המסע לפולין - מבחינה חברתית

1 ויחיד

New member
המסע לפולין - מבחינה חברתית ../images/Emo110.gif

היי לכם
זאת אולי לא ה-סיבה לצאת למשלחת לפולין, אבל אין ספק שההתגבשות החברתית היא חלק חשוב מהמסע, אז, למי שכבר היה בפולין כמובן: איך השפיע עליכם המסע מבחינה חברתית? האם המסע חיזק את הקשרים שלכם עם חברים, או מכרים, שנסעו יחד איתכם? האם נוצרו קשרים שהחזיקו מעמד גם אחרי המסע? מי מביניכם שלא נסע עם חברים קרובים במיוחד, אולי רק עם מספר מכרים - האם זה הקשה עליכם את המסע? האם המסע גרם לאיזשהוא שינוי בקשרים שלכם עם שותפים למסע? בקיצור, שתפו.

EladLR

New member
המסע השפיע מאוד מבחינה חברתית

יש קשר מיוחד עם האנשים שהיו מסביבי במסע לפולין במסגרת של ביצפר. מי שהיה איתי באותו חדר הוא חבר טוב מאוד שלי עד היום ובתקווה לכל החיים. גם אם השאר יש קשר מיוחד כזה בניגוד לאחרים. בכל זאת אנחנו ראינו אחד את השני ברגעים קשים מאוד שאחריהם בערב היינו נהנים ביחד(ייחוד של מסעות לפולין בבוקר עצובים בערב שמחים מראה עד כמה היהודים חזקים).

thunderstorm

New member
ועוד איך חלק חשוב! ../images/Emo66.gif

קודם כל, החברים הכי טובים שלי נשארו בארץ, ולמרות שהמשלחת שלי הייתה גדולה, בעצם יצא שנסעתי רק עם ידידים ומכרים. בהתחלה נורא נורא התבאסתי מהקטע הזה, בעיקר בגלל שביום האחרון למסע חגגתי יומולדת, ובהתחלה חשבתי שזה יהיה לי נורא עצוב להיות לבד בלי חברים באותו היום, ובכלל, לעבור את המסע הזה בלי חברים קרובים. גם זו שהייתה איתי בחדר הייתה מישהי שדי הצטערתי שהייתי איתה בחדר, ורבנו הרבה. אבל במקביל, לאט לאט הדברים השתנו. התקרבתי לאנשים שלא חשבתי שאני אדבר איתם כ"כ הרבה, אנשים שקודם היו סתם ידידים שלי הפכו חלקם לחברים טובים, הכרתי מקרוב אנשים שלא הכרתי קודם, וכמובן - זה לא היה קורה בלי המסע, בלי העובדה שכולנו נפתחנו שם והייתה את התמיכה הזאת, שיש רק בפולין.

nofar 250

New member
אני מסכימה איתך

גם אני יצאתי בלי חברים טובים ועם זאת שהייתי בחדר הייתי במתיחות קלה וגם אני נורא פחדתי שזה יהיה רע אבל בסוף היה בסדר גם אנשים שהם לא הכי הכי בעיניי היו ממש בסדר במהלך הטיול והיה איתם טוב ואנשים תמכו גם באנשים שהם לא מדברים איתם מילה בביה"ס כמו שאמרת את התמיכה הזאת יש רק בפולין

Bantus

New member
וואו, אמ...

מביחנה חברתית, אני חושבת שבלי החברים הייתי מחזיקה שם מעמד, בזמנים הכי קשים שאי אפשר להיות לבד, חבר זה הדבר הכי טוב שיכול להיות שם, לא בשביל לדבר אלא פשוט לעמוד שם איתו. אני זוכרת שכשהיינו בטרבלינקה, ערכנו שם את הטקס לכל איש יש שם וכל המשתתפים בקבוצה שלי אמרו את שמותיהם של כל משפחתם שנהרגה, פשוט התמוטטתי, כל המסע לא בכיתי ולא כלום, הכל נספג ונספג, ושם פשוט התמוטטתי, ואני זוכרת, אני בחיים לא ישכח, אחת מהקבוצה שלי, הכי לא חברה שלי פשוט באה אלי בדמעות והביאה לי חיבוק, זה היה הרגע הכי מדהים בעולם אבל קשה לחשוב על זה שפולין ושואה זה משהו שמקרב בין אנשים, ועד עכשיו אנחנו חברות, כאילו שהכל התחיל משם.... ועם חברים שכבר הייתי בקשר, בטח שזה מחזק, כי זה תמיד ביחד ותמיד עם חשיבה של להיות שם עם כולם ולעזור לכולם....

