המעבר מזוגיות לחברות

• פותח הנושא .m
  • פורסם בתאריך

.m

New member
המעבר מזוגיות לחברות

הזמן: ליל אמש המקום: אצלי על הדשא הנוכחים: אני וחבר קרוב (סטרייט, מה אתם יודעים...) הנושא: המעבר מזוגיות לחברות. הוא טען בלהט שעם כמה שהוא חושב שקשה להפוך מחברים לבני זוג, הוא משוכנע לחלוטין שתהליך הפוך כלל אינו בר-ביצוע. הוא דיבר על יחסי נשים-גברים ומתחים מיניים. על איזושהי להבה קטנטנה שלעולם אינה נכבית, אם אהבת באמת. על סוג של רכושנות ("אמנם אני כבר לא רוצה אותה, אבל לראות אותה עם מישהו אחר? לא עושה לי טוב") אני טענתי שדווקא אותה אהבה (שכבר אינה התאהבת) היא הבסיס האמיתי לחברות ארוכה ויציבה. שרכושנות היא ענין אינבידואלי. ושבאופן כללי דווקא אקסים - בגלל היכרות אינטימית איתך - יכולים לתמוך בך לגמרי. האם אפשר לעבור מזוגיות לחברות? האם יש הבדל בין זוגות סטרייטים לזוגות גאים במעבר שכזה? מה אתם חושבים?
mai

בוסון

New member
לדעתי...

לדעתי אכן קשה להפוך להיות חברים טובים לאחר סטטוס של זוגיות. יש יותר מידי רגשות חבויים ורדומים שעלולים להתעורר ברגע שאותו בן זוג לשעבר ייראה עם בן זוג חדש או משהו בסגנון שקרוב לזה ולכן , אומנם זה נשמע מצער אבל אם וכאשר ישנה פרידה לדעתי היא חייבת להיות מוחלטת. בעבר נפרדתי מבן זוגי והמשכנו בקשר חברי עד שבן זוגי לשעבר הכיר מישהו ומכאן הרגשתי כמו כדור שלג במדרון הכי תלול לכן....לדעתי זה לא אפשרי... לא אצל גייז ולא אצל סטרייטים כי לא הייתי רוצה להיות מוזמן לחתונה של חברה שלי לשעבר. כואב מידי...

.m

New member
לא ממש

מודה שהדיון הנ"ל פרח לחלוטין מזכרוני, ועדיין בניגוד לשאלה היותר כללית שלך "מה עושים עם האקס"), העליתי תהיות ספציפיות - הנוגעת לאפשרות להשאר חברים אחרי מע´ זוגית? והאם יש הבדל בין סטרייטים וגייז בהקשר הזה.
mai (ולמה כולם קוראים לי "כפרה" בזמן האחרון?)

EyeSeeYou

New member
האמת אני מופתע

לא זכורה לי הודעה מהסוג הזה שיצאה תחת ידיך... בכל אופן, לא אמרתי שום דבר עליך ולא התייחסתי להודעה שלך כלל אלא לשל מאי. ובלי קשר, ברור שתקבל תמיכה, אתה הגבר בחיי, YOU ARE THE MAN! לגבי הנושא עצמו, עדיף שלא אתרום את חלקי..אני עדיין בתהליכי גיבוש עמדה.

Liroy25

New member
אפשר אבל לא בביתנו!

אני אולי לא פונקציה, אבל אני לא רואה את עצמי נפרד מבן זוג ונשאר איתו בקשר. קשה מידי, כואב מידי ולא בריא. ברור לי שזה אפשרי, הנסיך למשל בקשר עם האקס הקודם שלו. להגיד לך שמפגשים איתו גורמים לאושר והנאה? שאני מחכה לזה בקוצר רוח? לא, ממש לא. אני לא שונא אותו, אין לי שום דבר נגדו כי בתכלס הוא באמת דבר נחמד, אבל ברור לי שלא עושה לו טוב לראות את שנינו ביחד. סה"כ קשר של שנתיים זה לא משהו שמחליקים בכזאת קלות וכשכבר כן יוצא לנו להיות באותו חדר, עם כל הנחמדות והחיוכים (מהצד שלי לפחות) להסתכל לי בעינים למשל הוא לא מסוגל, השיחות בינינו מסתכמות ב"מה נשמע?". ברור לי שקשה לו ולכן אני מעדיף שלא להיות בצד שלו.

1Shir

New member
זה נדיר.

אני חושבת שהסיטואציה היחידה שבה אפשר "להישאר ידידים" היא ששני הצדדים באמת רצו להיפרד זה מזה בביטחון מלא. רק כך אין משקעים. גם אז, זה תלוי עד כמה הקטע החברי היה מפותח אצל בני הזוג, כי יש זוגות שהם חברים טובים לא פחות מאשר הם מאהבים, ויש כאלה שלא...

Antonella

New member
מעבר מזוגיות לחברות

אין חוקים ןכללים קבועים בכל מה שקשור ליחסים בין בני אדם בכלל. עם זאת יש מצבים מסוימים שנדמה לנו שאנחנו יכולים לצפות אותם מראש.מהניסיון שלי אפשר להיות ביחסי ידידות טובים עם האקס אם שניכם התגברתם על הרגשות שכננו בעבר בלבכם. בד"כ אם שניכם מצאתם בני זוג חדשים ואתם לא רואים אחד בשני מושא לאהבה. אין ספק שלוקח זמן עד שהרגשות מתקררים ולכן לוקח זמן עד שאפשר לעבור לקשר של חברות אמיתית. ועוד פעם אין כללים קבועים.

danield

New member
יכול להיות מאוד

לי יש אקס שאחרי שנפרדנו נהינו חברים ממש טובים ןשנינו הסכמנו שככה יותר טוב לנו ומאז אנחנו מדברים על הכול נותנים עצות אחד לשני וגם לפעמים מעלים זכרונות...

למעלה