המסלול הירוק

Master Stav

New member
המסלול הירוק

הגננת הודיעה לי שסער עלה למסלול הירוק אבל יש בעיה... ( מסלול ירוק - מסלול לילדים מתקדמים בבית הספר ) החומר של המסלול הירוק לכיתת הגן פשוט קל לו מידי והיא לא יודעת מה לעשות כי אם תיתן לו את החומר של כיתה א...מה היא תעשה שנה הבאה .... רוצים לעזור לגננת בפיתרון הבעיה הסבוכה ? ניפלאות דרכי הילדים שלנו פשוט כך וכן חופשי אני משוויץ

יוסף בא

New member
שתתמודד

אחותי נאלצה להפסיק ללמד את הגדולה שלה לקרוא בגן אחרי שהיא פשוט הבינה שהילדה הולכת להשתגע בכיתה א

Master Stav

New member
היא מתמודדת

והוא נהנה לבוא כוליום ולעשות "שיעורי בית " עם אחותו

hag70

New member
אני מבין שהוא בגן חובה../images/Emo163.gif

לא זכור לי שאצלנו בגן לימדו אותם משהו מיוחד את הילדים לקראת כיתה אל"ף, גם את המתקדמים מאד
קצת לימדו אותם את הא' ב', ראו מי מתקשה בזיהוי האותיות ומי שהיה לו קל הלך לשחק בבובות. בשביל זה הם בגן. זכורה לי פגישה שהיתה לנו עם הצוות החינוכי של הגן (פסיכולוגית של המועצה ועוד מישהי) שאמרו שם בפירוש שילד מוכן לכיתה אל"ף הוא ילד שמוכן מבחינה רגשית והקריטריונטים של משרד החינוך והגננת צריכה לשים לב אליהם הם בכלל לא כמה הוא יודע לקרוא או כמה הוא יודע חשבון אלא יכולת לבצע מטלות שצריך לבצע בבית ספר ולא בגן (אל תתפוס אותי במילה אבל: יכולת להעתיק מהלוח, יכולת להבין כמה מטלות בבת אחת ולבצע אותן, לשבת בריכוז למשך 45 דקות ועוד) התמודדות עם דרישות בית הספר וכמובן בגרות נפשית. ילד שרוצה להתקדם בבית שיהיה לו בהצלחה (וככה הוא גם יהיה יותר פנוי לחוויות הרגשיות שקשורות למעבר לבית הספר, אבל זה באמת צ'ופר של מעבר. המעבר לא קל גם למי שיודע לקרוא. מי כמונו יודע
). בקיצור שיהנה מהשנה האחרונה שלו בגן. אין מה ללמד אותו. שיבנה ארמונות בחול. כל דבר מעבר נראה לי סתם מיותר והכי חשוב -
סחתיין על הילד

Master Stav

New member
לא עניין של מוכנות

בחת"צ( חטיבה צעירה) בישוב שלי עושים מה שנקרא בדיקת יכולות למידה 2 הילדים האמצעים שלי אובחנו כבעלי יכולות למידה גבוהות והם מקבלים תיגבור אני לא דוחף אותם מאחר ואני מאמין שכול ילד יש לו את הקצב שלו והיתי מאושר באותה מידה אם בני בן החמש וחצי לא היה מזהה את כול האותיות ו/או לא מצליח לחבר 5 מספרים ..... זה הילדים שלי ואני אוהב אותם כפי שהם ...מה שלא מפריע לי ללמוד במה הם טובים ולתת להם עזרה למצות את היכולות שלהם .

hag70

New member
אז לא הבנתי...

איפה הבעיה? אני מפספס פה משהו כנראה. למה צריך לתגבר אותם בחטיבה צעירה? (מודה שאני לא מכיר את המושג הזה ולא יודע אין הוא מתנהל). אבל אם הרעיון הוא לתגבר בחטיבה הצעירה (גן חובה) אז סביר להניח שלבית הספר יש מה לעשות עם הילדים בכיתה אל"ף אחרי שהם הגיעו אליה מתוגברים למשעי.

Master Stav

New member
אין בעיה איש יקר ....

זו הייתה הדרך של המורה לומר ....הוא עושה את הדברים בקלות ובכיתה א אצטרך לתגבר אותו לב וכך הלאה אם לא יותר בשיחה עם היועצת המחנכת ומנהלת בית הספר סירבתי להקפיץ אותו כיתה היישר אל ב' בדיוק כמו שסירבתי במקרה של ביתי , מאמין שעדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות

יוסף בא

New member
ילד שמשעמם לו בכיתה

בגלל שקל לו מדי הוא ילד שמתחיל לאבד את הכיתה ולאבד ריכוז בשלב מסויים הוא מתחיל להפריע ולעיתים מאחבחן כ"היפר" ומכאן הבעיה מתחילה ואם אתה לא מצליח לתפוס את הפוטנציאל של הילד הוא מתרגל שהכול בחיים בא בקלות ואז הוא מפסיק להתמודד ומנסה לצאת מזה בגיל24 כאשר הוא מגלה שהוא נהיה עצלן והסיפור למעלה זה מה שקרה לי (לא הובחנתי כהיפר אבל ההבחנה הדידקטית ביא קבע שאני חושב יותר מהר מרוב הילדים ויש לי זיכרון טוב יחסית ומעולם לא באמת התמודדתי בתיכון או ביסודי) מערכת החינוך שלו בנויה לתלמידים הבינוניים חלשים ולא בנויה תמיד (לפחות המוסדות שאני מכיר) לטופל במתקדמים והחזקים

Master Stav

New member
אז זהו שכן ....

לפחות בלב רן בישוב שלי ... מקדמים את החזקים עושים איתם שיעורי תגבור ומקדמים אותם ככול שניתן

לא לבלום, אם ילד רוצה ללמוד - לא לעצור אותו

גם למורה בכיתה א' צריך להיות פיתרון מעשי לילדים בעלי יכולות גבוהות. שהגננת לא תדאג לזה, שתעשיר את סער ככל יכולתה ותיתן לו להנות מהיכולות שלו.

למעלה