המסע לפולין-

מוריאל11

New member
המסע לפולין- ../images/Emo53.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

טוב אז יום שני בבוקר אני יוצאת לפולין, ב"ה. אז רציתי לשאול אתכם כמה שאלות: 1.כמה שווה זלוטי אחד בשקלים? 2.אני מאוד מתחילה לחשוש מהמסע (שלא יהיה לי קשה מידי, קר ,מעייף), ההורים מאוד דואגים ולחוצים, מה עושים?! 3.בקשר למזג האוויר- הבנתי שמאוד קר שם עכשיו- בקשר לחולצות זה לא בעיה, אני אלבש כמה שכבות,סוודרים וכאלה, אבל מה לעשות עם מכנסים? יש לי הרבה גינסים (שזה בכלל לא מחמם) וכמה מכנסי ספורט. ובד"כ בחורף קר לי ברגליים? בנוסף, בקשר למעיל, איזה מעיל עדיף? איזה סוג ואיזה אורך(עד המותן, יותר ארוך?) 4. מה עם גרביים, אילו גרביים עדיף? ומה זאת הגופייה גאטקס? ואם אין לי כזאת, המ יכול להחליף אותה? 5. בנוסף,שמעתי שיש כרית מחממת/הכף המחממת, משהו כזה, מה זה?, האם זה עוזר? למה זה משמש? האם כדאי לקנות את זה? והיכן ניתן לקנות את זה? תודה רבה לכל העונים!!!!

•BluEyeS•

New member
אוקיי...

1. זלוטי שווה בערך 1.30 שקל. 2. זה טבעי להרגיש ככה, גם מצידך וגם מצד ההורים... אני מאמינה שזה יתפוגג באיזשהו שלב במסע [על הדקות הראשונות ככה
] 3. מתחת לג'ינסים תשימי גרביונים או גטקס... שזה בעצם מין טיץ כזה... ואת יכולה לשים כמה כאלה תלוי כמה קר לך. אני לקחתי מעיל עד הברכיים בערך, אבל היו כאלה שהסתדרו עם מעילים עד המותן. 4. אני לקחתי גרביים עד הברך חח =] 5. אני חושבת שאפשר לקנות את הכרית המחממת בריקושט או משו... לא דעת אם זה עוזר אבל בכל אופן יהיו לך כפפות

אז ככה

אני חזרתי מפולין ביום חמישי הזה ככה שאני יודעת בערך מה הולך שם המעלות שם הן בין 6 ל14 (כשאני ההיתי) זלוטי שווה 1.30 בערך, בכל דולר נכנסים 3 זלוטים גם אצלי זה היה ככה הלחץ מהקור שאם זה יהיה קשה מידי.... אבל אחרי שההיתי שם הבנתי שזה היה כמעט וסתם לחץ אם מאוד קר לך ברגליים אז תקחי גטקס שזה כמו טיץ אני לקחתי מעיל עד הברכיים שהיה מצוין!! אני לקחתי גרביים טרמיות שאלו גרביים ששומרות על חום הגוף ולי הן היו מצוינות!!! אין לי מושג מזה גופיית גטקס אבל אולי את מתכוונת לגופייה טרמית שזה כמו הגרביים טרמיות שגם שומרות על חום הגוף הכרית המחממת הזאת זאת כרית שאת משפשפת אותה הרבה ואז היא נהיית חמה אני לא אהבתי אותה כל כך אבל היו כאלה שכן ואפשר לקנות אותה בריקושט

maayanku

New member
הממ

תקני גרבי סקי,הן מאד מחממות. אני פשוט לקחתי ג'ינסים מאד גדולים ומתחת לבשתי מכנסי פוטר. תנסי לקחת מעיל בלון או משהו בסגנון שאטום מפני רוח,עד לאן הוא ידיע זה לא ישנה כ"כ. והשקיות חימום יכולות לעזור מאד!! כדי לך לקחת גם גדולות וגם קטנות, שאת הקטנות את יכולה להכניס לנעלים:)

R e A

New member
ממ תשמרי על האף שלך...

