המסר

find the truth

New member
המסר

אני ראיתי הרבה הודאות על "אני שמעתי את כל החומר של הפינקפלויד על איזה עוד להקות אתם ממליצים לי".. בתור אחד שעד לפני זמן קצר לא הכיר ולא ידע כלום על הפינקפלויד ורק הרצאה בבי"הס שינתה המון בחיים שלו ונתנה לו המון, אני חושב שאנשים לא מתייחסים למסר שהם זעקו אותו לפחות באלבום שאני שומע-"the wall"-הוא בעצם קריאה לעזרה , קריאה לשינוי בכל העולם הזה ובכל אדם ואדם - כי כל אדם ואדם שמסתיר רגשות כמו שמחה אהבה וניהיה יותר קריר לאדם השני הוא ניהיה קר מאוד והופך לאבן, ללבנה שנוספת לחומה בעולם שלנו זה קשה מאוד כמו באותה תקופה של רוג'ר ווטרס.הוא "זכה" לפגוש את הצד האפל והקר של העולם וצד זה כל חייו ליווה אותו. באותה הרצאה ,בסופה אני לא אשכח את המסר שאותו אד םאגב דתי העביר לנו: הוא השמיע לנו את השיר "stop"- ואמר האם אתם מסכימים לבקשה שלו האם אתם הופכים להיות חלק מהבדידות מהעולם הקר , המכאני הזה ש"י גישה מגעילה וחסר אכפתיות מאחרים ומוסיפים כ ךעוד לבנות לחומה או שהאם אתם תשנו גישה תיפתחו תעזרו תחייכו עד לחשיפת הפחדים והרגשות שלכם - שזה הוא ציין בעולם שלנו כמעט בלתי אפשרי? מבחינתי הם היו בגדר נביאים - ניבאו שהעולם הולך לתת יד למכאניקה עד כדי שכ לאחד יסתגר בבית שלו בבדידות שלו וימשיך..כמו איזה רובווט הולך ובא בזמן שהאנשים סובלים ורואים א תהמתרחש וקוראים לעזרה כמו ווטרס...אותו מרצה מאמין שהוא הגיע לאחד הפירושים שחוקרי םרבים מנסים לפרש - למשמעו תהמשפט בשיר ובסרט לכאורה גזר הדין כ"כ קשה ש להעולם המסתיר רגשות לווטרס ,והרי זהו גזר דין קשה ולא מוצדק אך ההפך הוא הנכון ווטרס שופט אתכם בעצם את החברה הקרה בזמן שהוא חשף א ת הפחדים והרשות שלו הוא שבר ומוטט את החומה והעביר אותה אליכם הוא משוחרר כבר חופשי נגאל - והעביר הכל עלינו א תכ להלביינים והאבנים הא םאנחנו נצליח לשבור את החומה?

איך בדיוק הוא הקדים את זמנו? ../images/Emo13.gif

את אותו המסר ניתן למצוא אצל אמנים רבים, הרבה לפני כתיבת "החומה". למעשה, כל תרבות הרוק כולה מבוססת על אתוס זה, אם כי הוא בד"כ מנוסח בצורה פחות מיזנטרופית מזו של ווטרס.

melancholy man

New member
מיזנתרופ

=שונא אדם, או שונא את האנושות. להבדיל פילנטרופ=אוהב אדם (לכן אדם הממן אנשים או מוסדות לא למטרות רווח נקרא פילנטרופ)

Miss CB

New member
אוהב אדם?

חניבעל לקטר, יעני?
בעניין החומה: הרגשות מעורבים כרגיל. מצד אחד, מאוד מעניין הרעיון הזה של הקרירות, אנשים נסגרים בתוך עצמם, מה יהיה הסוף, וכו.. (למרות שהוא לא היה הראשון כמובן; מצד שני, גם קובריק לא היה הראשון לדון ב"מכונאות מורכבת: ההתפתחות האנושית - לאן?", אבל הוא עשה את זה בכזו חינניות..) מפריעה לי בעיקר, החשיבות העצמית וגישת האני-מסכן שמניעה את כל היצירה.. אבל יש, יש עם מה לעבוד

flowerboy69

New member
לפני הרבה שנים...

