המסע לפולין- כן או לא ? I?II?I

Capi 5

New member
המסע לפולין- כן או לא ? I?II?I

שלום, אני דין ואני תלמיד בכיתה י"א וכאמור, יש ביכולתי ליסוע לפולין השנה עם השכבה אבל אני רוצה לדעת אם זה כדאי או לא . אני חלוק בדעתי בגלל שהטיול הזה הוא מאוד חשוב למורשת היהודית ואני "צריך" ליסוע לשם כדי לחלוק כבוד עם הנופלים בשואה ולא לשכוח את מה שקרה ולהבין יותר טוב את הנושא. מצד שני, בימים טרופים אלו (
) יש מספיק סבל ודאגות ובשביל מה אני באמת צריך את הטיול הזה, שלפי אחשלי שהיה בו כבר, שמאוד מדכא וממש חבל סתם ככה ליצור לעצמי מן "issue". אז תגידו לי אם שווה או לא ולמה בבקשה ? by the way happy new year .. שנה טובה ושמחה.

שלום ובורכים הבאים קודם כל תשנה

אצלך משהו אחד לפני הכל,זה לא טיול מה שאתה שואל אותנו אלה זה מסע טיול זה כייף והשתחררות וזה ממש לא בשביל זה אם אתה מתעניין מעניין אותך להיות במקום שרצחו בו 6 מיליון מבני עמך אם אתה רוצה להרחיב את הידיעה ואולי אולי להפוך בן אדם יותר רגיש כדי שתצא לתת כבוד לנרצחים ולא לחלוק כבוד לנופלים הטיול נותן לך מקום למחשבה עליך על הזהות היהודית שלך ועל ההיסטוריה הוא לא מדכא הוא עצוב הוא קשה אך יש חלקים נחמדים וחוויות בלתי נשכחות תעשה חושבין עם עצמך מה אתה רוצה אם הקטע שלך לצאת ולהגיד הייתי בחו"ל תישאר בבית תעשה טובה אבל אם אתה באמת מתעניין וחשוב לך להיות שמה ואתה רציני שווה או לא שווה?תצא חוויות בלתי נשכחות יהיו לך שמה עם כל הקושי והכאב תצא אני הייתי יוצא 100% אבל כל אחד זה שונה!!!

לצאת...

כמו שאמרו מעלי - זה לא טיול, זה מסע, וכמה שהוא קשה אני יכולה להגיד לך שבאף טיול שנתי או משהו כזה שהייתי בו לא נהנתי כמו שנהנתי במסע לפולין. גם אני לפני שיצאתי חשבתי שיהיה כבד ומדכא, אבל זה לא איך שהייתי מגדירה את זה. זאת פשוט גאווה עצומה ללכת שם, לדרוך שם, לנסות להבין מה קרה שם, ואני חושבת שכל מי שיש לו הזדמנות לנסוע צריך לנצל אותה כי זאת חוויה חד פעמית שאי אפשר לשחזר. זה יכול להיות קשה, זה יכול להיות מרגש, זה יכול להיות כואב, מזעזע ואפילו כייף, וכשכל זה בא ביחד זה פשוט הופך לחוויה כל כך מדהימה. אני לא חושבת שהמסע מביא איתו סבל ודאגות, זה מסע שבו לומדים כל כך הרבה על ההסטוריה של העם שלנו, ויותר מזה לומדים על עצמנו. לא הייתי מוותרת על המסע הזה בעד שום דבר, ואם יש בך אפילו מעט התעניינות בנושא השואה אז אני אומרת שתצא, ולא תצטער על זה לדעתי.

Amazing18

New member
אתה לא "צריך" לטוס לשם,

כי אתה מרגיש שזה חלק ממה שאתה צריך לעבור בהיותך יהודי. אתה צריך לעשות את זה כי אתה מרגיש שאתה באמת מוכן לעבור את זה. זה מסע לא קל, אך עם זאת לא קשה. אני אישית הייתי חוזרת עליו שוב עם הייתי יכולה... אז אם אמוק בפנים אתה מרגיש מוכן - צא לשם. אתה רק תרוויח!

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif שאלה קשה

אם לא מתאים לך עכשיו לחוות מסע קשה מבחינה רגשית אז תדחה את המסע לאח"כ. זו חוויה קשה אבל גם מחשלת, חזקה, מרגשת.. יש גם קטעים מצחיקים
לא רק עצובים. כדאי לצאת, מתי שמתאים לך. (הדגש הוא על "כדאי לצאת") שנה טובה

Lp Fairy

New member
to go or not to go

קודם כול ברוך הבא..[= דבר שדיי הציק לי בהודעה שלך זה שרשמת שצריך לנסוע...זה לא צריך...זה איך אתה מרגיש.. אתה רוצה ללכת ולראות מה שקרה שם ולהרגיש את זה...או שאתה בעצם מסתפק בתמונות וסרטים (ואני לא אומרת שזה לא טוב..) אם אתה מרגיש שאתה לא חייב את המסע הזה כדי להבין שואה כדי להרגיש שואה אל תיסע... שתגיע להחלטה נבונה..[= ושנה טובה.[=

בלבלה

New member
כן

המסע הזה כולל בתוכו גם כיף חוץ מהדיכאון אתה גם זוכר את הניספים ונותן להם כבוד, וגם נוסע לטייל עם חברים ככה שיש לך שתי חוויות ביחד אני מאוד שמחה שיצאתי למסע הזה, והייתי חוזרת על זה שוב אם הייתה לי הזדמנות.

למעלה