המסע לפולין - שאלות

המסע לפולין - שאלות

קודם כל חשוב לי להגיד שזה אחד הפורומים הטובים..כל הכבוד.. האם ייתנו לנו להגיע למקומות מסוימים לפי בקשה? סבא שלי ז"ל גר ברחוב די ראשי בוורשה, ואם אני ירצה ללכת ולראות את הבית שלו, ייתנו לי? אני יודעת שהמסלול שונה אצל כל בית ספר, אבל בכלליות, לאילו מקומות הולכים? ושאלה אחרונה וחשובה. סיפרו לי הרבה סיפורים על זה שהמסע לא כל כך מיוחד וקשה, ושבאוטובוסים ובמלונות עושים צחוקים, ומסיבות וכל זה..איך אפשר?? איך אפשר בכלל להעלות חיוך בארץ הזאת? במיוחד במסע הזה...

Galuush

New member
עונה../images/Emo26.gif

אני אתחיל מהסוף. המסע כן מיוחד וקשה, ובגלל שהוא קשה צריך לפרוק איפשהו מתחים, וזה מה שעושים באוטובוס- אם לא ישנים! הוא מסע קשה, וכל אחד מגיב לו שונה, אבל אי אפשר לומר שהוא לא מיוחד, כי הוא כן!! זו חוויה שונה, לא עוד טיול לחו"ל. זה מסע עם החבר'ה מהבצפר ובגלל זה גם יש צחוקים... כי אי אפשר להיות כל הזמן רק בדיכאון. בכלליות הולכים לורשה לראות שרידים מהגטו, מחנות מיידאנק, טרבלינקה ואושוויץ הם העיקריים. לדבי ורשה, תלוי כמה תוכניות יהיו להם לאותו יום, תלוי בכמה זה סוטה מהמסלול, כמה זה רחוק מהמקומות- אבל תשאלי, כי בורשה כולם עוברים. אני חושבת שיש סיכוי שיתנו לך ללכת- אבל תביאי כתובת מדוייקת! שיהיה לך מסע פורה

תשובות

תראי זה מאוד בעייתי... כל דבר שרצינו לעשות ולא היה מתוכנן היווה בעיה... באמצע נסיעה של 6 שעות בלילה ביקשנו לעזור לשירותים, והתרעננות.. וחיקינו שעה עד שאיפשרו לנו... יש בעיה עם הביטחון.. כל פעם שירדנו מהאוטובוס קודם ביטחון סרק את המקום.. וגם לפני שעלינו לאוטובוס המאבטחים בדקו שהכל בסדר.. לעומת זאת המשפחה של סבתא שלי נרצחה בקילצ'ה- ורציתי לראות אם יש את השם שלהם על אחת מהמצבות- ביקשתי אישור מיוחד מהמדריך והלכתי... מרחק של 100 מטר.. וישר אחר המאבטחים בא לשאול מה אני עושה לבד ולמה אני לא עם כל הקבוצה... המסע הזה מאוד מיוחד- שנה אחרי- ולא עובר שבוע ואני נזכרת כל פעם מחדש בחוויות שהיו לנו.. ושעברנו ביחד עם כל החברים. המסע קשה, רואים דברים שעד עכשיו ראינו בטלוויזיה, או שמענו בסיפורים, עכשיו הכל מוחשי אי אפשר עכשיו להגיד משהו אחר.. זה פשוט היה, במקום הזה, במזג אוויר הזה, וגם בתאריך הזה לפני 60 שנה... בשביל זה באוטובוסים ובמלון מנסים לחשוב קצת על דברים אחרים, ויש צחוקים ובלילה נפגשים בחדרים וצוחקים ומשחקים.. אי אפשר אחרת.. דוגמא אישית- אחרי מיידניק שהיה לדעתי המחנה הכי קשה, וידיד מאוד טוב שלי התעלף ולקחו אותו לבית חולים, לקחו אותנו לצהריים/ערב במקדולנדס - עשינו שם כל כך הרבה שטויות , כל כך הרבה רעש, בדיעבד התנהגנו ממש לא יפה כולם ישבו בשקט ורק אנחנו עשינו רעש, אבל לא הייתה לנו אופציה אחרת.. רצינו לפרוק את מה שראינו,שמענו,הרגשנו,הרחנו.. מסע בלתי נשכח ..

