באיחור מה
האמת, לא נראה לי שמישהו יכול להחליט להיות פגאן. לכל היותר יכול לזהות שיש שם למה שהוא תמיד היה. אבל לגבי המאמר של אלי אשד, לדעתי הבעיה היא שלקהל פמיניסטי, הוא לא ייצג אותנו כמספיק פמיניסטיים. אבל אולי זה מתאים לכם. כתבתי תגובה למה שנכתב בחלק יותר למעלה בדיון הזה. אולי כבר לא לעניין, אבל הנושא נראה לי חשוב. לא נורא, בקרוב אחזור לשמור מרחק מפורומים ולהתמקד בעבודה. אזהרה: זה עצבן אותי. -רינה אז ככה, לא בא לכם להיות מזוהים אם האקו-פמיניסטים התמהוניים? אתם יודעים מה? האמת היא שגם אני לא רוצה להיות מזוהים איתכם. אתם במקרה בעד שיוויון לנשים, במקרה לא נראה לכם לרדוף את ההומוסקסואלים, במקרה בעד להתייחס לטבע בכבוד? (אבל האחרון רק כרעיון, כמובן, ליישם את זה בחיים היומיומיים עלול להראות תמהוני מאד.) אני לא. אצלי זה במהות, לא במקרה. אם אתם יכולים להאמין באפשרות שנכחיד כאן את כל הטבע ואז נצא לרקוד בחללית, אם אתם מתעקשים על זכותכם לאכול בשקט בשר שהורידו את יערות הגשם על מנת לגדל אותו כי מה זה עניינכם, אז אין בינינו מספיק משותף לומר שאנחנו שייכים לאותה דת. אם אני סוגדת למארג החיים והמוות של כדור הארץ, ואתם פועלים להריסתו (וכל אחד המנהל סגנון חיים מערבי בלתי מבוקר פועל באופן שותף להריסתו), אז מה מקרב אותי אליכם יותר מאשר למונותיאיסטים? תווית? ההפך מפגאני אינו מונותיאיסטי, אלא עירוני. אם אתם במהות פגאנים עירוניים, אז עבורי לא נשאר במונח הזה משמעות. טוב, נו, אני עדיין יכולה להשתמש במילים pagan, wicca, witchcraft לחיפושים אחר אתרים באינטרנט, או ספרים בספרייה (בחו''ל, כמובן), או מפגשים ופסטיבלים (גם בחו''ל, כמובן). בזירה העולמית, חיפושים כאלה עדיין מביאים אותי לאנשים אם מערכת ערכים שתואמת את שלי. בדרך כלל. אבל כבר לא תמיד. אולי מגיע זמן למצוא לנו הגדרות יותר מדוייקות של מה אנחנו, ונפריד בין דרכינו השונות?