המסע לפולין שלי

orange love

New member
המסע לפולין שלי

המסע יוצא בסביבות מרץ, אך בשבילי הוא מתחיל כבר עכשיו. אני רוצה לעשות ספר זכרונות עבה ומעוצב למסע. כל התהליך שהעבור עד אליו, המסע עצמו וקצת אחרי. תמונות, תיעוד, כתיבה, דברים קטנים שמזכירים. ובקיצור הכל מהפגישות של המשלחת, מהראש שלי, מהכתיבה שלי, וכן הלאה וכן הלאה. במסגרת זה החלטתי להצטרף לפורום, לקרא את דעותיהם של אחרים, לשמוע, להביע את דעתי, להתכתב עם אנשים מפה, להכין את עצמי נפשית, לאסוף חומר. ובקיצור, כל מה שקשור לעניין. אני עובדת הרבה שעות בשבוע כדי לממן את המסע הזה, כי החלטתי שאני לא רוצה להיות נטל על ההורים שלי ואני חייבת לממן את זה בשביל הסיפוק שלי ובשביל הכיס שלהם. ואני מוכנה לעבוד גם הרבה כדי לאסוף חומר ולהכין לאט לאט את האלבום שלי. אז הנה הצגתי את עצמי, ועכשיו תורכם :)

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

יפה שאת מממנת את המסע בעצמך
. תעברי על הפורום, בטאגליין ובאלבומים ותמצאי די הרבה חומר.

orange love

New member
אין ספר שאציץ בהסטוריה של הפורום

אך אשמח גם אם החברים שפה יציגו את עצמם.

N B I

New member
ברוכה הבאה!

אני נטע וגם אני יוצאת במרץ מה שמך ומאיפה את?

רוצה עצה?

תסעי נקי למסע, כלומר, אל תכיני את עצמך מעכשיו..כל החוויה במסע היא לנסוע בלי לדעת לאן, לראות דברים בלי להתכונן אליהם, יהיה לך זמן לאלבום..הוא לא צריך להיות מעכשיו..תסעי בראש נקי, תחזרי עם חוויות ואז תעשי לך את האלבום. אחרת למסע לא יהיה חשיבות אם תדעי ותעשי הכל לפניי.

orange love

New member
זה לא עובד ככה בשבילי.

אני נהנת הרבה יותר לנסוע עם לדעת דברים, ולא שהכל נופל בבום. אני רוצה לדעת יותר על הסיפורים, אני רוצה לדעת להסתכל אחרת. כי אם הפעם אפספס משהו, הסיכוי שאראה את זה שוב יהיה קטן.

אממ אוקיי

זו דעתי,ובתור אחת שכבר הייתה שם אני יכולה להגיד לך שזה לא נופל בבום ואפקט ההפתעה וללכת לא כ"כ מוכן זה הכייף האמיתי והחוויה הכי גדולה שיש. ותאמיני לי שלא מפספסים שומדבר...כשתחזרי נדבר ותגידי לי מה את חושבת

אזירפאל

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני אלעד, נסעתי לפולין במרץ שעבר. ההצעה שלי לדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות לפני המסע, היא בעצם ללמוד כמה שיותר. ברגע שיתנו לכם את לוח הזמנים של המסע ובו כל השמות של המקומות שתבקרו בהם, אני בטוח שיהיו שם לפחות חצי שעליהם לא שמעת, או ששמעת, אבל את לא בטוחה מה קרה בהם. אז פשוט מאוד, ניגשים לויקיפדיה, או אפילו לסתם אנציקלופדיה, וקוראים. מניסיון, זה הבדל של שמים וארץ בין לבקר במקום מסויים כשאת יודעת מה התרחש בו, לעומת ביקור במקום שאת לומדת עליו תוך כדי הביקור. כך גם העניין וההקשבה למדריך עולה, וזוהי הרי המטרה של כל המסע, ללמוד ולהתחבר, ואי אפשר להתחבר בלי לדעת מה קרה. בהצלחה

orange love

New member
אני מסכימה איתך במאה אחוז

לכן החלטתי שאני רוצה לקרא ולהכיר כמה שיותר לפני היציאה. כי אז אדע במה להתמקש, מה לשאול ולראות את ההבדל לבין איך שאני חשבתי שזה יהיה לבין מה שזה במציאות. וכמה שאלות נוסופות: 1. זה נכון שמהגטאות לא נשאר כלום? כי אם זה נכון, מה כבר יש לראות שם? 2. ומתי עדיף לנסוע, במרץ או ביולי אוגוסט? אצלינו נוסעים במרץ. אך לי זה נראה שהכל יהיה קפוא ונפספס דברים. אבל מצד שני בטח חם ויבש בקיץ, אז מה עדיף?

בקשר לשאלות..

1. תמיד יש מה לראות-אל תדאגי! 2. אין כמו להיות בחורף!...אני הייתי בסוף מרץ לפני שנה ו-8 והיה פיצוץ!..בחורף יש את כל השלג וזה נותן הרגשה אחרת(שוב,אל תדאגי-לא תפסידו כלום חח).

טיפקסית

New member
ברוכה הבאה

אני בשמת,בת 20 וכמה חודשים,ביומיום חיילת בצה"ל,יצאתי למסע לפני שנתיים וחודש [וותק וותק]. אין ספק שאני מבינה את ההחלטה שלך,גם אני כמוך עבדתי לממן את המסע,אבל אצלינו בקיבוץ בו אני גרה כולם עובדים כדי לצאת למסע. התהליך לקראת המסע מכין אותך נפשית,אבל אין ספק שההבנה האמיתית מגיעה רק כאשר נמצאים שם,בפולין. כאשר רואים את המראות,מריחים את הריחות,מתחילים לקלוט שבריר קטן מכל מה שקרה. ישנם המון רגעים ששווה לנצור,וכל אחד זוכר רגעים מיוחדים אלה או אחרים,ואין ספק שההצטרפות לפורום שלנו תראה לך שבכל אחד נשאר משהו מהמסע הזה. אני עצמי התמודדתי במסע עצמו בעזרת כתיבת יומן,בו תיעדתי עד כמה שיכולתי את התחושות שלי,הרגשות שלי וכל מה שרק יכולתי להעלות על הדעת. המסע הוא לא רק מסע לראות ולהבין,אלא הוא מסע שבא לבחון כל אחד ואחת מאיתנו,לתת לנו פרספקטיבה על החיים שלנו היום כחברה בעזרת הצצה אל העבר. אני מאחלת לך שהמסע הזה ישאיר בך חותם,וייתן לך משהו שמקומות אחרים לא יעניקו לך אף פעם. שהמסע הזה יהיה משמעותי ומלמד,וגם מהנה. אשמח לתת לך קצת תובנות ממה שעברתי וחוויתי,ולענות לך על שאלות שיעלו בבוא הזמן. [נ.ב -סליחה על החפירה]

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo13.gif אורנג'

אשמח אם תעלי לפה את ה"פרויקט" [זה נשמע ממש מושקע ויפה] בשלביו וגם את המוצר המוגמר.. אני רוני, מנהלת הפורום וחיילת .. את מוזמנת להשאר ולשאול שאלות וכו'

למעלה