המעי הגס

עידחנ

New member
המעי הגס

אבי בנ 75 איש בריא שלפני חודש עבר ניתוח להסרת גידול במעי הגס והוא נקי ממחר הוא יעבור טיפול כימי חצי שנה.

ענתינה

New member
המעי הגס..

גם אבי באותו מצב בדיוק, עבר ניתוח להוצאת גידול במעי הגס .הגידול הוצא בשלמותו , ואף על פי כן יצטרך טיפול כימי. מישהו יכול להכין אותי לתופעות הלואי?

טיפולים

כן, אפשר להכין לקראת טיפולים ולקראת תופעות הלוואי. מי שאמור לעשות את זה הוא הרופא המטפל והאחות האונקולוגית. אחרי שהרופא בונה את תוכנית הטיפול ויודע איזה תרופות נכללות בו הוא יכול להגיד לכם לאיזה תופעות לוואי עליכם לצפות. חשוב לציין שגם כשמוכנים לזה, אז לפעמים לא באמת מוכנים, כיוון שכל גוף מגיב אחרת ויש מי שתופעות הלוואי אצלם מאד מורגשות ונאלצים לנוח הרבה לאחר כל טיפול ויש מי שבקושי מושפעים מהטיפולים מבחינת תופעות לוואי ומסוגלים להמשיך בשגרת חיים כמעט רגילה לחלוטין. מבין התופעות המוכרות הן בחילות והקאות, נשירת שיער ועוד, אך לכל תרופה יש את התופעות שלה ורק לאחר שתדעו איזה תרופות אביך אמור לקבל יהיה אפשר להגיד לך יותר במדויק למה הוא צפוי. נשמח לעדכון כשתדעו את שמות התרופות כדי שנוכל לעזור לכם בהמשך הדרך. יום טוב
גלי

עידחנ

New member
כדורים

אבי נכנס לקבלת טיפולים כימוטרפיים בכדורים לפי השיטה החדשה/המחקר החדש וזה אומר 5 כדורים ביום : 2 בבוקר , 3 בערב , כל יום כאשר אחת לשלושה שבועות הוא מקבל עירוי כימוטרפי. סדרה אמורה להיות שלושה שבועות ואחכ שבועיים הפסקה, כל הסיפור אמור להיות 3 חודשים ובזה בתקוה שיהיה מאחורינו. ניתן לו מהרופא להצטייד בכדור לבחילה/הקאות ולשלשולים, על נשירת שיער בטיפול כדורים נאמר שהסיכוי הוא קטן מאד ובכלל תופעות הלוואי בכדורים הם יותר קטנות מאשר עירויים...אשמח לדעת אם יש משהו בפורום שעבר תהליך כימוטרפי בכדורים וכמובן מנהלת הפורום אם יש לה מה להוסיף.

עברתי

ויש לזה פלוסים ומינוסים. אחד הפלוסים הוא שבאמת הטיפול פחות אגרסיבי ותופעות הלוואי הן הרבה פחות מורגשות מכימותרפיה לוריד. המינוס הוא שאם יש תופעות לוואי, הן נמשכות לאורך כל זמן לקיחת הכדורים. והשאלה היא כמובן באיזה כדורים מדובר ומה התופעות. אצלי תקופת הכדורים כללה סטרואידים במינון גבוה ועם זה היה לי לא קל להתמודד. אבל שוב השאלה היא איך הגוף מגיב ואיך המטופל מגיב ומתמודד עם אותן תופעות.

סרטן עם גרורות-בבקשה תגיבו להודעה

שלום אמא שלי חולת סרטן אובחנה מאוגוסט 03 עם גידול בריאה ויש גם גרורות לבלוטת הלימפה וגרורה לרגל שנתגלתה לאחרונה לאחר סידרה של טיפולים כימותרפיים (10 במספר). אני אבודת עצות לא יודעת מה לעשות ולא רוצה לאבד אותה, היא סובלת הן מהטיפולים (שכל טיפול יש לאחריו תופעות לואי אחרות פעם בחילות אחרי טיפול אחר גירודים איומים שכל גופה ממש אדום אש, אחרי זה נפיחות בפנים ובגוף עד כדי כך שעיניה היו ממש סגורות מנפיחות ואחכ עיפות חוסר תיאבון וכדומה) כיום היא מטופלת בבלינסון לאחר שוולפון שם אובחנה במחלה לאחר בדיקות ממושכות ואי ודאות אדישות מצדם (סיפור בפני עצמו). כיום היא סיימה סדרת טיפולים ולפני שבועיים נתנו לה טיפול שהיה לה קשה וחזק עד שלא אכלה וקמה מהמיטה כמעט שבוע בקושי שתתה ממש חולה עיפה ותשושה. הרופאים החליטי על הפסקה בת חודשיים עד שיוסכם על טיפולים נוספים אם בכלל. לאחר סיום הסדרה הראשונה ראו שהגידול הפסיק לגדול אך לא קטן או נעלם היא ברמה 4 בדרגה של המחלה שאלתי היא: האם זה לא מסוכן לחכות חודשיים ?לגידול כי הרי כל יום פה חשוב שלא יגדל או ישלח עוד גרוורות. יש מצב שהרופאים מרימים ידיים במצב כזה ? כי כאמור בצילום האחרון ראו שהגידול עצר קצת. שמעתי על אנשים שהיו חולים בכל גופם עם הגרורות ויצאו מזה!!!! האם זה נכון? יש תקווה ? גם במצב שזה התפשט? מה עושים למי פונים אנא תעזרו לי

למעלה