אחד הדברים היותר מעצבנים זה כשהוא מתחיל לקפוא

michalshuki

New member
המסע לפולין- חוויה בלתי נשכחת

היי מוריאל. יצאתי לפולין לפני שנתיים בתקופה נעימה יחסית אך מחברים שיצאו כשהיה יותר קר אני יודעת שמה שהכי עזר להם היה גרביוני צמר, געטקסים וגרביים עבות. זה לרגליים. ולחלק העליון- גופיות חמות, פליזים ומעילי דובון. לא ללכת לפי צו האופנה ! אלא לפי מה שמחמם!!! קחי צעיפים חמים. והכי חשוב שתפיקי את המירב מהמסע הזה וקחי הכל בפרופורציות נכונות, אז נכון שקר ולפעמים מרוב קור אין סבלנות לכלום ורוצים לחזור כבר לאוטובוס, אל תהיי בגישה כזאת! תחשבי שבכל רגע ורגע במסע הזה יש מה לראות וללמוד. תחשבי על אותם אנשים שהיו בשואה ולהם לא היה אפילו פריט לבוש חם אחד. תאמיני לי שאם לא תחשבי כל הזמן שאת עייפה, שקר לך ואין כבר כוח אז יהיה לך המסע הכי מוצלח שיכול להיות! ולגבי קשה מדיי, אני מאמינה שתעזרו אחד לשני,דברו על הרגשות תבכו, תכאבו יחד ויהיה בסדר! מאחלת לך מסע פורה, מלמד, מעשיר ומספק! מחכה לשמוע חוויות!!!! מיכל

irashady

New member
אממממ

1.זלוטי אחד שווה 1.3 שקל נראה לי... 2.תראי... קודם כל תחשבי על הסיבה בגללה את טסה לשם... ואלה באמת החששות שלך? קודם כל יש לך כל הזמן אוטובוס שצמוד אלייך שם... ככה שלא תלכי יותר מדיי ברגל... יש הרבה נסיעות... ובאמת שאין לך ממה לדאוג... אני אומרת לך מנסיון, פולין לא כמו שאת חושבת... בכלל לא, ותרגיעי את ההורים שלך בזה שאת עם קבוצה ועם אנשים מנוסים ועם שבק פולני וישראלי שצמודים אלייכם נון-סטופ. 3.בקשר לבגדים תיקחי טייצים, גאדקס וכל מיני מכנסיים כדי לשים מתחת... אני לא ממליצה לך לקחת הרבה ג'ינסים כי את יוצאת בתקופה קרה... ועם ג'ינס שצמוד לגוף את לא יכולה לשים שכבה נורמלית מתחת... אז עדיף שתקחי טרנינגים שתוכלי לשים מתחת מכנס... וקחי המוןןןןןןןןןן גרביים... אבל המון! ונעליים שלא יספגו את המים.... כי אם תתקעי עם רגליים רטובות ליום שלם.... זה לא הכי נעים... וקחי כמה כפפות... למקרה שירטב לך זוג אחד... אז שיתייבש ביום אחרי, כובעי צמר, צעיפים, סוודרים... ומעיל הכי חשוב! והרבה שכבות! אמממ והמעיל שיכסה לך את הבטן עד הסוף... אבל קחי משהו שיהיה לך נוח, ולא קצר מדיי שלא תיכנס רוח מבפנים... 4. גרביים תקחי גרבי צמר... יש את הגרביים הזולות האלה שבאים בחבילות של 3 נראה לי... לבנים כאלה שבאיזור הרגל יותר עבות ולמעלה יותר דקות... עם 2 פסים כאלה... קניתי מלא כאלה לגדנ"ע של שנה שעברה וטסתי איתם גם לפולין ואני משתמשת רק בגרביים כאלה... הם הכי מחממים והכי נוחים וגם הכי זולים... אבל קחי איתך גם גרביים שיגיעו עד לברך... ורק גרביים עבות. גופיות גאדקס זה הגופיות הלבנות הרגילות.... האלה ששמים מתחת למדים וכל זה.... לכי לכל חנות יש ב- 25-30 שקל... הן ממש מחממות הייתי איתן בגדנ"ע שנה שעברה ב- 2-3 מעלות... בפולין לא הייתי צריכה אותן למרות שלקחתי כי המזג אוויר היה טוב 5. זה אני לא יודעת שיהיה לך מסע מוצלח!! ואם את צריכה עוד עזרה תבקשי!

למעלה