המעביד שלי לא רוצה לשלם צ'ק שחזר

המעביד שלי לא רוצה לשלם צ'ק שחזר

שלום אני חייל משוחרר, עבדתי במשך חודש בנגריה בצפון, במהלך החודש "קרעתי את התחת" ונתתי עבודה מדהימה. 12 שעות כל יום. בסוף החודש החלטתי לחזור לדרום לבית הוריי והנגר החביב נפרד מעלי בצער רב ומסר לי את משכורת חודש יוני בצ'ק (ללא תלוש משכורת). דא עקא שהצ'ק של הנגר חזר ללא כיסוי, מאז פניתי אליו עשרות פעמים והוא מושך אותי בתואנות שונות ומשונות, בקיצור תפס פראייר. אני ממש במצוקה איני יודע כיצד עליי לפעול. מדובר בהלנת שכר של 3 חודשים תמימים. אודה לכם אם תוכלו להאיר לי מעט את הדרך הסבוכה הזאת, כיצד עלי להיפרע מהנגר המתחמק. יש לי את הטלפון שלו, את הצ'ק המקורי ?

יוסי99

New member
איו יותר פשוט מזה

הגש את השיק להוצל"פ, בצירוף בקשה מתאימה (תוכל לקבל הסברים במקום), ועם פתיחת התיק תוכל לעפול בהליכי גבייה נגדו. לעניות דעתי - אם היה לך שיק ביד (אותו אפשר לממש באמצעות ההוצל"פ), אין מדובר בהלנת שכר. הרי יכולת להגיש את השיק בזמן. מצד שני - יש משהו בדבריך כאילו מתן שיק ללא כיסוי כמוה כאי מתן שכר כלל. אולי עוה"ד בפורום זה או "חוק ומשפט" יוכלו ללבן את הסוגייה, בנוגע לריבית הגבוהה שאתה עשוי לקבל אם מדובר בהלנת שכר. באשר לקרן עצמה - כאמור - בהנחה שיש לו נכסים וכיו"ב - לא אמורה להיות בעיה להשיג הכסף דרך ההוצל"פ.

מומלץ להגיש תביעה להלנת שכר

הגש תביעה בבית הדין לעבודה ובכך תוכל לקבל פסק דין על מלוא שכרך בתןספת ריבית אסטרונומית ואז אם לא ישולם לך המגיע לך הגש בקשה לפתיחת תיק בהוצל"פ

למעלה