המסע אחרי מרק העדשים המושלם

p e b b l e

New member
המסע אחרי מרק העדשים המושלם

טוב, אז אחרי שסוף סוף פיענחתי את סוד החומוס המושלם, הגיע הזמן לכבוש את מרק העדשים.
לפני שנים מספר, כשעבדתי באחת מחברות ההיי טק הגדולות בארץ היינו מזמינים אוכל מבר סלטים מקומי. הם היו מגישים גם מרקים מצויינים ובהם מרק עדשים פשוט פנטסטי.
מאז אני מנסה לשחזר מרק טעים שכזה. אני בטח לא באמת זוכרת את הטעם שלו אבל אני בכל זאת מנסה.
זה לא שאין לי מתכונים מוצלחים למרקים, ואפילו יש לי מתכון מעולה למרק עדשים כתומות ואטריות. אבל אני רוצה מתכון מושלם למרק עדשים מסורתי שכזה, עם קוביות גזר ועדשים ירוקות.
עיזרו נא לי לפענח את הסוד, ותתרמו לי את המתכונים הכי טובים שלכם, עם כמה שיותר פירוט. מבטיחה לדווח על ההתקדמות.
תודה!

RSPA

New member
אולי את זה את מחפשת ??

ראי את המתכון הראשון בכתבה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4590867,00.html

ואם משהו טיפה יותר מורכב אבל עדין "מהיר"...הנה זה
[URL]http://xnet.ynet.co.il/health/articles/0,14713,L-3098781,00.html[/URL]

p e b b l e

New member
הראשון זה בטוח לא

השני יכול להיות קרוב, אבל יש שם המון קומבינציות אפשריות לתיבול, וזה מאוד משפיע על טעמו של המרק. אני אנסה גירסא שנראית לי ואולי זה, זה זה.
תודה על המתכונים!

RSPA

New member
התמקדתי במרק עם עדשים ירוקות כמו שביקשת

אבל קשה ממש לדמיין משהו כאשר כל אחד יכול לדמיין משהו אחר. זה כל כך אישי.
אולי התמונה המצורפת היא המרק שאותו את מחפשת? כי אם כן אז המתכון הוא ממש פשוט ולא עם הרבה מרכיבים.

p e b b l e

New member
תודה

האמת היא שאין לי מושג אם זה זה או לא. לדעתי היה במרק המושלם גם רסק עגבניות, אבל אני לא מצפה שהפורום ימצא לי את המרק ההוא כמו שקיוויתי לקבל מתכונים מנצחים ואולי לגלות שאחד מהם זה המרק ההוא או סתם להתאהב במרק חדש.

ladybug6

New member
האולטימטיבי שלי הוא עם עדשים כתומות

מטגנת בצל בשמן זית, מוסיפה קצת פרוסות שום, קוביות קטנות קטנות של גזר, ממש מעט קוביות של תפוח אדמה, עדשים כתומות. נותנת להכל להתערבב ביחד עם קצת כמון כורכום מלח ופלפל. מוסיפה מים לכיסוי ועוד קצת. זורקת פנימה צרור של סלרי, פטרוזיליה וכוסברה קשורים בחוט. נותנת לזה להתבשל עד שהגזר רך. מעבירה בערך רבע מהכמות לכלי עמוק וטוחנת עם הבלנדר מוט למרקם חלק, ביחד עם חתיכה מהעלים הירוקים שבצרור הקשור. מחזירה את מה שטחנתי לסיר וממשיכה לבשל עוד איזה 20 דקות.
יוצא פצצה!

merav999

New member
טיפ למרק עדשים: אחרי שהמרק מוכן

תגני במחבת בקצת שמן זית הרבה שום כתוש (אפשר גם קפוא) וכמון ולהוסיף למרק המוכן. משדרג ממש לדעתי :)

למעלה