המעבר לגוף זכר

AlphaBeta

New member
המעבר לגוף זכר

אני בדילמה בקשר למתי לבקש מחברים שלי להתחיל לפנות עלי במגדר שבוא אני מזדהה, וגם בשם חדש (שאני עדיין מנסה לבחור סופית) שיתאים למגדר הזה. כמו שכמה מכם כבר יודעים אני חוזר באמצע-סוף הקיץ לארץ אחרי שלוש שנים בארה"ב. אני אתחיל את השירות הצבאי שלי מתישהו בחורף או תחילת שנה הבאה. אני שמרתי על קשר די טוב עם החברים שלי בארץ. אני פחות או יותר OUT לגמרי עם הסביבה שלי בישראל. כל החברים שלי יודעים וגם אנשים שהם לא ממש חברים שלי יודעים שאני טרנס. עכשיו לנושא. מצד אחד אני רוצה שהחברים שלי יפנו עלי בגוף זכר. מצד שני, יש את העניין של הצבא. ובשביל סיבות ברורות אני לא רוצה להיות OUT בצבא. אני מרגיש קצת לא בסדר עם העובדה שאני מבקש מאנשים מסויימים לפנות עלי בגוף זכר בזמן שאני לא מבקש מכולם לפנות עלי בגוף זכר, ובעצם אני לא חי כגבר FULL-TIME. אני לא בטוח שזה נשמע לגמרי הגיוני. במצב שלי כרגע בארה"ב למשל יש לי מעגל קטן של חברים שפונים עלי בגוף זכר ביניהם ועם אנשים שהם יודעים שזה "בטוח." אז אני מניח שהדרישה שיפנו עלי בגוף זכר במקומות שהם "מוגנים" אבל לפנות עלי בגוף נקבה במקומות שלא זה לא בהכרח מוגזם. למרות שזה יכול להיות יותר מסובך בעברית. (דרך אגב, המעגל חברים הזה לקח בעצם את היוזמה לפנות עלי בגוף זכר, אבל זה סיפור (מאוד חיובי) לזמן אחר). בכל מקרה, מה שאני מנסה להעביר בהודעה הזאת היא השאלה האם זה מתאים לבקש מחברים שלי כבר שאני חוזר לארץ שיפנו עלי בגוף זכר, או לחכות עד שאני אתחיל לחיות את החיים שלי כגבר בצורה יותר... רשמית (אחרי-צבא או מה שלא יהיה)? וכשאני מתכוון לחברים אני מתכוון לחברים שאני OUT אליהם ואני יודע שהם "בסדר" עם הנושא המגדרי. ובכלל, איזה ניסיון יש לכם עם הנושא של לבקש מחברים, בני משפחה, אנשים שאתם עובדים איתם, כו' לפנות עליכם במגדר המתאים?

stavit10

New member
ממממ :)

לפי דעתי, יש את היתרון הזה שלא היית פה שלוש שנים, ועכשיו זה סוג של "התחלה חדשה" לכן יש את היתרון הזה בלבקש מהם לפנות אליך בלשון זכר. אבל השאלה האמיתית היא איך אתה נראה.. האם הפכת את החזות שלך לחזות גברית? אני לא מדברת על מראה של גבר.. אני מדברת על חזות גברית.. אם הפכת את המראה שלך ל"גברי" (או בסלנג "מראה בוטשי" :) אז זה יראה הרבה יותר הגיוני לחברה לפנות אליך כזכר.. אני יודעת שזה ממש מעצבן כשפונים אליך במגדר הלא רצוי, אבל זו החברה.. אני למשל, רק כשהתחלתי להיראות כאישה, כבר מההתחלה מיד לא היססתי. ביקשתי מכל מי שאני מכירה, לנסות לדבר אליי כאישה. זה היה מביך, בהתחלה, אבל התגברתי על זה... בזמן שהם דיברו אליי בלשון נקבה אחרי כמה זמן זה כבר לא היה מביך, ולא היה מצחיק, אלא זה היה טבעי מאד... היום הם כבר לא יכולים לדבר אליי כאל זכר.. כי זה נראה להם (!) מוזר.. אבל כמובן שאני מציעה לך ליהיות ליברלית עם זה... היום אם אני רואה אנשים שאני רק מתחילה להכיר אני אומרת להם שירגישו חופשי לדבר אליי איך שבא להם... ומניחה שזה כבר יבוא עם הזמן. כי אם אני נראית להם כגבר, זה יראה להם מוזר לדבר אליי כ אישה, והם יתחילו לצחוק. וכשהם צוחקים זה הכי גרוע.. בשורה התחתונה: מה שאני מציעה לך, מניסיון, זה: מכיוון שיש את היתרון הזה של סוג התחלה חדשה בארץ, אז זה הזמן לנצל את זה!!! אם המראה שלך עדיין נשי, הפכי אותו לגברי, חזרי לארץ, ובקשי מכל חברייך לפנות אלייך כגבר. אם המראה שלך ממילא גברי, אז פשוט בקשי מהם לדבר אלייך כאל גבר. זה יהיה מביך בהתחלה, אולי קצת מלווה בציחקוקים, אבל חופשיי.. זה רק בהתחלה, זה שווה את זה.. כל אחד בזמן שלו יתרגל.. יש כאלה שמיד ידברו אליך כאל גבר בהתחלה, ויש כאלה שיקח להם קצת זמן.. אל תשכח לתקן את כל מי שמתבלבל. ותיהייה נחוש בדעתך. בהצלחההההה!!!! סתיו.

