~*~*~*המסע לפולין*~*~*~

PRINCESS GINA

New member
~*~*~*המסע לפולין*~*~*~

באוקטובר הקרוב אני טסה לפולין עם משלחת של תלמידי תיכון. האפשרות היחידה שהעלו בפניי להצטרף למסע היא בתור מערי"ת! השאלה שלי היא: מהי ההכשרה שצריך לעבור בתור מערי"ת? האם מספיק קורס של 44 כדי לקבל הסמכה או שצריך גם קורס חובשים? כמה עולה קורס כזה היום והאם יתנדבות למד"א תפתור אותי מעלויות הקורס? חשוב לי לעשות אותו כדי שאני אוכל לצאת למסע!
תודה לעונים,

עמיחי נ

New member
רגע רגע...

דבר ראשון..מטעם מי את טסה? הציעו לך ממד"א לטוס לפולין? או מבית הספר? אם מבית הספר,למה התנו את זה בכך שאת תעברי הכשרה של מע"ר ותתנדבי במד"א?

PRINCESS GINA

New member
כמה דברים.........

אני טסה מטעם בית הספר שבו למדתי לשעבר. אני יכולה לטוס רק בתור מערית כי אין מקום נוסף בטיסה וחסר להם מע"ר... השאלה היא, איזה הכשרה אני צריכה לעבור, ואם היא עולה הרבה כסף, האם אני יכולה לעבור אותה בחינם אם אני יציע להתנדב במד"א?! ואם אני יוצאת התור מערי"ת למסע, יכול להיות שאני לא אשלם את הוצאות הנסיעה?

עמיחי נ

New member
תשובות

הקורס מע"רים הוא 60 שעות(למרות שיש כאלו שמחפפים ועושים אותו 44...) הוא עולה 180 שקלים(גם אם את מתכוונת להתנדב במד"א). ובקשר להוצאת נסיעה..אני לא מאמין שבית הספר יסבסד טיסה חינם בשביל מע"ר..מנסיון..הם לא עושים את זה אפילו לרופאים(שהרבה יותר צריכים אותם שם..)

nikonit

New member
לא מדוייק

הבהרה מקדימה - אינני במד"א, מה שידוע לי על נהלי מד"א הוא מקריאה בפורום זה ובאחרים. לעומת זאת, אני חלק ממע' החינוך כבר שנים רבות, חלק מעיסוקי הוא בתחום המסעות לפולין. א. קורס מע"רים 60 ש', למיטב הבנתי, הינו קורס המיועד לבני נוער בלבד. ע"ס המשפט "ביה"ס שלמדתי בו לשעבר", אני מניחה שהכותבת היא בוגרת, מעל 18, ולכן לא תוכל לעבור קורס זה, אלא קורס מתקדם יותר. ב. משרד החינוך דורש מע"רים בוגרי קורס הכשרה בן 44 ש' (בעבר צרפנו קישור לחוזר מנכ"ל רלוונטי, מציעה לך לערוך חיפוש בפורום לעניין זה). למיטב ידיעתי, קורס זה מועבר בעיקר ע"י חברות פרטיות (אני נגד פרסום בפורום, לכן אמסור את שמות אלה שאני מכירה רק במסר אישי, אם תרצי. אני מבקשת גם מיתר הכותבים לעשות כן). פרטים לגבי מועדי פתיחת קורסים ואפשרות להצטרף יש לברר ישירות מול החברה. כך גם לגבי העלות. וכמה מלים לשואלת: אני מסכימה עם יום. - קורס 44 הוא קורס ראשוני מאוד, שנותן כלים בסיסיים ביותר לטיפול בנפגעים. רבים מבוגרי קורס כזה מגיבים בסופו של דבר ב"אני אזמין אמבולנס, מד"א כבר יעשו מה שצריך..." או תגובות דומות. מצד שני, בקורסים בהם המע"רים ידעו שיהיו לבד בשטח, ויתכן שיצטרכו לטפל בפועל, לפחות טיפול ראשוני, ראיתי הקשבה גדולה יותר ותחושת בטחון גבוהה יותר בשטח, בד"כ אותם אנשים גם למדו יותר. אם אכן תצאי כמע"רית למסע, אני מציעה לך לברר אם תהיה סמכות רפואית גבוהה יותר, ומה תהיה הנגישות שלה. היו כאן לאחרונה כמה שרשורים על אחריות המע"ר, מציעה לך לחפש גם אותם. לאחר מכן תחליטי אם את אכן מעוניינת בזה. ואם אפשר לשאול - מתי המסע צפוי לצאת? התלמידים שיצאו אליו עברו הכנה ארוכה ומעמיקה (אני מקווה), וכך גם המורים (שאף עברו הכשרה מיוחדת לתפקידם כמורים מלווים במסע כזה). האם את תשתתפי / השתתפת בהכנה הזאת? המסע לפולין הוא מסע לא פשוט, ההכנה נותנת לו הקשר ומשמעות. אין לדלג עליה
הכנה טובה עוסקת בחלקה בגופי ידע רחבים רלוונטיים, שלא ניתן להקיף את כולם בעת המסע עצמו, וקשה להבין את מה שרואים מבלי לדעת אותם. חלקה השני מוקדש להכנה רגשית למסע - הכרות עם סיפורים, שיחות קבוצתיות ויצירת בסיס משותף לעיבוד החוויות ועוד. אם לא היית / לא תוכלי להיות חלק מההכנה, אני ממליצה לך בחום לוותר על המסע הפעם. מצטערת אם אני מאכזבת, ו
בכל אופן. אם זה רלוונטי, היום גם אגודת הסטודנטים מארגנת מסעות לפולין, אולי זה יהיה לך רלוונטי בעתיד. ישנם גם ארגונים שונים המארגנים מסעות לפולין, כדאי לך לברר, אולי דרך סוכנויות נסיעות או ארגונים של יוצאי ערים רלוונטיות. שוב

