר גם אם זו הייתה תנועה אקו-שוביניסטית. פגניות, אם כבר תנועה, אז היא תנועה דתית - לא פמיניסטית, לא נטוריסטית, לא שוביניסטית ולא סוציאליסטית. כל הקטע הזה של פמיניזם הוא טוב ויפה, אבל אני לא רואה את זה כעמוד הפתיחה של האתר של המרכז הפגני הישראלי... (שבתקווה יקום במאה הקרובה)

L e s t a t

New member
הבהרה קטנה

מה שהתכוונתי אליו מלכתחילה הוא שהתנועה הפגנית מצטיירת כתנועה אקו-פמיניסטית שלוקחת אמונות עתיקות כסמלים שלה באותה צורה שקבוצות פאשיסטיות לוקחות את המורשת האתנית שלהן כסמלים שלהן. השוואה קיצונית, אבל ככה זה נראה - תנועה של אנשים (בעיקר נשים) שנמאס להם ממה שמקובל, מחפשים איזו אלטרנטיבה ומוצאים אותה בעיוות של דתות קדומות כשהם אומרים "אצלנו לנשים יש יותר מקום מאשר ביהדות, הנצרות והאיסלם" ו-"הטבע הוא אמא שלנו, בואו נסגוד לו!"... לזה התכוונתי.. אוף, ג'סטין צודק, לפעמים יש לי כשרון ביטוי-עצמי כמו של איזה צב נכה בשכל

מי אגם

New member
אבל צדק מי שאמר

שעדיף שיציגו אותנו כאקו-פמיניסטים, מאשר חבורה של תימהוניים עובדי אלילים.

L e s t a t

New member
את מפספסת נקודה חשובה

אנחנו באמת חבורה של "עובדי אלילים" (שם נרדף ל"פגני", להזכירך)...

Justin Angel

New member
לא זה לא.

ואני מוכן להתווכח עם כל אחד שיטען את זה. עובד אלילים זה מילה בעברית שכוונה היא לתפיסה היהודית-מונותאיסטית לדת עובדות אלילים והתפיסה הזאת כוללתת השתחוות לפסלים כאלים. אני לא חושב שהתפיסה הזאת נכונה לשום דת, ובטח לא לשלי, אז אלא אם כן אתה הולך לטעון שאני ושאר הקלטים לא פאגאנים, אז זה לא מילה נרדפת.

Justin Angel

New member
בשמחה ../images/Emo24.gif

אבל כמו שאני מכיר את טל הוא עכשיו מתכנן מהלומת נגד שתכלול ציטוטים מהברית החדשה, מספרים מפוקפקים ומפנתיאונים מספוטמים נידחים שהוא היחידי שמכיר :)

L e s t a t

New member
אנליל הוא לא שם נוסף לשום אל!

אל הוא אל אוגריתי-כנעני. אנליל הוא אל בבלי. גם אם הם דומים פה ושם, אנליל הוא לא שם נרדף לאל ואל הוא לא שם נרדף לאנליל. שני אלים נפרדים לחלוטין.

אני לא יודע מה המקורות שלך,

אבל אני קראתי את זה באחד הספרים, אני לא זוכר איזה כי קראתי כמה, שנכתבו על לוחות אוגרית. אבל ז גם לא כ"כ משנה. אני לא רוצה להפוך את זה לדיון ארוך ומתיש על שטויות. יום טוב, -רובין עוטה המגבת.

לא מתיש ולא שטויות

אנליל ואל שני אלים נפרדים בשתי תרביות נפרדות ושכנות. אך השרש הפרוטושמי א.ל.ל. עתיק משניהם, והוראתו העקרית - גֹדל רב.

graciella

New member
עובדי הגדולים?

רציתי לכתוב לפני ההבהרה של "אני יונתן" כי אני לפחות לא עובדת אלילים כי אם עובדת עם האלים. אבל הפירוש הזה כי א ל ל - גודל רב - כלומר אני עובדת עם גדולים רבים, מוצא חן בעיני.

טלה בר

New member
עובדי אלילים

אלילים הם הכינוי שנתנו היהודים לצלמי האלים - לא לאלים עצמם. נדמה היה להם שהפגאנים עובדים את הצלמים בעוד שלמעשה הצלם הוא "משכן האל" ולא האל עצמו. בתור פגאנית מודרנית אני לא "סוגדת" לשום דבר. אני מעריכה את כדור הארץ שלנו וטבעו כ"אם כל חי" ומקור החיים, ובתור שכזה צריך לדעתי לעשות הכול כדי לשמור עליו.

snowj303

New member
למה מה רע בפסלים? :)

(ותן, אם בכלל, תשובה לא מונותאיסטית בבקשה.)

Dia Leoghann

New member
../images/Emo46.gif עדיין לא הבנתי...

מה רע בזה שיציגו אותנו בתור "עובדי אלים\אלילים אקו-פמיניסטים"? (לי אין בעיה עם אלילים). ברור שזה לא הדבר היחיד שאנחנו, וגם לא בדיוק הדבר שחשוב לכולנו, אבל אני דווקא די גאה באקו-פמיניסטיות שלי... (למרות שהדגש אצלי הוא הרבה יותר על האקו מאשר על הפמין).

Justin Angel

New member
ובזה אתה מסתכם?

אם אני ארצה ללכוד את מהותו הקוסמית של ארי-אל אפשר יהיה לסכם אותך בארבע מילים? בטח שלא. אנחנו כל-כך הרבה יותר מאקו-פמינסטים, ולפי דעתי הייצוג שלנו כאקו-פמינסטים הוא הדגשת-יתר של צד אחד והתעלמות מצדדים נוספים שלנו כאילו הם פשוט לא שם. אני כרגע נגד הרעיון שיציגו אותנו בכלל.

romharel

New member
אל תידאגי

עצם זה שיש לך פלאפון [או מודעות לפלא פון עושה אותך שונה בתכלית מכל פאגאן קדמון שהוא [חי או מת]

romharel

New member
עצם היותך

עם פלאפון [או תודעה לפלא פון] מבדילה אותך תכלית הבדלה מכל פאגאן עתיק שהוא [חי או מת]

romharel

New member
אופס

איך היגעתי לכאן? למטה? הרגזתי איזשהו אל? לכל האלים : סליחה לא התכוונתי... [אלים רגישים מדי]

למעלה