סתוית, למה את פונה אליו בלשון נקבה?

אם הוא כתב והציג עצמו בלשון זכר?

stavit10

New member
למה את קוראת לי סתיוית?

דבר ראשון קוראים לי סתיו :) ונכון אני נורא נורא מצטערת... איפהשהו בכתיבה שלי שכחתי שמדובר בטרנסקסואל, ודמיינתי לעצמי שאני מדברת לטרנסקסואלית... מצטערת מצטערת מצטערת... זה לא ממש ממש לא היה בכוונה... נא קבל את התנצלותי הכנה..

AlphaBeta

New member
אני סולח :)

באמת תהיתי למה פנית עלי בגוף נקבה, ועוד הוסיף לבילבול שבסוף ההודעה שלך התחלת לפנות עלי בגוף זכר. אבל באמת שלא נורא :) בכל מקרה, תודה על ששיתפת את הדעה שלך ואת החוויות שלך. תודה גם לאדם ותומס. אני מסכים איתך תומס בקשר של חזות גברית\מראה חיצוני. מה שהתכוונתי לגבר בצורה רשמית זה הכוונה שאני אהיה OUT בכמעט כל מישור בחיים שלי. שאני לא אצתרך לבלבל אנשים ב"כאן זה בסדר לפנות עלי בגוף זכר, כאן זה לא בסדר." האמת היא שכבר הצגתי את הרעיון של פניה בגוף זכר למספר קטן של חברים שלי בארץ. רוב התגובות היו די חיוביות, חוץ מאחת שאולי תוביל לסוף ידידות. מה באמת הייתם עושים אם אחד מהחברים הטובים שלכם, שחשבתם שהם הבינו את הנושא המגדרי, אבל אז באים אם יציאה כמו "אני לעולם לא אוכל לפנות עליך כבן, כי אני תמיד אראה אותך כבת"? ובקשר לעניין של להיות OUT בצבא. אני שוקל להתחיל את השינוי (וכתוצאה להיות OUT בצבא) במהלך השירות שלי. אבל כמו שכבר הזכירו כאן, זה יהיה תלוי בהרבה גורמים בעלי שינוי. שוב תודה על התגובות.

אני חושב

שמותר לך לבלבל אותם בשביל לסדר את עצמך.

stavit10

New member
אוייש זה קרה לי היציאה הזאת!!!

בתחילת דרכי ב אה אליי חברה טובה ואמרה "אני לא אוכל לקרוא לך סתיו עד שתיהיי אישה אחרי כל הניתוחים אני מכירה את עצמי ובלה בלה בלההההה"... אמרתי לה "סבבה"... ואחרי שה תבגרתי קצת ופיתחתי את עצמי במראה הנשי, היא כבר לא יכלה.. היום היא קוראת לעצמי רק סתיו, מדברת אליי רק כאישה, ואנחנו ממש חברות טובות.. :) היא באה אליי לא מזמן ביצאיה של "אני כבר לא יכולה לראות בך כגבר!! אני רואה ב כאישה.. כסתיו... זה ממש מוזר לי אם אצטרך לפנות אלייך כאל גבר".. בשורה התחתונה, כל מה שהחברים שלך אומרים עכשיו, זה ביג בולשיט! אל תתייחס:) תן להם קצת זמן.. ותיהיה חופשי ומבין.. אם הבחורה הזו מכירה אותך הרבה זמן אל תצפה ממנה לשנות את הדיבור שלה ב"סוויטצ'" ברגע.. תן לה קצת זמן, ותראה מה יהיה..:) אני תמיד אומרת שחבל לאבד חברים.. ביי, נשיקות ובהצלחה, סתיו

DarlingAdam

New member
אתמול דיברתי עם חברה...