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא../images/Emo41.gif

אהלן כן, המסע חיזק כמה קשרים.. ובנה כמה קשרים חדשים. חלק החזיקו מעמד גם אחרי המסע וחלק פחות. כמו תמיד, ישר אחרי המסע כולנו היינו קבוצה אחת, חיבוקים ושטויות..
אבל עכשיו כבר לא ממש.. כל אחד חזר לחברים שלו. עדיין יש ת'קשר, רק פחות. ואצלך

תוך כדי המסע-נוצרו קשרים.

שבוע אח"כ-הכל חזר לקדמותו (מבחינת הקשרים החברתיים) אבל זה הכל תלוי בגודל הקבוצה, ובכמות החברות שאת יוצאת איתן. אנחנו היינו 180 איש במסע, חולקנו ל-4 קבוצות, משמע 45 איש בקבוצה. בתוך הקבוצה היינו 5 חברות טובות. מיותר לציין שהיינו "דבוקות אחת בתחת של השנייה"... קיצר, זה תלוי בגודל הקבוצה (קבוצה קטנה- קשרים יותר חזקים) ובכמות החברות הטובות/חברים טובים שנמצאים איתך.

LadySpeedStick

New member
נסעתי

בלי חברים. ככה גם חזרתי. לא אהבתי את המשלחת. במקומות הקשים העדפתי להיות לבד, אבל היו רגעים שחברים שלי חסרו לי נורא והצטערתי שהם לא איתי שם. זה גם קשה קצת עכשיו כי לפעמים הם לא מצליחים להזדהות איתי בכל מיני רגעים.

מבחינה חברתית..

במשלחת שלי היינו 3 אוטובוסים, באוטובוס שלי די הכרתי את רובם. בהחלט המסע תרם להידוק הקשר כי נמצאים הרבה ביחד וזה חלק הרי מהחוויה. בהתחלה כשחוזרים הביתה אז זה די מוזר פתאום להיות בלעדיי אנשים שהייתי איתם כל הזמן.. אבל המצב די חזר לקדמותו. אבל יש ויש. מהמסע לפולין דווקא יצאו לנו די הרבה זוגות
2 חברות טובות שלי הכירו מישהו ועד היום הם ביחד. אז המסע הביא לכמה שינויים..

המסע לפולין

בשיא הכנות...אם כל החברים והחברות שלי לא היו יוצאים למסע אני לא כל כך בטוחה שהייתי יוצאת לפולין. זה שבוע קשה ואחרי יום ארוך של הרצאות וסרטים ותמונות ומוזאונים ובתי קברות בתי קברות ושוב בתי קברות...הדבר היחידי שיכול להחזיר אותך לעצמך זה החבר'ה שלך והצחוקים והשטויות שעושים ביחד... במסע לפולין הכרתי 3 בנות מהשכבה שלי שעד המסע לא ממש הייתי איתן בקשר ומאז אנחנו חברות טובות,והמסע כן גיבש קצת את השכבה אבל זה בכל זאת רק קצת כי רק 90 ילדים יצאו למסע מתוך 250 ילדים שיש בשכבה...

אצלי...

עם אלה שיצאו יחד איתי למסע זה פשוט הוסיף עוד חוויות משותפות. אני לא יודעת כמה זה חיזק את הקשרים שהיו כי נראה לי שבסה"כ הם נשארו דיי אותו הדבר. לעומת זאת, חברה שלפני המסע היתה יחסית קרובה אלי, לא יצאה איתנו והרגשתי קצת מנותקת ממנה אחרי שחזרנו כי כל מה שעניין אותי בהתחלה היה המסע והחוויות והיא לא היתה חלק מזה.

אני חושבת שהחלק החברתי...

