המסע לפולין

המסע לפולין

אני ילידת פולין וגרה בארץ 13 שנים. ביקרתי בפולין מאז לא פעם אך אף פעם לא במחנות. בעוד שבוע וחצי אני נוסעת למשפחה ובדרך אני רוצה לבקר גם באוושביץ. אני אהיה שם לבד. ואין לי מושג אך מתכוננים לדבר כזה. למישהו יש מה להציע?

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo41.gif../images/Emo140.gif

תשמעי, זה קשה להתכונן רק שבוע וחצי לפני. לנו עשו הכנה מסודרת כמעט שנה לפני וזה עדיין היה קשה. אולי תקראי ספר לפני
נניח, סלמנדרה של יחיאל דינור [ידוע יותר כ-ק.צטניק]. קחי יומן ונר נשמה, אם את רוצה ו..תנסי לספוג כמה שיותר, אבל.. להיכנס לשם לבד
המשפחה לא רוצה להצטרף אליך

קראתי את כל הספרים של קצטניק

והמשפחה שלי שנותרו בפולין הם נוצרים. כל היהודים במשפחה כבר עלו לארץ. עם כל אהבתי אליהם ואם כל אהבתם אלי וכל ההבנה שבעולם וחוסר האנטישמיות המוחלט מצידם עדיין נראה לי לא במקום ללכת למקום ההוא עם אנשים שאינם יהודים. והמשפחה שלי שכאן לא יכולים להרשות לעצמם לסוע.

Pukipsey007

New member
הבנתי

תשמעי, נוצרים או יהודים
משפחה זו משפחה. אולי זה יהיה נכון ללכת איתם. כי עדיין, זה עדיף על ללכת לבד. אני לא יודעת אם אפשר להצטרף למשלחת בהתראה כזו קצרה.

irashady

New member
נצל"ש

אם כבר הזכרת את סלמנדרה... אז סיימתי לקרוא את הספר הזה לפני יומיים.. אני חייבת להגיד שאף ספר בעבר לא ריתק אותי ומשך אותי כמו הספר הזה... בהחלט אחד הספרים הטובים שקראתי אם לא הכי טוב קראתי אותו במסגרת ההכנה למסע שלי לפולין

Lp Fairy

New member
אני מציעה

קודם כול אל תסעי לשם לבד.. תסעי אמא אבא אח מישו קרוב...לפחות שכשאני הייתי שם באושוויץ היה לי קשה ואיפה שהיו הנעליים היה לי ממש קשה ונראתי שם אחרונה עם עוד ילד מהכיתה שלי שאנחנו אפילו די שנאנו אחד את השני... ושם שנינו מה שהיינו צריכים זה חיבוק בלי מילים רק הסתכלנו אחד על השני ואת לא יודעת כמה שזה קשה לי למצוא את המילה הנכונה...פשוט ההרגשה הזאת שמישו אפילו סתם מישו תומך בך.. זה נותן הרבה!! אפילו אם זה סתם חיבוק בלי מילים... מבחינה כללית קשה להתכונן למקום כזה..כי גם ההכנות שעשו לנו בביצםפר לפני המסע לא ממש עזרו...אבל את יכולה לשמוע סיפורים על זה לחפש באינטרנט עדויות...זה יכול לעזור.. בכול מקרה שיהיה לך חוויה מוצלחת..

לדעתי..

ללכת במחנות לבד נשמע לי דיי מוזר ומצמרר.. לא יודעת איך להסביר
.. כדאי לך לבדוק אם יש יציאה מאורגנת לפולין כמו שיש למשל "טיולים מאורגנים" שמלווים במדריך.. אולי תפני לחברות נסיעות לשאול? חייב להיות משהו כזה..

למעלה