המסע שלנו לפולין

המסע שלנו לפולין../images/Emo140.gif../images/Emo26.gif

שלום לכל הפורום, המסע לפולין של קריית חינוך "דרור" יוצא ב-12/9. אנחנו משלחת גדולה מאוד (כ-170 תלמידים). סיימנו שבוע וחצי של הכנה למסע, שכללה סדנאות בבית הספר ובקיבוץ לוחמי הגטאות. רציתי לספר לכם על המסע שאנחנו עושים בבית הספר מדי שנה, שבו התלמידים הם מדריכי המסע. התלמידים מחולקים לקבוצות הדרכה, שכל קבוצה מקבלת אחריות להדריך יום אחד במסע. אנחנו, המנחים, מסייעים להם בהכנת ההדרכות ובאיתור חומר. התלמידים ישבו השבוע הרבה בספריה, אספו חומרים והכינו עזרי הדרכה. כמובן שיוצאים איתנו גם מדריכים מוסמכים, עקב דרישות משרד החינוך, אולם התפקיד המרכזי של ההדרכה הוא של התלמידים. אנו עושים זאת השנה פעם רביעית, והדבר עובד יפה מאוד. בתחילה שומעים את החששות של התלמידים מהדרכה במקום זר, בארץ אחרת, שאת האתרים לא ראו ורק קראו עליהם. אנחנו תורמים מהנסיון שלנו באתרים השונים. לדעתי, התלמידים מגלים מעורבות גדולה מאוד במסע ונוצרת תחושת שותפות הדדית - לא קורה מצב שבו תלמידים לא מגלים ענין בדברי המדריכים בגלל שהחברים שלהם מדריכים אותם. זו עבודה קשה מאוד לפני המסע, להכין את הכל וללמוד את ההדרכות, אבל התלמידים שלנו שחוזרים מהמסע אומרים שהם לא חושבים שניתן לעשות זאת אחרת. אתם מוזמנים להכנס לאתר שלנו ולקרוא קצת על התכנית, ולצפות בתמונות ממסעות בשנים הקודמות. אני אחראי על האתר ועל העלאת התמונות לאתר במהלך המסע. זה מאוד נחמד שההורים והחברים יכולים לצפות בנו כל ערב. ההורים כל הזמן מתקשרים ושואלים מתי יעלו התמונות ושואלים את הבת/בן שלהם למה הוא לא מחייך מספיק בתמונות. אמשיך לעדכן כאן בפורום כל ערב מה-12/9 על מה שעובר עלינו. להתראות, דרור כהנוביץ' קריית חינוך "דרור"

רעיון יפה מאוד ואם הוא עובד אז זה

נפלא הם בטח גם לומדים הרבה יותר שהם צריכים להעביר את ההדרכה תמשיכו עם זה זה רעיון נפלא!!

lihi r

New member
רעיון נהדר

חבל שלא עושים אותו בעוד מקומות כי באמת ככה לומדים יותר

רונקי

New member
היי אני מכירה את דרור

ויש לי שני חברים משם בשכבה שלך שיוצאים גם הם לפולין !

למעלה