עמיחי נ

New member
...?!

דבר ראשון...קןרס מע"רים לא מועבר רק לבני נוער..לי יצא לראות כמה מע"רים בוגרים(מכל גיל 18) שעשו את הקורס לא מזמן רק... דבר שני..בקשר להכנה של המסע...מצטער להגיד..אבל היא לא עד כדי כך חשובה...אני לצערי לא יכלתי להיות ביותר מ80% ממנה(אני לומד לתואר ראשון במקביל לתיכון..והיו לי בחינות אמצע באותו הזמן)...אם כבר משהו חשוב מזה..אז זה הביקור ביד ושם ופשוט להקשיב לשיעורי היסטוריה בצורה טובה...אחרי זה אתה מוכן למסע.

אני לא מסכים..אתה לא עברת את ההכנה

אז אתה לא יכול לדעת איך היית מרגיש או מה היית מקבל עוד במסע אם כן היית עובר אותה. אצלינו ההכנה הייתה לא פחות חזקה מהמסע העבירו לנו אותה בקיבוץ לוחמי הגטאות במתכונת של שלושה ימים, ובלעדיה אני בטוח שההרגשה הייתה שונה.

עמיחי נ

New member
אךך...שוב עניין ההרגשה הזאת...

די כבר..נמאס לי לשמוע על אנשים שרוצים לצאת לפולין ולחטוף הלם ולבכות(זה קרה גם לי...כי הייתי במינוס 10 מעלות עם ביגוד טרמי חלקי ברוחות חזקות וללא שמש כמעט...במיידנק..כיף חיים)... יוצאים לשם כדי ללמוד מה היה שם,מה קרה..נכון שזה מרגש..ללכת עם דגל ישראל במחנות ההשמדה ולהתחיל לדמיין מה היה שם ואיך זה היה אם אתה היית שם או הקרובי משפחה שלך.. אני אישית יצאתי לשם כדי לראות מה קרה שם, לראות את מחנות ההשמדה כדי לדעת איך זה נראה כדי שזה לא יהיה אוסף תמונות והספר היסטוריה שלי.. כל מי שמתחיל לבכות שם כי זה מה שהוא חושב שצריך לעשות שם, טועה ובגדול, אם אתה מתחיל לבכות שם אתה סתם מתבכיין שם ואתה לא באמת שם לב לפרטים שצריך לראות, אם כבר, אז אני חושב שמתי שצריך להזיל דמעה זה כשאתה נוחת בחזרה בארץ ואתה שם לב לשינוי שחל מאז השואה, שמעם מדוכא שחי בפחד מהקפריזות של הרודן בכל תקופה ותקופה, לעם שיש לו מדינה חזקה ומספיק גאה בשביל להניף את הדגלים שלה באותו המקום שרק 60 שנה לפני ניסוי להשמיד בו אותנו. זאת לפחות התחושה הכללית שלי,אתם מוזמנים לא לחשוב כמוני, ולהתאמץ לבכות שם...

