המעבר הגדול ל- LA

Ogedalya1

New member
המעבר הגדול ל- LA

שלום לכל הנמצאים! שמי אורית, 25, כרגע עובדת בהי-טק כמזכירה בחירה (בכי-רע) חחח, קיצר נמאס לי מהכל ולאחר ברורים ומחשבות החלטתי כי לוס-אנג'לס יהיה יעדי לשנה הקרובה. הייתי שם לפני חצי שנה לזמן קצר וממש אהבתי- אבל מעולם לא נסתי לגור במדינה אחרת. אני מאוד חוששת לגבי עבודה, תחילה התכוונתי להגיע כאופר- אבל הבנתי שהוויזה הספציפית תאלץ אותי לעזוב את ארה"ב ברגע שאני אחליט לעזוב את מקום העבודה- אז וויתרתי. החלטי לגיע ללא ויזה, כתיירת ולהאריך שהות. העניין הוא שנראה שהישראלים שם לא יהיו כל כך בקטע של לעזור, נראה שכל מה שכבר מעניין שם את הישראלים זה רק כסף. אני לא מכירה שם איש (מלבד הX שהוא מקומי-אבל אני לא מתכוונת לפנות אליו) והכל כולל פתיחת חשבון(אם זה בכלל אפשרי ללא תז שלהם) וקניית רכב- קיצר- מלא עזרה ותובנה אני צריכה כאן למי שהיה, נמצא ומבין ובעיקר בא לו לסייע תודה :)

אז כך

בקשר למשפט "העניין הוא שנראה שהישראלים שם לא יהיו כל כך בקטע של לעזור, נראה שכל מה שכבר מעניין שם את הישראלים זה רק כסף" זה כבר רע. את מבקשת מאנשים שנמצאים שם (או היו שם) עזרה, אבל נכנסת בהם? נו נו נו. דבר שני: כשאת מגיעה, כדאי לשכור אוטו להתחלה, עד שתקני אחד (במקביל להוציא רשיון נהיגה מקומי, זה עוזר מאוד). אני, בזמנו, שכרתי דרך חברת Dollar, פשוט כי יצא לי הכי זול. בקשר לבנק: את מגיעה עם דרכון ותשלום של חשבון כל שהוא שלך (כהוכחה לכתובת קבועה) ופותחת חשבון בנק. לדעתי גם לרשיון הנהיגה את צריכה לתת להם כתובת קבועה. בפתיחת החשבון את יכולה להראות להם רשיון נהיגה כהוכחה לכתובת קבועה (אם אני לא טועה). אם אין לך הכנסה קבועה ו- SSN (מספר ת.ז. אמריקאי), אז לא ייתנו לך כרטיס אשראי, אלא רק כרטיס דביט (זה מעין אלקטרו צ'ק). אגב, איפה את מתכוונת לנחות? (לא מבחינת שדה תעופה, אלא איפה תגורי בהתחלה?) את צריכה לתת כתובת כשאת נכנסת לגבולות ארה"ב. בקשר לעבודה - בזמנו אני מצאתי עבודה דרך העיתון. יש עיתונים ישראליים בכל מכולת \ סופרמרקט באיזור של ישראלים. שאלה חשובה - כמה האנגלית שלך טובה? (ואנשים בארץ בטוחים שיש להם אנגלית מושלמת ואז הם מגיעים לשם וקולטים שהם לא מבינים כלום ולא ממש מבינים אותם, אז תעני לעצמך בכנות) עם אנגלית באמת טובה, את יכולה למצוא עבודה לא רעה כמזכירה (תראי, ייקח לך הרבה זמן ללמוד את הבירוקרטיה, היא שונה שם. הטפסים שונים ואפילו חלק מתוכנות המחשב שונות). קניית רכב - לרוב אנשים מוצאים דרך אתרים, או מודעות שמוצמדות לשמשת המכונית.