... הוא זה שהשפיע עלי הכי הרבה במסע הזה. ממש שינה אותי. יותר מכל המחנות והסבל וההסטוריה. זה מוזר, זה אולי לא אמור להיות ככה, אבל בתכלס, זה מה שיצא. מהשכבה שלי יצאו כ-20 אנשים וכל השאר היו ממקומות אחרים בארץ, ודווקא עם אלה שלא הכרתי התחברתי הכי הרבה. אחד מהם נשאר ידיד ממש ממש טוב שלי ואנחנו מדברים בטלפון כל כמה ימים עד היום, למרות שהוא גר במרחק 3/4 שעה נסיעה ממני... בפולין, בגלל שהנחתי שאני לא אראה אף אחד מהאנשים האלה יותר, הרשיתי לעצמי פשוט להיות אני, בלי גבולות, בלי מחויבויות, ובלי דעות קודמות. וזה היה הכי כייף ונוח בעולם. וכשהגעתי למסקנה שאנשים אשכרה אוהבים אותי ככה, אז נשארתי. ובגלל זה כולם חושבים שהשתניתי, וזה נכון, אבל השתניתי רק בהתנהגות - הבסיס תמיד היה שם. בזמן המסע הכרתי המון אנשים נורא חמודים שממש עזרו לי לעבור אותו בלי לבזבז את כל הנוזלים בגוף (על דמעות). הבנתי את המשמעות של חיבוק. אם לא יצאת עדיין, אז אני מרשה לעצמי להניח שאין לך מושג מה זה, שכשאת בוכה, בוכה ממש, אפילו קצת בהסטריה, בא מישהו, אפילו לא חבר ממש טוב שלך, בן, או בת (אגב, משום מה שמתי לב שבנים מנחמים ביותר יעילות מבנות...) ומחבק אותך. זה הדבר הכי מנחם בעולם. יותר מכל דבר שתנסי להגיד לעצמך או שמישהו ינסה להגיד לך. פשוט חיבוק. היו שם גם כמה חוויות חברתיות (וגם חוויות אחרי המסע, שבאו בעקבותיו), טובות ולא טובות, שאני שמחה שעברתי, ושעזרו לי להתגבש עם עצמי ולהבין מהי בעצם צורת ההתנהגות שהכי טובה ומתאימה לי. הבנתי שזו לא השקטה והדי מזוייפת שהייתה לי עד אז. מאז המסע אני נותנת לעצמי יד הרבה יותר חופשית, והרבה יותר טוב לי עם זה. דיברתי עם כמה אנשים, והם אמרו לי שלכל אחד יש איזשהו אירוע משמעותי מבחינה חברתית, שמשנה אותו, לכל אחד בזמן אחר. לי זה קרה בפולין. ושלא תבינו לא נכון, זה לא גרע בכלל מהמשמעות הערכית שהייתה למסע הזה בשבילי. זו הייתה תוספת, שאני באמת מאחלת לכל אחד שיעבור, לא בהכרח במסע הזה. זה פשוט נוח לעבור את זה במן מסע שכזה, שבו באמת יוצא לך להכיר המון אנשים חדשים ואת בכלל נמצאת בסיטואציה ואווירה אחרת. ממש נהנתי במסע! (עד כמה שזה נשמע נורא). בקשר למשפט האחרון. פחדתי להגיד אותו, עד שפעם שאל אותי מישהו שהיה במסע שנה לפני, "נו, איך היה לך?". אז התחלתי להסתבך עם המילים, כרגיל, "היה... קשה... חזק..." "אוי באמת!" הוא אמר לי, "היה כייף!! כייף לא נורמאלי! פשוט תגידי שהיה ממש ממש כייף!" מאז אני לא מפחדת להגיד את זה, כי עד כמה שזה היה מסע ממש ממש קשה, בחלקו, הרוב היה ממש ממש כייף!

1 ויחיד

New member
ואני ממש נהנתי לקרוא את התגובה שלך

... ועוד תגובות לכולם: תודה רבה על ההודעות שלכם.
אם מישהו עדיין לא הגיב ומעוניין בכך, או מישהו רוצה להוסיף על הודעתו - אני אשמח לקרוא
לרוני: עדיין לא הייתי במסע, וזו גם הסיבה שכתבתי את ההודעה.

למעלה