המסלול המיגע של גיוס לחברות האנטרנט

wr האחד

New member
המסלול המיגע של גיוס לחברות האנטרנט

מה הסיפור עם חברות האינטרנט למשרת תומך טכני למה צריך כל כך להתאמץ ולעבור מסלול ארוך של מבדקים ? בהתחלה אתה עובר מבחן ידע טכני ,בקבוצה שלי עברו מתוך 20 רק 3 ואני בתוכם ,לאחר מכן מזמנים אותך לסידרה של מבדקים של שירות כלפי לקוח וסימולציות ,ועוד מבדק כתב יד של גרפולוג (כאילו שזה אומר עליך משהוא..) ואח"כ זימון לראיון אישי שלא בטוח שאתה תהיה מועוסק בכלל איזה מסלול מעייף ........ אני מכיר מישהוא שהיה בהרבה חברות ועבר את כל המבדקים ובסוף אחרי הראיון האישי ואחרי חודש של מבדקים לא קיבלו אותו בשום חברה :( איזה גועל של מקום נהיה פה במיוחד בארץ

ShimiHi

New member
תמיכה טכנית

הם לא נורמלים, עשיתי מבחנים לפני שנתיים באינטרנט זהב, עברתי והגעתי לדינמיקה קבוצתית, שם לא עברתי כי אז עוד לא הכרתי את כל השטיקים שצריך לבוא איתם (כמו להתרגש לדבר שטויות שאני לא מאמין בהם וללקק למנחה את התחת), יש לי חברים שעברו אחרי ששגעו אותם עם מבחן טכני+דינמיקה+ראיון אישי ובנוסף יש לי חבר תותח, סיים השנה ביחד איתי תואר במדעי המחשב, יודע להתבטא בצורה יוצאת דופן ועדיין המטומטמים לק קיבלו אותו (נפל בדינמיקה) אין להם מושג מה הם מחפשים. בקשר לגרפולוגיה, זה נתון לוויכוח אבל זה יכול להגיד המון על אנשים, יש מקרים שבהם לא מקבלים אנשים אם דעת הגרפולוג היא שלילית ושמעתי על מקרים כאלה.

זה באמת גועל נפש. יש ארצות

(ארה"ב) ששם אסור לעשות מבדקים כאלה לפי חוקי הגנת הפרטיות, אבל פה כל אחד נכנס לנשמה של השני.

dodoCom1

New member
יש לי משהו אחד לומר לכולם

עם אנחנו לא נאמר מספיק, הזנות הזו תמשיך להיות יש דרכים רבות להלחם בכל זה כמה למשל בהרצות הברית יש חוק שאוסר מבחנים כאילו הז גם בישראל צריך להית חוק כזה, זה פוגע בפרטיות שלנו חשבו על זה.

pixiER

New member
ולא כדי לבאס...

למרות שגם אני מחפשת עבודה בהיי טק, כששמעתי את הסיפור הבא מחברה שלי נפלתי... הבחורה היא סטודנטית שחיפשה עבודה לקייץ. היא ענתה למודעה של הרכבת, לתפקיד של האיש מאחורי עגלת הסנדוויצ'ים... לצורך קבלת התפקיד, היא היתה צריכה לעבור ראיון אישי, דינמיקה קבוצתית ומבדקים אישיים בפילת... איך הפרופורציות עכשיו????