Ogedalya1

New member
וואלה- את בסדר את...../images/Emo140.gif

כן, את צודקת זו ממש לא הדרך להתחבר לאנשים אבל הייתי ממש בבאסה ממספר אנשים ששם שנסתי להעזר וממה שסיפרו לי עליהם. אני הייתי ב LA לפני חצי שנה אבל לא יצרתי קשרים עם ישראלים ולא ממש הכרתי בעצמי כי נסעתי עם ה X שהוא מקומי. כן, אני דוברת אנגלית ברמה גבוהה, קוראת וכותבת- אני מזכירה בהי-טק ועובדת באנגלית בעיקר. וזה כל כך נכון שכשאתה שם אתה מתחיל לערער באנגלית שלך- לא חשוב עד כמה חשבת שהיא טובה- אבל זה משתפר. לעבוד שם במזכירות- אני יכולה לעבוד דרך החברה בה אני עובדת- כי היא בינלאומית- אבל אין משרד ב LA ושם אני מעוניינת לגור. יש בסן-חוזה- מכירה? אך זה? הכתובת הקודמת שנכנסתי איתה היתה של המשפחה של ה- X נראה לי שאשתמש בה גם הפעם- הם הרי לא בודקים נכון? אני כנראה אגור תחילה באיזה מוטל עד שאמצא עבודה. וואוו- זה ממש לא פשוט.... אבל אני ממש מחכה לאנדנלין

Obelix

New member
LA ,San jose וירקות ..

אני בארה"ב כבר כ 9 חודשים ולפני הארכה לעוד כמה חודשים . הגעתי ל LA לפני 4 שבועות (מתוכם שבוע וחצי בנויורק) וכלל הישראלים נכנסתי לעבודה עם מנהלים ישראלים . דעתי האישית היא שהישראלים בארה"ב מתחלקים לשניים , הנבלות ו האנשים הנורמאלים . הנבלות ברגע שרבת\ היסתכסחת איתם , הם ינסו לדפוק אותך . הנוראמלים , ינסו לעזור לך ככל שיוכלו ולרוב יהפכו להיות חבריך הקרובים לעתיד - ואת הזן הזה די קשה למצוא על ההתחלה . לדעתי, אם את רוצה לעבור לארה"ב לתקופה מסויימת לפרט ל קליפורניה מהארץ תחפשי חברה שמתעסקת במחירת ים המלח והסגנון הזה שמספקים ויזת עבודה כולל SSC . אני הגעתי ככה , הוצאתי רשיון נהיגה ל 5 שנים וקיבלתי SSC שעל פניו תקף לעבודה . בבחינה לעומק , לא מעניין אותם . כול עוד את משלמת מיסים בסוף השנה את בסדר. לאחר חודש\ חודשיים תפסיקי לעבוד שם אחרי שקיבלת את המסמכים ותפני לאן שתרצי . את כל התהליך הזה אני עברתי . בגדול . צריך להיות עקשן ולא לוותר . עברתי זמנים קשים פה ואני מאמין שזה לא הסוף . אבל מי אמר התחלות פשוטות . מקווה שתרמתי לך מעט מנסיוני הקצר. בהצלחה !

Ogedalya1

New member
../images/Emo189.gif|זה מצויין-

הידע שלך ממש רלוונטי למה שאני מתכננת! חשבתי לטוס לאל אי בתקופה של הקריסמס- גם כי זה מסתדר לי עם הסידורים בארץ, אבל חוץ מזה אני מבינה עד כמה העניין הולך להיות יקר- דירה ורכב וחשבתי לעבוד קצת בקריסמס. העניין הוא שהבנתי שברגע שאני מסיימת לעבוד אצל החברה אז גם אין לי ויזה- אמרו לי שצריך לעזוב את ארה"ב לחודש לפחות ורק אח"כ לחזור. אתה עשית שינוי סטאטוס במקום? ועם ה SSR- יכולת להשכיר דירה ולקנות רכב? אני מזכירה בכירה בהיטק- לדעתך ישראלים מחפשים מזכירות ישראליות? סורי על ההצפה של השאלות- אבל עד שאני מוצאת משהו עם מידע כה רלוונטי הייתי חייבת מחכה לתשובתך תודה!

kerenan0

New member
הי

הי מה שלומך? גם אני שוקלת לעבור לארה"ב. עדיין מלבטת בין ניו יורק ללוס אנג'לס. אשמח לשוחח איתך על כך ולחלוק איתך בלבטים ושאלות... אם תהיי מעוניינת אשמח לשלוח לך את כתובת המסנג'ר שלי ונוכל לדבר שם. ביי קרן

למעלה