היא לא בקטע של מין ומגדר. סיפרתי לה, כי היינו פעם חברות נורא טובות, והתרחקנו, אבל היה חשוב לי שהיא תדע. היא מקבלת, ובסדר, מתבלבלת לפעמים אבל היי, זה קורה תמיד. היא אמרה לי אתמול, וזה נחרט בזכרוני, "אבל את לא מדברת כמו שום גבר שאני מכירה!" ונאלצתי להסכים. אלא שאמרתי לה, "ואני מדבר כמו נשים שאת מכירה?" והיא נאלצה להסכים איתי שגם זה לא ממש... וזה היה כיף לשמוע. מדובר במישהי שהכירה אותי.. לפני עשר שנים או משהו כזה :)

לפני דקה דיברתי עם חבר

על שומדבר מיוחד, ופתאום הוא שאל:"אז תגידי, לפנות אלייך בזכר או בנקבה? זה משגע אותי" (ולא דיברתי בלשון זכר או נקבה, התאמצתי מאוד לבחור פעלים נייטרליים, משהו שאני עושה לאחרונה) ואחרי שסיימתי להגיד לו כמה אני אוהב אותו וכמה הוא מקסים (אפילו שבדרך כלל אני לא חושב עליו במילים כאלו), אמרתי לו שאני אשמח אם הוא יפנה אליי בלשון זכר, ושוב כמה שזה מרגש אותי. הוא נפנף אותי בנונשלנטיות כי הבכתי אותו עם ההשתפכות הזו. חמוד.
.

DarlingAdam

New member
אני לא יודע מה יתאים לך :(

וכרגע קמתי, כך שאולי זו לא עצה טובה, אבל: אני ביקשתי מחברים. רק מחברים. בינתיים. לא מהמשפחה, לא מהשכנים הזקנים, לא מהבחור מהמכולת. זה מקל את החיים מאחר ואני לא ממש עובר טוב. וכמובן, מאנשים אונליין. אם אתה לא רוצה שיידעו בצבא, פשוט אל תבקש מחברים בצבא, וחכה עד שתצא משם. אתה יכול לשקול לעשות את המעבר בצבא, שמעתי על אנשים שעשו את זה, אבל זה בטח יהיה קשה :(

אז.

אני חושב שכתבת מצויין על "מקומות שהם "מוגנים"". תבוא לארץ ותבדוק את האינטרקציה שיש לך עם החברים. מקום מוגן הוא תלוי-סביבה, אם תרגיש איתם נוח, תוכל לומר להם שאתה מעדיף שיפנו אלייך בלשון זכר. אני יודע שאני מתבטא כבר הרבה זמן בלשון זכר במקומות טקסטואליים, ועברתי תהליך מורכב על מנת להגיע לנקודה כלשהי של לדבר בלשון זכר. היום אני מדבר ככה במקומות שבטוחים לי, עם אנשים שבטוחים לי. מאוד עוטף. לפני כמה ימים ביקשתי מהחברה הכי טובה שלי שתשים לב אליי, שאם אני מדבר איתה על עצמי בלשון זכר זה אומר שאני רוצה עכשיו שהיא תדבר אליי בלשון זכר. זה לא כל כך הצליח, וגם קצת כאב להתאמץ כל כך, אבל זה בסדר, אני יודע שזה מבלבל בהתחלה. [היא הראתה תמונה שלי לחברה שלה והחברה אמרה שאני נראה הומו
, ומבקש סליחה מקלארנס שהוא כל הזמן שומע סיפורים פעמיים]. וגם בקשר לכך שכתבת "לחכות עד שאני אתחיל לחיות את החיים שלי כגבר בצורה יותר... רשמית" ומה שסתיו כתבה, על כך שאתה צריך להראות כמו גבר על מנת שיתייחסו אלייך כמו גבר. לא. לא. לא. אני חושב שזה ממש לא קשור. אם אתה רוצה שיתייחסו אלייך בלשון זכר כי ככה אתה מרגיש, היינו הך. (אין לי כוח לתת את ההסבר על מין, מגדר, זהות, חיצוניות, פנימיות, ממ, הפנייה, קישור, מישהו?). ממ. צבא. שוב, זה כל כך תלוי איפה תהיה, עם מי תשרת, איך תרגיש. אני חושב שאלו דברים מאוד עדינים ומלאי-משתנים. ועדיין, אם תחליט שאתה לא רוצה שידעו עלייך בצבא, זה גם בסדר. זה לא "או הכל או כלום". ברורה לי הסתירה התמידית שמתקיימת בינך כחייל שהוא אשה לבינך כאזרח (שונא את המשוואה הזו: חייל-אזרח) שהוא גבר, אבל בתור שכזה, זה מתאפשר, על אף שזה מבלבל ומטריד. *חוזר לנשום*