® Road Runner

New member
הבעיה היא שלחברות האלו כגון

'אדם-מילא' ו'קינן-שפי' שהוסמכו ע"י אותם מעסיקים לבדוק את המועמדים לתפקיד אין שום בעיה להזמין 15 אנשים למבחנים כשבפועל מוצעת רק משרה אחת מכיוון שהמבחנים הינם קבוצתיים ולכן מבחינתם לבחון 2 אנשים יחד או 15 זה אותו דבר... הייתי במבחנים כאלה לסלקום לתפקיד טכנאי מעבדה, הגיעו לשם חבר'ה איכותיים ביותר, חלקם מהנדסי מחשבים בעלי תואר שני, חלקם מרצים במכללות, אנשים ברמה גבוהה שכל חברה תתברך בכוח-אדם שכזה, ובניפוי הראשוני שנערך לאחר 6 שעות מתישות הושארו מספר אנשים שהדבר היחיד שנזקף לזכותם הוא יכולת המשחק... גם באורנג' אותו סיפור, כולה משרת שירות לקוחות טלפוני, אנשים עם נסיון ויכולות נשלחו הביתה ואילו חבר'ה אחרים נשארו.. יתכן שכל אותם אנשים שנשלחו הביתה היו over-qualified ולכן נשלחו הביתה אבל למה היינו צריכים לעבור את כל התהליך המתיש הזה?? מה קרה לראיון האחד-על-אחד הישן והטוב שבו המעסיק יכול לתהות על קנקנו של מבקש העבודה כשהנ"ל יכול להביע את עצמו ללא סטופר ורק לאחר מכן להחליט האם להעביר אותו את אותם מבחנים שצריך לעבור על מנת לקבלו? אני אישית כבר וויתרתי על כל משרה המיוצגת ע"י אותם 'מכונים'...לצערי שחקן תיאטרון אני לא, אז אין לי מה לחפש שם...(במיוחד כשמאבחנת צעירה שאין לי מושג מה כישוריה שולחת אותי הביתה..תמיד כשיוצאים לאחר ניפוי שואלים האחד את השני 'איך לעזאזל הם קובעים מי כן ומי לא??')

wr האחד

New member
סגירת מעגל

והרגע קיבלתי מכתב מאינטרנט זהב , שפשוט אומר לי שאין להם צורך בכח אדם נוסף או במילים שלהם "כרגע לא נוכל לקבל את מועמדותך " וזה שאפילו לא קיבלתי הזדמנות לראיון אישי אז למה לעזאזל הזמנתם 20 איש שבסוף רק 4 יקבלו ראיון אישי? מעניין כמה מתוך ה 4 הם קיבלו לעבודה לבסוף..

נתן.ל

New member
אני מסכים איתך, המסלול ממש מפגר

פעם גם אני ניסיתי להתקבל למשרה של תומך טכני באינטרנט זהב. כמובן שעברתי את המבחן הטכני אפילו שלא ידעתי חצי ממנו - כניראה שידעתי על מה לנחש
זומנתי לדינמיקה קבוצתית, הלכתי לשם למרות שידעתי שאולי כבר יש לי משרה אחרת בפתח, עבודה אמיתית בתכנות ולא שטות של טלפונים. כמובן שהלכתי לשם בידיעה שאני לא מתכוון להלחץ וממש לא אכפת לי מהמשרה, הלכתי רק כדי לבדוק מה זה ה"דינמיקה" הזאת שכולם מפחדים ממנה. זה היה הקטע הכי מפגר שאי פעם נתקלתי בו, בקושי גיליתי עניין בתהליך, ממש לא היה אכפת לי ממנו. קלטתי אני בעצמי את הדמויות הפועלות (האקטיבים, הפאסיביים ואלה שנועדו להכשל). אפילו נכנסתי לויכוח עם המנחה. בסיום השאירו כמה אחדים מתוך כ20 שההיינו, בישרו לנו שעברנו את השלב הזה ועכשיו הראיון האישי. בראיון ישבו ארבעה אנשים על מרואין אחד, נורא מאיים וגם מלחיץ. שאלו אותי למה התווכחתי כל כך בדינמיקה אז המשכתי את הויכוח מאותו מקום בו הוא נפסק
, אמרו לי תודה ושלום. למחרת, כבר למחרת היום, התקשרו אלי וביקשו שאגיע לקורס תומכים טכניים. הייתי
דפוקים
כמובן שבסוף לא הלכתי, יש לי משרה אחרת.

למעלה