המנטליות הפגנית

Justin Angel

New member
אני לא יומרני :)

אני מושלם, שכחת? אני בטוח שאפשר להאשים אותי בהפרעות פסיכולוגיות הרבה יותר גדולות מחטא ההיבריס :)

L e s t a t

New member
אני אמרתי *שכל* הפגנים צריכים

להיות ככה וככה? תסתכל בתחילת הדיון, אני אמרתי שהציבור הישראלי לא צריך לתפוס את הפגניות כתנועה אקו-פמיניסטית גרידא שלוקחת אמונות עתיקות בתור מערכת סמלים כתירוץ לטעון טענות פמיניסטיות קיצוניות. כמו שחברי הKKK משתמשים במורשת האנגלו-סקסונית שלהם כתירוץ לומר "פעם, הקהילות האנגלו-סקסוניות לא התערבבו עם עמים אחרים לא-טהורים וצריך לחזור לזה", ככה אתה יכול לומר "פעם, לפני שהייתה יהדות, הייתה אלה-אם והנשים שלטו אז צריך לחזור לזה". זאת הייתה הנקודה שלי. לא אמרתי שאסור לפגנים להיות פמיניסטים, לא אמרתי שאסור להם להיות מטריארכלים או היפים, אמרתי שזה חלק מהתדמית של הפגניות המודרנית הישאלית, לפחות כלפי מי שמודע לקיומה. אמרתי שזה היה בטח מבייש את הפגניות העתיקה שהחידוש שלה יצא בצורה כל כך קיטשית וממוחזרת כמו שזה בטח היה מבייש את האנגלו-סקסונים העתיקים שלפני 1600 שנה שכל המסורת שלהם הפכה לתירוץ לשרוף צלב ענקי בחצר ולסלק את כל מי שאין לו עיניים כחולות, עור בהיר ומורשת אנגלו-סקסונית. זאת הייתה הנקודה שלי. אני לא הכתבתי לך איך פגן צריך להתנהג ולהיראות. אז כן, לדעתי חלק מהפגנים הלא-קוממיים טועים. זו דעתי. לא אמרתי שהיא האמת האחת ולא טענתי שאתה צריך להיות ככה וככה. אבל כן, אני חושב שאתה טועה בכמה דברים ואני לא מסכים עם היציאה שלך כנגד כל דבר שמתחיל ב"מונו" או עם איך שאתה חושב שצריך להתנהג במקדשים מסויימים
. האם זה היבריס? היבריס הוא כשאני מגזים עם גאווה. זה חטא ממש גרוע. אדם שאומר "אני שווה לאל" חוטא בחטא ההיבריס. אני לא קבעתי שום דבר שאתה צריך לחיות על פיו ולא אמרתי לך לשנות את דרכיך.

romharel

New member
אבל "זרקת אותי" מאי אלו מקדשים

שאפילו אינם שלך [זה היבריס מהסוג שהזכרת [KKK]

L e s t a t

New member
נהפוך הוא

אתה זה שבא והכריז "במקדשים צריך להתנהג כמו אצל דודה בקיבוץ"... אני באתי ואמרתי "אני חולק עליך, אני חושב שבמקדשים צריך להתנהג כמו במקדשים ולא כמו אצל דודה בקיבוץ ואם אני הייתי כוהן במקדש ומישהו היה בא ומתנהג כמו אצל דודה שלו בקיבוץ, הייתי זורק אותו החוצה".. תחשוב קצת על תפיסה של מישהו שמנסה לחשוב מנקודת מבט של כוהן באותה תקופה קדומה ופתאום איזה חוצפן בא למקדש (לא של דיוניסוס או בכחוס), חושב הוא מלך ומתנהג כמו בפאב השכונתי - מה לדעתך הייתה התגובה הנפוצה למצב כזה? אני חושב שההיבריס, במקרה שלנו, נמצא אצל מי שמנסה להצמיד אותו לבן-שיחתו בכל רגע שהוא חושב שהוא רואה הזדמנות לכך. אבל זו רק דעתי...

RainBird

New member
טוב... אולי מה שאני אומר זה מהפכני אבל שמתם לב שאף אחד לא חיפש קודם את הפאגניזם אלא את המאגיה? הפאגניזם בא יחד עם זה לא? ואני לא מדבר מבורות, אלא מהעובדה שכל מקור מידע שדן על כישוף בצורה כלשהיא דן גם באופן חלקי או מלא על פאגניזם לפחות במקורות ההתחלתיים שקראנו.

siven16

New member
סתם שתדעו,

אני שונאת פמיניסטיות, ואני שונאת את אלה שמפגינים מחוץ למקדונלד'ס ולא נותנים לי לאכול בשקט... אבל את כל השאר אני אוהבת... אה ואני שונאת גם את האגודה "כבישה שחורה", אין לי בעייה עם לסביות, אבל לסביות פמיניסטיות שמאלניות קיצוניות?! זה התחום בשבילי

מי אגם

New member
סתם שתדעי

אני שונאת שחורים, ערבים ויהודים. אבל את כל השאר אני אוהבת. אה... ואני שונאת את אלה שנלחמים למען זה שאני אוכל להגיד דברים מטומטמים באינטרנט בלי שיבוא איזה שוטר ויגיד לי שאסור לזיין בשכל, ושאסור להיות גזענית. איזה מזל שאני חיה במדינה דמוקרטית שבה מותר לי לשנוא את כל מי שאני רוצה, ובמיוחד את אלה שנלחמים למעני!

