המעבר משלושה לארבעה ילדים-התיעצות

המעבר משלושה לארבעה ילדים-התיעצות

אני כותבת פה מדי פעם אבל תחת שם אחר. הפעם, מסיבות די מובנות, לא אשתמש בשמי הקבוע. לנו שלושה ילדים - שניים בגילאי 8,9 ואחד בגיל 2 ואנחנו בהתלבטות לגבי ילד רביעי. בעקרון רוצים עוד ילד אבל יש התלבטות - נראה שילד רביעי עושה שינוי גדול מכל הבחינות בבית. אפילו מבחינה לוגיסטית - למצוא ביביסיטר ל-4, להחליף רכב לרכב גדול יותר וגם להסתדר עם החדרים בבית... וכמובן יש את המחשבה הזו שיש לנו כבר 3 בריאים (טפו טפו) ולמה לקחת סיכון... רק לא להתנפל או לנבוח עלי - ההתלבטות היא כנה ואני מנסה לקבל זויות ראיה מאנשים שיש להם או שחשבו ובסוף החליטו תודה

anat30g

New member
דילמה קשה

אני נזרקתי לרביעיה - היו לי שניים גדולים כשגיליתי שאני עם בהריון עם תאומים - חשבתי שזה סוף העולם... זה באמת קשה - מבחינה לוגיסטית - קנינו אוטו עם שבעה מקומות - לא כל ביביסיטר מוכנה לבוא לשמור על 4 ילדים, אפילו הסבתות מבקשות להתחלק - כל אחת לוקחת 2... לצאת מהבית זה כמו לצאת לטיול שנתי - כשהולכים ברחוב זה נראה כמו מסע כומתה... אבל זה גם כיף משפחה גדולה - זה תענוג כשכולם יושבים סביב השולחן בערב שישי - במיוחד למישהי שתמיד היתה לה משפחה קטנה. ומקבלים גם הרבה יותר קיבצת ילדים... משהו בסביבות 1200 במקום 700... באשר לחשש - אם תחליטי להביא ילד נוסף לעולם - עשי את כל הבדיקות האפשריות לוודא שהעובר שאת נושאת בריא - עשי את המקסימום שאת יכולה - השאר תלוי באלוהים... והוא הרי אוהב ילדים - לא?

ציפי ג

New member
כאם לחמישה

אני יכולה רק להגיד, שלא חשתי בהבדל מאוד משמעותי בין 3 ל - 4. משיחות עם חברות התברר לי שהרב רואות את השינוי הגדול במעבר בין אחד לשתים או בילד הבכור עצמו. וכן, זה כיף משפחה גדולה. אני מאוד אוהבת את זה הגם שהרגע שנים פה צורחים לי.

אמיר.

New member
1379 ש"ח לשלשה.. אבל ...

מי מביא ילדים לעולם בשביל להרוויח ????

אמיר.

New member
כאבא לארבעה...

תראי כשנולדה הראשונה - אמרו לנו (וגם חשהו) שיו - זה הבדל.. מזוג הפכנו למשפחה !!!! איך מסתדרים ?? אמא´לה .. אבל עברנו את פרעה... בא השני .. הצילו !!! מה עושים כששנים צורחים יחד ?? (צורחים גם
) - אבל עברנו את פרעה... בא השלישי - אוי ואבוי !! איך יורדים לגינה ? יד לזה ויד לזה ומה עם העגלה ??? אבל עברנו את פרעה ... בא הרביעי .. הבנו שפניקה זה חלק מהענין
.... ---------- וברצינות... חשוב להערך. אנחנו דווקא מצאנו שהבעיה העיקרית היא פיזור ואיסוף הילדים למקומות השונים (בית ספר, גנים, מעון)... שמרטפית - מה ההבדל ? אוטו - נכון, צריך גדול יותר.. יש מבחר קטן יותר והם זוללי דלק (מיני ואנים). חדרים בבית ?? שנים שלשה בחדר זה אפילו חינוכי... והעיקר !!!! בהצלחה !!!! עוד ילדים ? אני מצביע בעד .... רק בריאות ואושר...

תודה לכל המשיבים

אנחנו נמשיך כנראה עוד קצת להתלבט אבל התשובות מעודדות וכיף לשמוע. אצלנו דווקא המעבר בין שניים לשלושה היה מעבר משמעותי (אולי בגלל שהשניים די גדולים והקטנצ´יק הוא שובב גדול), יכול להיות שהמעבר משלושה לארבעה יהיה באמת פחות משמעותי.

אמיר.

New member
מענין לדעת איך זה המעבר מ...

ארבעה לחמישה ... מחמישה לשישה ... שימי לב .. באחוזים כל ילד נוסף זה אחוז קטן יותר של גידול

למעלה