מדריך1

New member
נתק מהמשלחת

זה לא בלתי אפשרי , אך, צריך לעשות זאת נכון. ראשית, על ביהס להגיש בקשה מיוחדת לבטחון, עם הכתובת המדויקת, הורים צריכים לחתום על הסכמה שאת לא תהיי מאובטחת על ידי המאבטחים בביקור שכזה. אחרי שמקבלים אישור מהבטחון, צריך מבוגר ללוותך למקום. מציע שתקומי מאד מוקדם בבוקר, הרבה לפני יציאת המשלחת, להזמין מונית ויחד עם מורה לצאת לשם ולהספיק לחזור לארוחת הבוקר. כמדריך עשיתי זאת לא פעם. קחי בחשבון שהכתובת ככל שתהיה מדויקת , יתכן והרחוב והבית אינם קיימים יותר. תאמי זאת בביהס.וברור להצטייד בכסף לתשלום עבור המונית.

שירנות

New member
עונה

אני חזרתי אתמול מפולין... 1)אצלנו גם היו שתי ילדות שהייתה להם כתובת והם אמרו מראש ואז שילבנו את זה במסע אבל לא כולם הלכו אלא הם ירדו מהאוטובוס באמצע הדרך עם אחד המדריכים ואחר כך חזרו אלינו למסלול הרגיל. 2)אנחנו היינו ב *סטרחוביצה שזאת העיירה של האשת עדות שלנו *אוושויץ בירקנאו *בית הכנסת בבינדין *הרובע היהודי בקרקוב גטו קרקוב ולבסוף בשוק בכיכר המרכזית *מכרות המלח *אוושויץ 1 *מיידאנק *בית יאנוש קורצ'אק *וורשה והעיר העתיקה בוורשה *טיקוצ'ין *טרבלינקה ונראה לי שזהו בטוח היו עוד אבל אני עוד עמוסת חוויות ואני לא ממש זוכרת
. 3)והשאלה האחרונה והכי משמעותית- טוב אז ככה המסע הוא המסע הכי משמעותי שיש זה מסע מדהים וקשה שנחרת בזיכרון לתמיד...אבל עם כל הצער הכאב והרגש יש גם צחוקים אין מה לעשות חייבים לעשות את המעבר אחרת משתגעים אני יכולה להעיד שאני אישית עשיתי המון צחוקים והמעברים שהיו אחרי המחנות כשהיינו באוטובוס היו מדהימים אבל זה דבר שחייבים לעשות אותו ואני חושבת שהוא מוסיף המון לחוויה גם אני חשבתי על זה שבטח לא נצחק ונהיה כל הזמן מבואסים ועל זה שאיך אפשר בכלל אבל כשמגיעים לשם רואים שזה בסדר ומותר לצחוק ולצחוק בפולין זה לא משו שאסור להפך אני חושבת שזה רק מועיל(כמובן שבמקומות המתאימים והראויים!!!).בבקשר למסיבות אני חושבת שעם כל הפתיחות לי זה נראה קצת לא ראוי אבל זה כבר החלטה שלכם. מקווה שעזרתי ושיהיה לך מסא מוצלח

אזירפאל

New member
בקשר לביקור בבית של סבא שלך

היה לי מישהו במסע שסבתא שלו היתה גרה בקראקוב, ובלילה שהיינו שם במלון אישרו לו במיוחד לקחת מונית בערב יחד עם המדריך לכתובת של סבתא שלו. בדקי אם גם את יכולה.

למעלה