המסך נכבה בכל פעם שהמזגן מדליק את המדחס -האם צריך מגן ברקים?

danezeq

Member
המסך נכבה בכל פעם שהמזגן מדליק את המדחס -האם צריך מגן ברקים?

מזגן ומסך מחוברים לאותו רב שקע, בכל פעם שהמדחס נדלק המסך נכבה ל2 שניות.
האם נחוץ מגן ברקים/מתח למסך? ומאיזה סוג?

כאשר המדחס נידלק

הוא מיצר ניצוף . שמשדר לסביבה הפרע . הTV קולא את ההפרע ונכבה . לי הייתה בעייה כזו עם מחשב . שהייה נכבה. גם היום בסנסונג TV זה קורה לי כאשר אני מדליק אור בחדר

יוסיזיו

New member
שום ניצוץ ושום נעליים .קו החשמל

חלש ובזמן התנעה של המדחס נוצר מפל מתח רציני על הקו לפרק זמן קצר וזה מה שגורם להפרעה

יש לך ידע אבל לא בכול דבר חוכמולוג

TV . היום הטלויזית פועלות מ110V עד 240V . אז לכמה יורד המתח ל80 V או 60V שיהייה חושך על המסך . במתח כזה הטלויזיה הייתה נכבת .
גם כאשר מדליקים אור בחדר זה קורה וגם שם נוצר ניצוץ במפסק
גם במדחס נוצר מגע של העברת מתח על ידי מגע בטח של איזה רליי או דומה
גם כיבו דוד חשמל מיצר ניצוף . בTV שחור לבן . שפעלו על מנורות . שהיו מיתחממות . כאשר המנורות היו קרות הם צרכו זרם חזק . חימום המנורות הייה בטור . והייה סכנה שישרפו . אז שמו איזה חלק בטור כאשר הוא קר מעביר מעט זרם . תוך דקה החלק היתחממם ונתן לעבור ליותר זרם במעגל . והמנורות היתחממו לעט לעט
במדחס אין דבר כזה . אז המצת שמצית את המדחס מיצר ניצוץ . חייב להיות מגע של 2 חוטי נחושת שהמתדחס יכנס לפעולה . אחר לא זורם זרם במעגל

אגב לי בבית יש 3 פזות

בנייה בשכונה חדשה . כך שהמתח הוא כימעט 230V . וזה גם קורה . אפילו ממקפי קטן שהייה ליד המחשב . ולא הייה ניזון מאותו שקע

לא מתרגש מהעלבות שלך

בשנות ה60 הייה מיפעל מצבות ליד ביתי .הייה מסור חשמלי 3 פזות שהייה חותך את המצבות . פעם בשנה בעל המיפעל הייה מזמין אותי להחליף את המתנע שהייה על הקיר מפסק עים 6 חוטים . עם ידית הרמה . שכול פעם שהיו מרימים הייה נוצר ניצוץ שהייה אוכל את הנחושת עם הזמן. אות המפסיק הזה היו לוקחים להלחמה מחדש להחליף לשנה הבא
אז בשנות ה60 כבר הייה ניצוץ בהצלקת המנוע של חיתוך המצבות

ניצוף משדר קרינה

בכול תחום התדרים . והTV של היום מאוד רגיש לקליטת HI FI . וזה סותם את כול מערכות הTV . בתקופת הקליטה בגל AM היו ברקים ממרחק עצום ניקלטים ומייצרים רעשים. והייתי יודע שמיתקרב גשם. גם שבביתי הייתה שמש זורחת

למעלה