לא מדוייק
הבהרה מקדימה - אינני במד"א, מה שידוע לי על נהלי מד"א הוא מקריאה בפורום זה ובאחרים. לעומת זאת, אני חלק ממע' החינוך כבר שנים רבות, חלק מעיסוקי הוא בתחום המסעות לפולין. א. קורס מע"רים 60 ש', למיטב הבנתי, הינו קורס המיועד לבני נוער בלבד. ע"ס המשפט "ביה"ס שלמדתי בו לשעבר", אני מניחה שהכותבת היא בוגרת, מעל 18, ולכן לא תוכל לעבור קורס זה, אלא קורס מתקדם יותר. ב. משרד החינוך דורש מע"רים בוגרי קורס הכשרה בן 44 ש' (בעבר צרפנו קישור לחוזר מנכ"ל רלוונטי, מציעה לך לערוך חיפוש בפורום לעניין זה). למיטב ידיעתי, קורס זה מועבר בעיקר ע"י חברות פרטיות (אני נגד פרסום בפורום, לכן אמסור את שמות אלה שאני מכירה רק במסר אישי, אם תרצי. אני מבקשת גם מיתר הכותבים לעשות כן). פרטים לגבי מועדי פתיחת קורסים ואפשרות להצטרף יש לברר ישירות מול החברה. כך גם לגבי העלות. וכמה מלים לשואלת: אני מסכימה עם יום. - קורס 44 הוא קורס ראשוני מאוד, שנותן כלים בסיסיים ביותר לטיפול בנפגעים. רבים מבוגרי קורס כזה מגיבים בסופו של דבר ב"אני אזמין אמבולנס, מד"א כבר יעשו מה שצריך..." או תגובות דומות. מצד שני, בקורסים בהם המע"רים ידעו שיהיו לבד בשטח, ויתכן שיצטרכו לטפל בפועל, לפחות טיפול ראשוני, ראיתי הקשבה גדולה יותר ותחושת בטחון גבוהה יותר בשטח, בד"כ אותם אנשים גם למדו יותר. אם אכן תצאי כמע"רית למסע, אני מציעה לך לברר אם תהיה סמכות רפואית גבוהה יותר, ומה תהיה הנגישות שלה. היו כאן לאחרונה כמה שרשורים על אחריות המע"ר, מציעה לך לחפש גם אותם. לאחר מכן תחליטי אם את אכן מעוניינת בזה. ואם אפשר לשאול - מתי המסע צפוי לצאת? התלמידים שיצאו אליו עברו הכנה ארוכה ומעמיקה (אני מקווה), וכך גם המורים (שאף עברו הכשרה מיוחדת לתפקידם כמורים מלווים במסע כזה). האם את תשתתפי / השתתפת בהכנה הזאת? המסע לפולין הוא מסע לא פשוט, ההכנה נותנת לו הקשר ומשמעות.
אין לדלג עליה
הכנה טובה עוסקת בחלקה בגופי ידע רחבים רלוונטיים, שלא ניתן להקיף את כולם בעת המסע עצמו, וקשה להבין את מה שרואים מבלי לדעת אותם. חלקה השני מוקדש להכנה רגשית למסע - הכרות עם סיפורים, שיחות קבוצתיות ויצירת בסיס משותף לעיבוד החוויות ועוד. אם לא היית / לא תוכלי להיות חלק מההכנה, אני ממליצה לך בחום לוותר על המסע הפעם. מצטערת אם אני מאכזבת, ו
בכל אופן. אם זה רלוונטי, היום גם אגודת הסטודנטים מארגנת מסעות לפולין, אולי זה יהיה לך רלוונטי בעתיד. ישנם גם ארגונים שונים המארגנים מסעות לפולין, כדאי לך לברר, אולי דרך סוכנויות נסיעות או ארגונים של יוצאי ערים רלוונטיות. שוב