המסת סבון ?

The Bagira

New member
המסת סבון ?

הבנתי שכדי לעשות מובייל סבונים אני יכולה להמיס סבון הוואי (יכול להיות?) לא מצאתי הסבר מדוייק במאמרים. אפשר אולי לקבל פרטים של איך ממסים? חותכים? וכמה זמן מייבשים אח"כ?

Elizab3th

New member
צודקת, עוד מעט אעלה את המאמר...

בינתיים מסבירה לך כאן: החומרים הדרושים: סבון הוואי רגיל לבן צבעי מאכל (שניתן לקנות בכל סופר) תבניות לגבס (מומלץ את התבניות הלבנות, הן עבות יותר מהשקופות) קערית אופן ההכנה: לחתוך את הסבון לריבועים קטנים ולהכניס לקערית, את הקערית עם הסבון לשים במיקרוגל למשך דקה, בזמן ההמסה במיקרו הסבון הופך לעיסה והוא מתנפח. להוציא את הקערית מהמיקרו, אם רוצים סבון צבעוני, זהו השלב שיש להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל ולערבב טוב טוב, ניתן אף להוסיף כמה טיפות של שמן ארומטי, או כל תמצית ריח אחר, להעשרת ריח הסבון. בעזרת כפית לצקת את העיסה אל תוך התבניות, ליישר ולדחוס עם כף היד את העיסה לתבניות, בצורה הזו למלא את כל התבניות ולהכניס לפריזר לכ-5 דקות. כשמוציאים את התבניות מהפריזר, הופכים את התבנית מעל השיש, מפעילים קצת לחץ על החלק החיצוני של התבנית בכדי שהסבונים יפלו ממנה החוצה. הערה: אם לא רוצים להוסיף לעיסת הסבון צבע או תמציות ריח, יש להמתין כחצי דקה לפני יציקת העיסה לתבניות, מאחר והעיסה מאד חמה ועלולה להמיס את התבניות ואף לגרום לכוויה בידיים.

malka3

New member
האם צריך להוסיף מעט מים לקערית

עם חתיכות הסבון לפני שמכניסים למיקרוגל ?

Elizab3th

New member
לא, אבל מאד חשוב לחתוך את הסבון

לריבועים בכדי שההמסה תהיה אחידה.

באמת רצוי לחתוך לריבועים

כי אני פשוט שמתי את הסבון ככה ולא ידעתי שהוא מתנפח והכל נישפח במיקרו בעע

אני מוסיפה צבע פנדה/צבע שמן לסבון

מיד בהתחלה, כשאני מכניסה למקרוגל ואז הצבע פנדה נמס עם הסבון יחד, יש לערבב כשזה מתחיל להתנפח. וטיפ חשוב - לעמוד ליד המקרוגל כי זה יכול לגלוש ממש כמו חלב.

Lela

New member
טיפ קטן...

אני לא חותכת את הסבון, אלא מגרדת אותו עם פומפיה גסה. ההמסה של הסבון יותר מהירה ויותר אחידה. כמו שבטסי אמרה... להז\הר כשמוזגים את הסבון לשבלונות... הוא חם מאוד ויכול לגרום לכוויות אם לא נזהרים.

עוד שאלה

אם רוצים לחבר את הסבונים בחוט וליצור מובייל - איך ובאיזה שלב עושים את החור או החורים . . ? עם איזה חוט משתמשים ?

Noga222

New member
מובייל...

לאחר מזיגת הסבון לתבנית, אני תוקעת קיסם קטום, ומוציאה לאחר כמה שניות כשמתחיל להתקשות. אפשר להשתמש בחבל דק או בחוט דייגים, או בכל מה שבא לך...

12רוניתי

New member
יש גם חוט שנקרא חוט שעווה.

ביום שבת עשיתי שני מוביילים מאותה טכניקה של הסבון. .

חירור הסבונים

ניתן לחורר גם אחרי ההתקשות, לטעמי פשוט יותר, מחממים באש שיפוד או מסמר ארוך או אפילו מחט עבה, ומחוררים.

Elizab3th

New member
../images/Emo45.gif זה מה שאני עושה כמעט תמיד.

זה פשוט יותר נוח.

ועוד שאלת יציקת סבונים

מישהו ניסה ליצוק בתבניות קרח גמישות? אלו עם הצורות הנחמדות . קניתי בהום סנטר תבניות עם דולפינים וסוסוני ים וחשבתי לנסות.

מרציפן, לא ניסיתי ליצוק לתבניות

כאלה, אבל העלתי לא מזמן את אותה שאלה ונעניתי בחיוב שאפילו מומלץ. באיקאה גם מוכרים תבניות כאלה עם צורות מקסימות, הן עשויות סיליקון או איזה שהוא חומר גמיש אחר והן אמורות להיות עמידות ביותר. נראה לי ששווה לנסות.

tustus3

New member
עוד שאלה בנושא - יצקתי ברגעים

אלו ממש, עפ"י הטיפים שלכם וההסבר של בטסי סבון במטרה להכין מובייל ומהעודף שנשאר לי (לא הספיק לדמות נוספת) יצרתי מעין חרוזים. שאלתי היא כיצד ניתן לצבוע? יצקתי לתבנית של פרה ועכשיו רוצה ליצור כתמים שחורים. מי יכולה לעזור לי?

Elizab3th

New member
יש חומר מיוחד שמיועד למשטחי וקס

ונקרא CANDLE PAINTING MEDIUM של חברת דקו ארט, את מערבבת את החומר הזה עם הצבע האקרילי ביחס של 1:1 ואז את יכולה לצבוע על כל משטח וקס, שזה סבונים ונרות. הנה סבון שציירתי בשיטה הזאת

למעלה