המעבר הכאוב מקלאסית לחשמלית...

TheMo

New member
המעבר הכאוב מקלאסית לחשמלית...

שלום שלום, אני מתן, מוסיקאי בנפשי, מנגן על פסנתר וגיטרה קלאסית, וחדש כאן :) אני מאוהב קשות בגיטרתי הקלאסית (גל, מדגם Madrigal 7), ובהחלט נהנה לנגן עליה, אך כמובן, רוב מוסיקה שאני שומע מנוגנת בחשמליות... ולכן, בלי לעזוב את גל היקירה, אני רוצה להתחיל ללמוד לנגן על חשמלית. מצד שני, חשמליות הן... חשמליות. יצא לי לנגן על חשמלית של חבר (פנדר סטארטוקסטר חסרת אופי) כמה וכמה פעמים, ואני פשוט לא מתחבר עליה כמו שצריך... אני לא אוהב את הסאונד שלי בה, והמיתרים ממש לא נעימים (או שזה רק בגלל שהם חלודים:p?). מצד שני, יצא לי לנגן (פעם אחת ויחידה) על איבנז רבע נפח כזו או אחרת (לא יקרה במיוחד), וממש נהנתי! הצליל שיצא לי היה יפה ונעים (אפילו, באופן מפתיע, כשניגנתי אם ציפורני הקלאסית האכזריות-לחשמליות שלי), והמיתרים היו חלקים ונעימים. אבל נשארה בי שאלה קריטית. אני עומד לקנות גיטרה חשמלית, ולא בקלות ראש! מהי הסיבה להבדל בין שתי הגיטרות? המתרים, ה(רבע)נפח, או פשוט הגיטרה עצמה? תודה לעונים :)

SHEX

New member
מצטער../images/Emo95.gif

אני לא מבין גדול בגיטרות...

fireballgames

New member
אז ככה...

יצא לי לנגן על הרבה מאוד גיטרות בחיים שלי ויש בבעלותי לא מעט גיטרות. יש כמה דברים במה שאמרת. גיטרות נפח , נקראות באנגלית "ACOUSTIC ELECTRIC" , ולא סתם. המקור של הגיטרות האלה הן בגיטרות אקוסטיות שנוספה להן הגברה (לפני 60-70 שנה) היום כמובן דברים הם אחרת , אבל זה הצליל שמנסים לשמר. לי אישית יש גיטרה מדהימה בשם EPIPHONE JOE PASS EMPORER II. היא זולה ואיכותית . חצי נפח וצליל עמום ומתוק. בנוסף , מכיוון שאני מנגן עליה בעיקר ג'אז , הלבשתי עליה מיתרים בעובי 0.13 (לעומת גיטרות חשמליות שלרוב באות עם 0.09) FLAT WOUND. המיתרי FLAT גורמים למיתר לא יהיות מחוספס אלא משוייף ולצליל להיות עמום יותר. שוב , בשביל הצליל הג'אזי. יש לי גם גיטרה קלאסית ספרדית עבודת יד ,גיטרה חשמלית FENDER TELECASTER וגיטרה אקוסטית 12 מיתרים. לכל אחת יש את הצליל שלה ואת השימוש שלה. בסופו של דבר , גיטרה זה קצת כמו בת זוג. אתה לא יכול להסביר מה אתה מחפש , אבל כשתנגן עליה , תדע שהיא מתאימה לך. בהצלחה יונתן

Mr Boggy Man

New member
קוואבנגה

האמפרור שיש לך היא מדהימה! רציתי לקנות אותה אבל בגלל שהיא פשוט עצומה בגודל שלה והידיים הקטנות שלי בקושי מחזיקות סטראט קניתי את הHamer המדהימה שלי (Duotone). לגבי מעבר בין אקוסטית לחשמלית - אני ממליץ לך לפנות לפורום כלי נגינה ונגנים, שם יש אנשים שמבינים בנושא וייתנו לך הרבה הסבר.

TheMo

New member
חחחח פוליגם...

תודה רבה! אני מתכוון, אמנם, לנגן גם ג'אז, אבל מבחינת הסאונד, חשוב לי הרבה יותר להשמע טוב ברוק ומטאל... בכל מקרה, אני פשוט אנגן על המון גיטרות בחנויות לפני שממש אקנה אחת, ושוב תודה :)

jazzistco

New member
אממ. גם לי יש חצי נפח

אבל של איבנז תוצרת סין... שלצערי עשויה ממהוגני ולא ממייפל...
בכל מקרה.. חשבתי למכור אותה ולעבור לנפח מלא שעשויה ממייפל כי אני לא מרוצה מספיק מהסאונד. צירפתי לכאן תמונות שלה שצילמתי פעם אם אני לא טועה. אני משתמש במיתרים 0.12 FLAT WOUND - מומלץ לכולם!. אגב, יש כאלה שאומרים שככל שהזמן עובר ומנגנים יותר על הכלי, האקוסטיקה והסאונד משתפרים, זה נכון?

Mr Boggy Man

New member
דווקא יפה הגיטרה

האקוסטיקה משתפרת על קלאסיות לא ממש על חשמליות (אחרי הכל כל האלקטרוניקה שם זה מתכת ומתכת זה קאפיש עם הזמן)

Mr Boggy Man

New member
אם כבר אנחנו בסבב כלים הנה החמודה

שלי: ולאפיפון אמפייר יש תמונה כאן באתר של אפיפון או כאן באתר של כלי זמר

למעלה