nikonit

New member
כמה דברים

לגבי קורסים במד"א - כבר כתבתי מה מקור ידיעותי. זה מקור שאמינותו נמוכה בסה"כ. לגבי המסע, בתקווה שזו תהיה הערה אחרונה, והמשכה יהיה בפורום המסע לפולין, לפני שאפיק ועמית חוסמים אותי מכאן על עידוד שרשורים לא קשורים
רומן כתב "ובלעדיה אני בטוח שההרגשה הייתה שונה". הוא לא כתב מה היתה הרגשתו, או מה הוא ציפה שתהיה הרגשתו! יתכן שאתה צודק בפרשנותך, ויתכן גם שלא. גם אני לא מעודדת רגשנות מזויפת, וישנו מגוון רחב של תגובות למראות ולחווייה במסע לפולין. גם המסקנות מהמסע הזה יכולות להיות רבות ושונות. לא רק זאת שהעלית בדבריך. תתפלא, גם המסקנה שלך: "אם כבר, אז אני חושב שמתי שצריך להזיל דמעה זה כשאתה נוחת בחזרה בארץ ואתה שם לב לשינוי שחל מאז השואה, שמעם מדוכא שחי בפחד מהקפריזות של הרודן בכל תקופה ותקופה, לעם שיש לו מדינה חזקה ומספיק גאה בשביל להניף את הדגלים שלה באותו המקום שרק 60 שנה לפני ניסוי להשמיד בו אותנו." מקורה בתפיסת עולם ערכית מסויימת, שהוצעה לך ממקומות שונים (ואני יכולה לנחש מהם), ולמעשה, לתהליך ההכנה היה חלק חשוב ביצירתה (כן, ביקור ביד ושם ושיעורי ההיסטוריה הם חלק מתהליך ההכנה!).

PRINCESS GINA

New member
אז ככה...(וואו..כתבת הרבה../images/Emo3.gif)

הקורס עליו דיברה איתי רכזת השכבה שיוצאת הוא קורס של 44 שעות, קורס ראשוני בלבד...סתם שיהיה להם עוד מישהו נגיש ליתר ביטחון ולעזר לרופא/ה שמצטרף למסע. המסע צפוי לצאת באוקטובר הקרוב, מסע בין 8 ימים שהתלמידים עוברים הכנה אליו במשך כל הזמן הזה. המפגשים נערכים אחה"צ ואני מצטרפת בדרך כלל. כשאני לא יכולה להצטרף אני ניגשת להכנה שעוברים המורים (אותה גם אני רוצה לעבור). בשיחה שערכתי עם מנהלת בית הספר נאמר לי שאני לא תלמידה לכן היא לא תעלץ אותי לעבור את ההכנה, זה בידיים שלי! ואני בחרתי שכן לעבור את ההכנה! אשמח אם תצרפי לי קישור לשירשור שהיה על אחריות המע"ר משום שאני לא כ"כ יודעת לחפש...וגם את הקישור לחוזר מנכ"ל בנוגע לדרישת משרד החינוך. תודה.