והודעה חשובה לכולכם. *(חן אלקובי)*

כמו רבים מכן ומכם, כבר זמן מה שאני הופך במחשבותיי על מנת למצוא דרך כלשהי לפעול בשביל חן או בשבילנו כקהילה שנפגעה מהמקרה (לא כל כך יודע איך לנסח את זה). לאחר לבטים רבים, אני מציב כאן הצעה קטנה-אך-אולי-אפקטיבית שבה אני אתרום את חלקי (ואקריב את אנונימיותי היחסית): מחר בין 15:00-16:00 תשודר בגל"צ תוכנית בשם "יש עם מי לדבר", זוהי תוכנית בה עולים מאזינים לשידור ומדברים על נושאים שונים. אמממ. מחר אני אערוך את התוכנית, משמע, אני עונה לטלפונים של המאזינים ומעלה אותם לשידור, על פי שיקול דעתי. באם תרצו להתקשר ולהביע איזשהי מחאה או דיעה בנוגע לחן או לטרנסג'נדרס בכלל, אשמח אם תתקשרו החל מ- 13:00 למספר 6183344-03 ותזדהו איכשהו כך שאני אבין שזה אתם/ן, ואני אשתדל לתת במה לכל מי שיחפוץ בה (ניתן גם בעילום שם או בשם בדוי, אגב). זהו, מקווה שלא שכחתי כלום, ואדם, אחרי 16:00 מחר, אפשר למחוק את ההודעה הזו. *לא נושם בכלל*

DarlingAdam

New member
רעיון מעולה.

ותודה רבה לך :) אם משהו קורה, תכתבו פה לאלו מאיתנו שיישנו מחר בשעות האלה!

אז ככה.

לא היה כלום, אבל עשיתי טעות מטופשת (בגלל השעה כמדומני) ובלבלתי קצת את מספר הטלפון
. בכל זאת, אם מישהו מרגיש שהוא רוצה לדבר (יסמין? הינט הינט) , הוא מוזמן לפנות אליי אישית ואני אגיד לו מתי אני עורך שוב. (וגם שהיה כיף לצפות לשיחות מפתיעות, אפילו שהן לא הגיעו)

יסמין 28

New member
האמת שהתלבטתי

אם להתקשר או לא, היו דיונים ערים, בסופו של דבר כמובן השתפנתי, אבל היו לי כוונות טובות (מאלה שהדרך לגיהנום רצופה בהן).

Sonata Of Tears

New member
אוקי, הנה מה שאני חושב

דבר ראשון ,בקשר לזה שאתה מרגיש לא בנוח שחלק אתה מבקש מהם לדבר אליך במין זכר וחלק אתה לא מתיחס אז תדע לך שזה בידיוק כך אצלי,החברות הטובות שלי מדברות אלי במין נקבה וחברים פחות טובים מדברים אלי רגיל ,במין זכר, אני עצמי דיי רגילה לדבר במין זכר,אז גם לי יש טעויות אפילו :) וזה בסדר,כי חלק מזה הוא הקשר בינכם,זה רק מראה שיש אנשים שאתה מוכן להיות עצמך לידם ויש אנשים שלא ובקשר לצבא, אני חושבת שעדיף שתשמרי את זה בפרטי יותר,אולי לאנשים שהכי תתקרבי אליהם שם אבל בכללי לא,כי לדעתי זה יהיה מפדח נורא שאני יעמוד מסדר והמפקד יפנה אלי במין נקבה,אני ירגיש נורא מובך מכל המבטים וזה.. אולי תדברי אם הקב"נית שלך..(אומרים את זה כך? קב"ן? כי פשוט אני רחוקה מהצבא עדיין :)) זהו,ובהצלחה בכל מה שתעשה!

גיל494

New member
בצבא זה קצת מסובך

כי זו חברה צפופה ואתה תהיה מאוד תקוע בתחת של השני (זה רק ביטוי!
). אז נראה לי שתתן לחברים טובים לפנות אליך בזכר, אבל בסביבת הצבא תזהר (להזהר כי חרושת השמועות בצבא היא מכה ואם אתה לא מוכן לתוצאות אז כדאי להזהר). ואם בכל מקרה ישמעו משהו אז זה לא נורא כי בנות (ככה תציג את עצמך, לא
) לעיתים פונות אחת לשניה במין זכר ואף אחד לא מייחס לזה ממש משמעות עמוקה
. בכל מקרה אני לא חושב שאתה באמת רוצה שהמ"כ שלך יפנה אליך בלשון זכר, או סתם אנשים שאתה לא ממש מכיר יתנהגו ככה (כי לדעתי זה לא ממש משנה אם מדובר באנשים שאתה ממילא לא מכיר... אבל יכול להיות שאני טועה בעניין הזה כי אפשר לומר שזה יהיה מאוד מביך אם מישהו שאני לא מכיר יפנה אלי בלשון נקבה...
)
תו"כ כתיבת ההודעה הגעתי למסקנה שאין לי ממש מה לתרום לדיון אז תסלח לי...

למעלה