המעגל או המשחק

ailag

New member
המעגל או המשחק

מה דעתכם לגבי חשיבות האינטראקציה בין המעגל למשחקים לעומת חשיבות רמת המשחק? ספציפית אני שואלת כי לפעמים מוזר לי שאנשים מעדיפים לעשות סלטה ו"לשבור" את המעגל במקום לשחק בפנים. שמתי לב שמתקדמים הרבה פעמים במיוחד שמים לב ומשתדלים שלא לשבור את המעגל, אבל יש כמה שלא מתייחסים אליו ממש. אתמול באימון היה משחק די אינטנסיבי, בו מן הסתם יצא כמה פעמים שאחד הפיל את השני על אנשים במעגל (ועוד ישבנו..) או סתם אל מחוץ למעגל. אבל אחרי הפלה כזאת אחד מהם חזר למעגל ומהאנרגיה של המשחק עשה ג'ינגה כל כך אחורה וכל כך חזק, שהוא פגע לי בקרסול ויש הרגשה של סימן כחול שם (אין צבע כרגע). מג'ינגה. אז מצד אחד הוא מאוד מתקדם, אז זאת לא טעות שמקורה בחוסר אימון, אבל מצד שני מוזר לי שאנשים לא אוטומטית שומרים את הג'ינגה שלהם בתוך המעגל - כאילו הם לגמרי שוכחים את המעגל, אין אינטראקציה בין המשֲחקים למעגל.

ailag

New member
נ.ב.

יוצאי דופן הם אנשים שסתם אין להם תפיסה נכונה מספיק. נניח, שמתי לב שמישהו אצלנו ברמה בינונית (לפי הקורדאו לפחות) שם לב למעגל ולא מפריע לו, אבל לא מודע לכך שהג'ינגה שלו הולכת נורא אחורה. אז יוצא שהוא דורך קצת או כמעט על אנשים מחוץ למעגל, אבל הוא כן שם לב שהם שם. אני משערת שכשאתקדם יותר (נניח אפסיק להשאר באותו מקום בהודה :p) יהיה לי ההפך מזה - אני אעריך שהמעגל קרוב אליי מדי ואגביל את תחום המשחק שלי לאזור קטן בהרבה משאפשר.

אני חושבת שההתיחסות למעגל

זה דבר שבא אוטומטית עם הזמן, אני לא מוצאת את עצמי חושבת על זה באופן מודע במיוחד כשאני בפנים. רק כשאני עושה תרגילים שהם חדשים לי, בעיקר כאלה שתופסים הרבה נפח, אני נהית מאוד מודעת - ובדרך כלל זה רע, כי זה גורם לי "להפסיק באמצע" את התרגיל וסתם להתרסק כי אני מרגישה שלא יהיה לי מספיק מקום
סתם ככה באולם הולך סבבה, ובתוך ההודה אני בטוחה שלא יצליח בלי להתנגש באנשים ואני מפסיקה באמצע... אולי אני צריכה להתנגש בהם וזהו?
מה שכן, יש פעמים שמי שעומד במעגל נפגע מאלה שבפנים. אני חייבת להודות שאני נוטה לראות בזה אחריות של מי שעומד במעגל - מי שבפנים צריך לשים לב גם להודה, אבל גם למשחק, ולקצב, ולמה שעושה מי שמולו, וזה שעומד להיכנס, ולהמון דברים. זה שעומד במעגל צריך להיות כל הזמן עם עיניים על המשחק ולשים לב מתי הוא צריך לזוז קצת. ואם קרה שלא שמים לב וחוטפים מכה... (גם אם כואבת)... אז צריך להתגבר
תמיד אפשר להחזיר בהודה הבאה!

tartaruga

New member
התשובה גם וגם!

ברור שצריך לשים לב למעגל אחרת למה הוא שם? אבל באותה נשימה, יש לזכור שהמעגל דינמי ולכן מי שנמצא במעגל חייב להיות עירני למה שקורה בפנים ולכן יש כמה כאלה שסומכים על האנשים במעגל שיזוזו כשצריך.. ובלהט המשחק במיוחד אם הוא אינטנסיבי.... לא תמיד המעגל הוא מה שחשוב למי שבפנים (הוא מתרכז באיך לא לחטוף מרטלו לאיזור רגיש).

גם וגם

האחריות המירבית לא לחרוג מהמעגל היא על השחקן אבל ישנה אחריות גם מצד שאר הקפואריסטים לזוז ברגע שהם קולטים שיש מצב ואחד השחקנים חורג מהגבולות . יש פעמים שהסובבים פשוט "חולמים" ושילוב של חריגה מהמעגל של השחקן , וסובב שבדיוק חושב על משהו אחר ולא שם לב יכול לגרום למצב לא נעים ...

potro

New member
לדעתי האישית בלבד

התייחסות לרודה מראה את הרמה הרוחנית שביכולות של השחקן בקלות היו יכולים להפוך את הרודה לזירה רגילה עם חבלים וכו' אבל עצם זה שהשחקן מרגיש את כל הסובבים אותו ובאותו הזמן מרוכז בלהגן על עצמו יחד עם התקפות מהירות כנגדהיריב ושמירה על הקצב ואם אפשר גם לשמור על טכניקה נכונה שלא לדבר על ערמומיות זה מצביע על יכולת רוחנית כזאת או אחרת ומי שאין לו את זה צריך להתחיל להתאמן גם על זה

למעלה