מי אגם

New member
קטינים גזעניים גדלים להיות

אידיוטים שצועקים ברחוב "מוות לערבים".

Justin Angel

New member
כנראה...

אבל הם עדיין לא עשו את זה, וזה די והותר מרווח להשאיר לספק סביר ולתת להם לטעות. תראי, אני נזכר בציטוט "הדבר אותו אתה שונא, הוא אתה". תני לה שנה-שנתיים, והיא תתפכח. מקסימום, את מכירה אותי, היא תגיד משהו לא נכון, אני אתעצבן ואכניס אותה לכזה שוק שהיא תוכל לדבר רק באותיות אהו"י :)

מי אגם

New member
זה פוט כל כך מרתיח אותי...

בימים האחרונים אני לא מסוגלת לסבול את כל אלה שיוצאים נגד הפמיניסטיות ש"שורפות חזיות"... מישהי שלמדה איתי התחתנה לפני שבוע, חתונה שנכפתה עליה, עם גבר שהיא לא מכירה. העירו אותה בבוקר ואמרו לה - היום את מתחתנת! ואני כל מה שיכולתי לעשות זה להגיד תודה על כך שאני גרה איפה שאני גרה, וחיה במשפחה בה אני חיה. אבל 15 ק"מ מהבית שלי יש בחורות שלא זכו במזל הזה. אז מה? שאני אשתוק? אני לא אשתוק, אבל כל פעם שאני מרימה את הקול שלי אומרים לי - "תפסיקי להאשים את הגברים בכל מה שרע! נמאס לנו לשמוע מהפמיניסטיות הרדיקליות האלה!" אני לא רדיקלית, אני מפחדת אפילו לקרוא לעצמי פמיניסטית כדי לא לבייש פמיניסטיות אחרות... אבל אתם לא חושבים שמגיע לי ולבחורות אחרות להחליט לפחות באיזה גיל הן רוצות להתחתן, ועם מי? מה תגיד סיוון הזאתי אם יעירו אותה בבוקר ויגידו לה שהיא מתחתנת? זה לא ריאלי לחיים שלה, אז הסיטוציה הזאת בחיים לא תתרחש במציאות. למה היא לא תתרחש? בזכות אותן פמיניסטיות שהיא כל כך שונאת.

Justin Angel

New member
זה התקשורת הרעה שהן מוציאות לעצמן

תראי עכשיו בפורום פמניזם ומעמד האישה של תפוז. מישהי החליטה שהיא רוצה להצטרף למועדון פרטי שלא מקבל נשים, זה גם המועדון שמארח את אליפות הגולף השנתית של CBS, אז מה היא עושה? מושכת להם את המפרסמים מתחת לרגליים. זה מיותר, זה טיפשי וזה גם לא-נכון מוסרית. אז למה שאנשים לא ישנאו אותן? הבעיה היא שהפמינסטיות הנחמדות ושקולות-הראש לא עושות חצי מהוח שהקומץ של פמינסטיות קיצוניות עושות. תראי, יש את האנשים שמדברים על הנושא ובאמת מבינים משהו (ואני מקווה שאני אחד מהם), ויש את האנשים שרק חוזרים על מה שאמרו להם או שהם במקרה שמעו בלי באמת לבדוק בעצמם.

מי אגם

New member
אבל למה להכליל כמה תפוחים רקובים,

על כל הפרדס? יש כל כך הרבה פמיניסטיות שעושות עבודת קודש, וכמו תמיד אנשים נתפסים רק לדברים הרעים.

siven16

New member
לא ריאלי לחיי?!

ריאסלי מאוד שתי בנות נשואות עם ילד בנות 17, חברות שלי, כפו עלין חתונה, אך הן ידעו שזה יקרה יום אחד...

מי אגם

New member
אז איך את יכולה להגיד בלב שלם

שאת שונאת פמיניסטיות? ואם הן ידעו שזה יקרה יום אחד, אז מה - זה מצדיק את זה שלקחו מהן את החופש להחליט על החיים שלהן?

siven16

New member
קראת במיקרה...

את המילה קיצוניות שרשמתי?! קיצוניות!!! אני שונאת קיצונים בכל דבר, הפעם החלטתי להביא את הדוגמא הזאת... קיצונים עפ"י דעתי הם מושחטים, לא יודעת למה! ככה חינכו אותי...

למעלה