המסגרת ואני

Deerest

New member
המסגרת ואני

יצאתי לפסק זמן בו רק קראתי את מה שנכתב כאן, הקשבתי ל"טון" של המילים וחיכיתי לראות מה יעלה במחשבותי. שמתי לב איך כל פעם עולה בי התמונה של "מול". ואני אסביר. "מול" זה מצב בו עומדים שניים אחד מול השני. להבדיל ממצב של "ליד" בו עומדים שניים אחד ליד השני. במצב "מול" שכזה אני חש בהתנגדות מסויימת מצד אחד לשמוע את דעת האחר ורצון לא קטן להביע, לא רק את דעתו, אלא גם את מחאתו הנסתרת. זו רק תחושה. איך זה קשור למסגרת? בנסיון להבין מה גורם לנו להתכתב באופן בלתי מודע כזה, נראה לי שזו איזושהי התגוננות (יתכן) בפני שינוי שעלול לאיים את מה שהבנו, התרגלנו, חשבנו, כל חיינו. או בשם אחר - המסגרת בה אנו חיים, שאותה אנחנו יצרנו. ואז באות השאלות? האם בכלל קיימת כזו מסגרת או שזה פרי דמיוני? מה הצורך שלנו במסגרת זו? האם יש לה תפקיד? מדוע (אם בכלל) קיים חשש משינוי בהיקפה, צורתה, או בכלל בקיומה? ומה אם לא תהיה לנו מסגרת, האם כלל יש מצב כזה, ללא מסגרת? האם נוכל לומר: אה... המסגרת שלי גמישה, אני לא כזה סגור.?

מצלמה מצויינת Deerest ...../images/Emo45.gif

מבלי משים הראית לי משהו חשוב, ואני מודה לך... מה אתה אומר על השאלות שלך? אתה יכול לענות? ערב טוב לך

Deerest

New member
מענה ותשובה

השאלות ששאלתי מאירות (ואולי גם מעירות) על מקום מאד משמעותי בחיינו. אנחנו במסגרת כלשהי מגיל קטן. גן, בית ספר, צבא, עבודה, משפחה... אלו מסגרות שקל לראותן. אלו שאני שואל עליהן הן המסגרות שמעצבות אותנו. והייתי מעוניין לקרוא תגובות אישיות הנוגעות לאותה מסגרת על פיה אנו מתנהגים. אני מניח שאני יכול לענות, לא בטוח שזו תהיה תשובה.

SHAHAF UZI

New member
"מסגרות ההתנהגות האנושית" ! תגובה !

כל כך נכון,מה שאתה מדבר עליו,"איש המסתורין" ! תקשיב ! זה נכון מאד מה שכתבת על "המסגרת",ואני מדבר מתוך ידע,ומתוך התבוננות. מי מאיתנו לא לוקה בהתנהגות, ע'פ תבנית התנהגות ? "תבניות התנהגות" הן המסגרת הזו נכון ? נכון יותר לאמר ש"תבניות ההתנהגות" הן פועל יוצא של אותה ה"מסגרת".... מי לא רוצה לחיות בתוך "תבנית" ? בתוך "מסגרת" ? צריך להיות מזוכיסט כמעט ,ע'מ לוותר על התענוג...... המסגרת" שומרת עלינו: על הדעות שלנו,על האמונות שלנו,על הערכים שלנו... "המסגרת" מאזנת אותנו מול הרבה "מסגרות" שרצות לנו תמיד מול העיניים... הכי אינטליגנטים,חכמים ,ומקסימים ,שהכרתי בחיי,חיים בתוך מסגרת..... לגבי "המסגרת שלי",זו המעצבת אותי: אני חושב שזו האישיות שלי-ממש כמו אצל כל אחד אחר..... האישיות שלי היא עובדה קיימת,.......עובדה קיימת...וגם עובדה כובלת..... האישיות שלי היא "המסגרת הכי קובלת"........לדעתי גם אצלכם....... אם לא היתה לי אישיות,לא היית לי מסגרת....... האישיות שלי: היא בעצם האופי שלי,"המסגרת שלי" היא האופי שלי....... וכל מי שמכיר אותי טוב,מנסה לשאול אותי היכן קניתי אותה......... אני מספר לו שלא קניתי,שקיבלתי במתנה,והוא לא מאמין....... וככה זה כל יום אצלי......

תשובה = זו מסגרת

מענה, כלשהו, זה פתוח... האם אי פעם היית חלק מעיצוב המסגרת? ההסתכלות על המסגרות האלה כמעצבות, היא חד צדדית. מה אתה רוצה לשמוע מאיתנו על הצבא, בית הספר, המשפחה...? נסה לענות, למרות שקשה, אפילו אם זו לא תשובה... ואם תשאל לפן האישי שלי... המסגרות האלה עיצבו רק בכיוון של "איך לא"... אני לא מתנהגת או חושבת או פועלת היום על פי שום דבר שרכשתי במקומות ה"מעצבים" האלה...

Deerest

New member
תיקון

התכוונתי לקבל תגובות לגבי המסגרות שלא ניתן לראות בקלות ולא לגבי הגן, בית ספר וכד'. דוגמא למעצבי מסגרת כזו - הורים, ארועים, חוג חברים, תדמית(?)... ולגבי... אני משתדל להיות חלק ממעצבי התמונה, כך שתהיה יציבה מספיק כדי לעמוד ללא מסגרת.

תמונה דקיקה?

או תמונה תלת מימדית? יש לה בסיס רחב? התמונות שלי תמיד זורמות, אחת לתוך השניה ללא מסגרת וכמה שפחות תדמית... אני מנסה להבין מדוע אתה כל הזמן חוזר ל"הורים"... ברור ומובן שהם הטביעו וגם התביעו את חותמם... יש כל כך הרבה ספרים על זה... מוכן שלא נמחזר את החומר? או שאתה רוצה לתת לנו משהו חדש על זה... ?...

למעלה