המפגש היום במועדון בנושא ויפאסנה

Eldad S

New member
המפגש היום במועדון בנושא ויפאסנה

היינו שישה חברים במועדון, ונהנינו מהרצאתה המרתקת של מיכל על קורס ויפאסנה שהיא סיימה לפני כמה ימים.

ההרצאה הייתה מעניינת מאוד, ואחר כך היה גם די זמן לשאלות ותשובות, שנענו הן על ידי מיכל, הבוגרת הטרייה, והן על ידי דורון, הנחשב לוותיק בקורסי הוויפאסנה.

נהנינו גם מכיבוד של אוזני המן שקנתה לנו לאה.
תודה רבה, מיכל

וגם ללאה - תודות, על הכיבוד!

מיכי 10

Member
תודה רבה, אלדד
הקדמת והפתעת אותי.

אחרי שהיינו בהמשך הערב בוויפאסנה, כפי שאמרנו לכם, חזרנו הביתה, ונסעתי מיד אל אחי וגיסתי, לשיעור גמרא משפחתי מרתק, שממנו חזרתי רק לא מזמן. אז ברשותך, אלדד, אצטרף לדיווח שלך מהצד שלי:

כן, היינו רק שישה חברים, וזה היה קהל מעולה - אוהד ומעודד, וגם מתעניין במיוחד.
כפי שהבטחתי, לא באתי לספר על עקרונות הוויפאסנה, שאותם אני עדיין מעכלת בעצמי. אלא על החוויות האישיות שלי מהקורס, שהיה לי קשה ומאתגר מאד מאד מאד. החלטתי מראש, וגם תוך כדי, שלא אפרוש בשום שלב, אלא אשאר עד תום הקורס. ואני מאושרת על כך שצלחתי אותו.

יצאתי מהסדנה בהרגשה שעברתי חוויה לחיים. מלבד שיטת הוויפאסנה עצמה, שאני עדיין שוקדת כדי להבין אותה לעומקה (גם בעזרת דורון ומורים של העמותה), למדתי בקורס עוד הרבה דברים מרתקים אחרים.

השקעתי המון זמן ומאמץ בתרגום חלק מהחוויות שלי לאספרנטו, כך שהיה לי רושם שהכנתי אפילו יותר מדי חומר. אך בסופו של דבר, נשאר לי עוד די זמן לשאלות הרבות של החברים. אז ביקשתי מדורון להסביר את עקרונות השיטה, ומדי פעם גם הצטרפתי קצת.

ההסברים של דורון, עזרו גם לי להבין טוב יותר את החלקים שעדיין לא לגמרי הִפנמתי.
תודה, דורון.

DoronModan

New member
נחמד הדיווח

הרי מיכל לא תרעיף שבחים על עצמה, למרות שההרצאה היתה מעניינת מאוד. אז אתה עשית את זה...
נכון כל הכבוד למיכל שהביאה את עצמה לא רק לקורס, אלא אף לסיים אותו?

מיכי 10

Member
תודה

ונכון, דורון; גם אני מתקשה להאמין שלבסוף הבאתי את עצמי לעבור קורס ויפאסנה...

אבל אם כבר הגעתי לידי כך, אני לא מתפלאת שהחזקתי מעמד עד סופו, אעפ"י שהיה לי נורא נורא קשה ומאתגר. כי זו היתה החלטה נחושה שלי מראש, וגם תוך כדי הקורס, לא להישבר בשום שלב, אלא לשרוד עד הסוף.

ואחרי זה, הבאתי את עצמי גם לכתוב חלק מהחוויות האישיות שלי באספרנטו. גם זה לא היה קל, למרות שאספרנטו היא השפה הכי קלה בעולם.

Eldad S

New member
כן. ממש.

כל הכבוד למיכל!
Kiel Josi kutimis diri: Miĥal, Tutan estimon

מיכי 10

Member
תודה, אלדד. ונכון, גם אני למדתי את זה מיוסי.

וכרגיל, הוא חסר לי מאד...
האם tutan estimon זה סוג של סלנג, שמשתמשים בו רק בארץ?

Eldad S

New member
האמת היא

שאף פעם לא שמעתי את הביטוי הזה אצל מישהו בעולם, מעבר לכך ששמעתי אותו מיוסי, בארץ. אז כשאני משתמש בו בארץ, אני אומר שאני מצטט את יוסי.

ועכשיו אני פורש לישון,
אז לילה טוב

Bonan nokton, kaj sukceson en la laboro morgaŭ

DoronModan

New member
נדמה לי שאפשר להשתמש בו ללא חשש גם בעולם

הרי המשמעות שלו ברורה
ייתכן שחובה להשתמש בו בצורה המלאה Tutan estimon al X
כמו שאכן כתבת, Tutan estimon al Miĥal
או Tutan estimon al vi
אבל אולי לא מספיק Tutan estimon! שזה תרגום ישיר של 'כל הכבוד'.

Eldad S

New member
זאת בדיוק הסיבה

שאני לא משתמש בביטוי הזה, וכשאני כן משתמש, אני מציין שאני מצטט את יוסי

נראה לי שיוסי תרגם כאן ביטוי ישירות מעברית. למיטב ידיעתי, הביטוי הזה, או לפחות ביטוי דומה, לא קיים בשפות אחרות, ולכן יש חשש (לדעתי, מבוסס מאוד) שדוברי שפות אחרות, מעמים אחרים, גם אם הם אספרנטיסטים ומכירים היטב את השפה, פשוט לא יבינו את הביטוי.

מיכי 10

Member
אז אני רוצה להפתיע אותך במשהו.

אבל אני לא בטוחה שהוא תקין:
מזמן מזמן, לפני השירות הצבאי שלי, התארחתי במשך תקופה די ארוכה אצל הדודים שלי משוויץ. עזרתי לבן הבכור שלהם, כלומר בן דוד שלי, ללמוד עברית. (הוא חי שם, אבל מדבר וכותב עברית באופן כמעט מושלם).
רציתי לומר לו "כל הכבוד!". אז אני כבר לא זוכרת אם תרגמנו בעצמנו, או שזה היה ביטוי מקובל גם שם (אוכל לשאול אותו בהזדמנות במייל). בכל אופן, היינו אומרים זה לזה alle Hochachtung.

במילון מצאתי ש-Hochachtung זה 'הוקרה'. אבל יש שם גם Hochachtungsvoll, שמתורגם ל'בכבוד רב".

Eldad S

New member
באמת הפתעת אותי :)

אבל יכול להיות שזה סלנג מקומי, משפחתי שלכם.

אני מכיר את הביטוי בגרמנית, אבל בלי alle. כלומר, נראה לי שמדובר במשהו נקודתי שהיה נהוג אצלכם במשפחה. אבל... לכי תדעי.

מיכי 10

Member
סלנג משפחתי זה לא היה. יתכן שרק

בן דודי ואני השתמשנו בו, אם זה לא מושג שימושי בכלל בגרמנית. אני חייבת לשאול אותו במייל הבא.
[אגב, הרבה שנים התכתבנו בעיקר בגרמנית, ורק קצת בעברית. והחל מלפני כמה שנים, אנחנו מתכתבים כמעט רק בעברית, ופה ושם אני כותבת קצת הסברים בגרמנית. הוא גם מדבר ממש יפה בעברית].

למעלה