nikonit

New member
כן, יצא ככה ../images/Emo13.gif

א. אם ככה, אז סחתיין על ההשקעה שאת עושה כדי לצאת למסע. באמת חשוב שתהיי חלק מההכנות. ב. מה שנשאר הוא למצוא חברה לעבור בה את הקורס. כאמור, אם את רוצה כתבי כאן, ואשלח לך שמות חברות שאני מכירה. בד"כ קורס 44 בחברה פרטית נמשך 3-5 ימים מרוכזים (תלוי באורך היום...), יתכן שאפשר לפרוס אותו גם אחרת. בתום הקורס נערך מבחן הכולל חלק עיוני וחלק מעשי. אם תאזיני למדריך לאורך הקורס ותשקיעי בתרגולים, לא צריכה להיות לך בעיה לעבור את המבחן. ג. המבחן שלי (גם אני מע"רית 44)לעניין הזה הוא אם יש לי גיבוי. באופן אישי, כאשר אני יודעת שיש רופא בשטח, והוא יטפל ברוב המוחלט של המקרים, ויוכל לייעץ ולהנחות אותי במה שאני אטפל, זה מספיק לי. כך שבסיטואציה הנתונה אני חושבת שאת יכולה לקחת על עצמך את המשימה בצורה אחראית. עם זאת, באמת כדאי שתדעי במה דברים אמורים. לצערי אני גולשת ממוזילה, ויש בעיה במערכת החיפוש של תפוז בתוכנה הזו. לכן לא אוכל לחפש עבורך. אך הטכניקה פשוטה מאוד. בראש הפורום, כתוב בכחול על רקע תכלת "חיפוש מתקדם". במסך שתגיעי אליו תהיינה קטגוריות חיפוש: * נושא ההודעה * תוכן ההודעה * קובץ מצורף * שם משתמש לוחצים על אחד מהם ונפתחת תיבת טקסט, שכותבים בה את הטקסט הרצוי. מצד שמאל יש אפשרות להגביל את תאריכי החיפוש. מציעה לך להתחיל מהחודשיים האחרונים. בתוצאות מקבלים את ההודעות הרלוונטיותץ ע"י לחיצה על העיגול משמאל להודעה תגיעי לשרשור כולו. קישור לחוזר מנכ"ל: חפשי 'מנכ"ל' בתוכן, או הודעות שאני כתבתי. בהודעה שלי יש לינק לא תקין, ואח"כ אפיק הכניס לינק תקין. שרשור על אחריות המע"ר: חפשי הודעות שלי (nikonit) בשם המשתמש, וצמצמי את תאריך החיפוש מהחודשים פברואר -מרץ. אין הרבה כאלה, ורובן היו בשרשור ההוא, אאל"ט. אופציה אחרת, חפשי לפי 'קורס מע"רים' בתוכן או בנושא (כל אחד בנפרד).
, אם את לא מוצאת חזרי אלי, ואנסה לחשוב על משהו אחר.

זה לא בעיה אצלך

יש תקלה בתפוז כבר שבוע וחצי לערך שלא מאפשרת גישה לארכיונים באתר. זה במסגרת כמה נסיונות שדרוג שלהם, הם מקווים שזה יפתר בימים הקרובים.

nikonit

New member
../images/Emo51.gif אצלי זה כבר שנה וחצי או יותר

כלומר, מאז שעברתי לפיירפוקס מוזילה. באופן מוצהר, תפוז לא מותאם למוזילה, יש עוד כמה באגים, זה לא היחיד.

tapuach

New member
180 ש"ח למתנדבים .....

למי שלא רוצה להתנדב, ומעוניין רק לעבור את הקורס הסכום הוא הרבה יותר יקר ..

amazone

New member
לא בהכרח

אני שילמתי על הקורס כדי להתנדב - חיכיתי יותר משנתיים כדי שקורס ייפתח עד שנשבר לי. עברו מאז אולי 4 שנים וקורס עדיין לא נפתח באזור

יום.

New member
פששש

אפילו אני כחובשת עם "קצת" יותר נסיון ממך עוד לא מרגישה מספיק בטוחה מקצועית כדי לקחת אחריות על קבוצה לטיול. את באמת חושבת שאת תוכלי לקחת על עצמך את האחריות ללוות קבוצה בחו"ל כמע"רית שאך זה יצאה מהקורס?

עמיחי נ

New member
...

שום בית ספר לא יכול להוציא משלחת לפולין ללא ליווי רופא..אולי הם קבוצה גדולה מאוד שדורשת רופא +מע"ר כדי שיעזור לו במקרה הצורך, אני יודע שכשאני הייתי בפולין אז פשוט החולים(וביניהם אני) פשוט נערמו במסדרון של הבית מלון בתור לחדר של הרופאה(היא פתחה מיני מיון)

meijin007

New member
אני יצאתי לפולין ללא לווי רופא...

בקשר להכנה - היא באמת חשובה מאוד. לא עוזר להגיע למקום, בלי לדעת את הרקע ההיסטורי שלו וכו'. אסף. רגילה, סוף סוף.

PRINCESS GINA

New member
מבחינתם לצאת כמערי"ת....

זה בסה"כ כיסוי תחת! יהיה שם רופא מוסמך שיהיה צמוד לקבוצה לאורך כל המסע... אני סתם באה כפיתרון ראשוני!!! לא כתחליף לרופא/ה! וכן, אני מרגישה בטוחה בעצמי מאוד, כי גם היגיון וחוכמת חיים הם חלק מהיותי מוגדרת "מערי"ת" ולא רק הקורס ממנו למדתי עוד 2-3 דברים חדשים (ואני בספק עם יהיו כאלה...)

למעלה