החומה עזרה לי לעבור תקופה קשה בחיים.מאז השתמשתי בה ובכלל במוזיקה שלהם לעזור לאחרים.מעצבן אותי העינין שאמרת "האני המסכן".כשאדם כואב ורע לו אז בשבילו זה הדבר הכי נורא בעולם ואף אחד אחר לא יצליח להזדהות איתו מספיק כי הוא לא ירגיש את אותם רגשות.אני חושב שכל אדם מוצא את עצמו איפה שהוא בחומה.אחד הוא המסכן הסובל אחד האומן המעונה אחת האישה הבוגדנית אחת המעריצה של איזה אומן ועוד.הדבר הזה שבו כל אחד מוצא משהו מעצמו באלבום הזה הוא מה שככ מיוחד בו בעיני.השיר comfortambly numb" זה השיר הכי טוב שנכתב אי פעם בעיני ולא משנה לי מה מיליונים אחרים יאמרו.אחרי מליון פעם ששמעתי אותו עדיין הוא מרגש אותי כל פעם מחדש.

Miss CB

New member
ברור שמרגישים רע בזמנים מסוימים

הנקודה היא שבנאדם בן 16 אולי יש לו תקופה רעה, והוא מחליט, יא אללה כולם פה פועלים נגדי, וזה יחסית לגיטימי, כי, ככה זה - חלק גדול מלהיות טינאייג'ר זה הנטיה להאשים ולהרגיש כאילו אתה המרכז של הכל. זה נשמע נוראי, אבל זה ממש לא, שהרי בגיל הזה מתעצבת כל האישיות, ההוויה וכו, לכן בזמן כזה שבו אתה עסוק בלבדוק מי אתה, מה אתה אוהב ומה לא, במה אתה מאמין ומה לא, וכו', יהיה ה"אני" שלך במרכז ההוויה, וכל דבר שקורה מסביב יעמיד אותך באמצע ואת השאר כנספחים. אבל-- --אבל בגיל שבו היצירה הזו נכתבה, לא יודעת בדיוק כמה וגם אין לי כוח לחשב, מה שבטוח: הרבה אחרי גיל 16, היה ווטרס כבר אדם בוגר. בתור שכזה, הוא צריך היה להבין לדעתי שנכון, יש תקופות רעות, אבל אדם כשלעצמו לעולם לא יוכל להיות מרכז של הכל. ואם משהו רע קורה, צריך להבין שכן אולי מישהו לא אוהב אותך ובגלל זה עשה מה שעשה, אבל להכל יש סיבה בהקשר הזה: למה הוא לא אוהב אותך? מה קרה בינכם? וכו וכו, בקיצור אין ריב עם אשם אחד בלבד. זה נקרא לקחת אחריות, ולא להאשים את כל השאר. בסרט הזה ספציפית, ברור מאוד המחסור באחריות: אמא שלו אוהבת אותו. כקהל, ברור לנו שהדמיון שלו הוא הגזמה פראית, ושהיא בסך הכל קצת פולניה, אבל לו לעצמו בהיר ונהיר שבעצם היא חונקת אותו, היא אגואיסטית, וכו.

holo

New member
../images/Emo45.gif

אבל לא לשכוח שזה אלבום מוזיקה, ואם כל הכבוד לליריקה ולנושאי כתיבה של ווטרס המוזיקה קודמת והאלבום החומה הוא אלבום רוק ענק! חוץ מזה שנושאי השירה לא חייבים להיות אמיתיים ולפעמים מגזימים איתם בכוונה שייתן יותר עוצמה לשיר..

למעלה