המעשייה לשבת.

פירס

New member
המעשייה לשבת.

בס"ד היום הבעל"ט אי"ה ל"ו בעומר. כפי שהוזכר כבר למטה (התפוח וחמאת הבוטנים) אני חרדי, אב ל-25 ילדים, אוהב לשחק 5 אבנים ואני לא רודף אחרי הבת של השכנים. היות ושבת קודש אי"ה מתקרבת אלינו הנה נקודה למחשבה על התפילה. בעוד עמים אחרים מקריבים קורבנות עסיסיים לאליהם או לחלופין תקועים בתא עלוב מתוודים ליד אנס ילדים, היהודים מתפללים. למה התפילה? מדוע אנו מכל שאר העמים מוציאים שעה וחצי ביום (בשבתות קצת יותר) על תפילה? ובכן הכל מסתכם בסיבה אחת ויחידה- כי אנחנו יהודים. כידוע אנו היהודים, בין שחיטת ילדים בשביל המצות לבין השתלטות על העולם, גם מבינים לא רע בכסף (ואנטישם מי שיגיד שהכריחו אותנו לעשות את זה). יום אחד קם אדם צעיר בשם זלמן לייב בבוקר ולאחר נטילת ידים והנחת תפילין צץ לו רעיון גאוני בראש: "היהודים הפסיקו להקריב קורבנות אחרי חורבן בית שני למה אני לא אמצא להם מקור חדש לתקווה וארוויח המון כסף מהצד". לאחר ימים של פיתוח וישיבה עם טובי המוחות של היהדות מצא זלמן לייב הצעיר את ההמצאה שתשנה את היהדות. שמח וטוב לב הגיע זלמן לייב למשרד הפטנטים ובידו סידור התפילה הראשון. לאחר שהובטח לו שיבדקו אם הפטנט הומצא כבר גם בגן עדן חזר זלמן לייב לביתו וחיכה ליד תיבת הדאר. לאחר ימים רבים הגיע אל ביתו, רכוב על סוס, השליח השיגעץ ובידו התשובה ששינתה את העולם: אושר הפטנט של יצירת הסדור הראשון. משם ההצלחה הייתה גורפת. לאחר ששיכנע זלמן לייב את גדולי הרבנים באותה תקופה (והבטיח שישתף אותם ב-10% מהרווחים) הסידור הופץ בעולם. שבת שלום לכולם. נא לא לזרוק לפח, להשחית או לקרוא בשבת- ישנם דברי קודש. מוגש בחסות האדמו"ר בורועמהארץ צאצא ישיר של זלמן לייב. נ.ב. תודה לך אכרנפוביה הכדורים שהמלצת לי עליהם ממש מצויינים כמה זמן אמרת שאת לוקחת אותם?

פירס

New member
מוכרים סידורים

ועל כל פטנט חייבים לשלם מספר אחוזים לממציא.

פירס

New member
וזו רק ההתחלה...

למשל עניין ברכות על האוכל- הכל קונספירציה של מארגני חתונות כדי שיקנו דברים לחלק למשפחה. וגם עניין נטילת הידים- כך חברת המים מבטיחה שהיהודים ישתמשו במים. ועוד ועוד ועוד... גיד שאבעס.

TIS

New member
והנחת תפילין

קנוניה שמטרתה להפיל את רשת "מקדונלדס" העולמית. כידוע, הרצועות של התפילין עשויות מעור...

Gevakumon

New member
אני חייב לחלוק עליך

בקשר לקונספירציית נטילת הידיים הרי ברור מאליו שקונספירציה זו מנוהלת על ידי חברות כלי הנירוסטה החמודים האלה שאיתם נוטלים את הידיים ולא על ידי חברת המיים שדווקא מפסידה מהמנהג

מימי

New member
וקונפירציית הכיפות הסרוגות!!!

סתם משהו שחשבתי עליו בזמן שחברותי המוכשרות סרגו כיפות לחבריהן המוכשרים גם כן, בעוד אני חסרת החבר והלא מוכשרת ישבתי והקשבתי לשיעור: בימי קדם (זאת אומרת, לפני המצאת הכיפה הסרוגה) היו כיפות שחורות ועגולות מקטיפה, שנעשו בבית חרושת ולא בידי אדם. (או במקרה הזה- חוה). אם כן, מדוע הציבור הדתי- לאומי החליף את הכיפות השחורות בכיפות סרוגות? התשובה פשוטה: בציבור הדתי לאומי לא נהוגים "שידוכים". אז כיצד צריכה למצוא בת ישראל צנועה וחסודה את בחיר ליבה הראוי לה? ע"י סריגת הכיפה. באופן אישי, עדיין לא מצאתי זכר שיסרוג בעצמו כיפה, ולכן הם חייבים למצוא להם חברות ממין נקבה, כדי שיוכלו לסרוג להם כיפה. דרך הכיפה יוכל הזכר להביע את השקפת עולמו הדתית (כבר ראיתי כיפות שכתוב עליהן: אם את יכולה לראות מה שכתוב פה, סימן שאת קרובה מדי) המוזיקלית (כיפות שעליהן כתוב: כולנו עבדים של מישהו...) או חסרת ההשקפה (הכיפות הלבנות המגעילות עם הדוגמה). בנוסף, תוכל הנקבה להביע את יצירתיותה -(כיפות מרובעות, משולשות,עם חורים, עם דוגמאות) וכך יצעדו יחדיו אל השקיעה.

goldi san

New member
וואו מימי. זה מטורף.

הצילי נפשך! אני בטוחה שמי שעוסקת במלאכות כמו סריגת כיפות, ניגון על כינור וכו´, תגמור בסוף ברצח הקרובים לה במסרגות או במיתרים. אני בטוחה בזה.

למעלה