המפגש חובבים.

Matan Bi

New member
המפגש חובבים.

היה ממש כיף להפגש עם כולם,ואני כבר מחכה למפגש הבא .

Eliran g10

New member
גם אני

מאוד מאוד נהנתי ממפגש ולכל מי שביקש מצורף הקישור ל magic rose cube

גילה או

New member
במיוחד בשבילך בועז,

רוזנה הביאה את הספר של פול והראתה לי את התמונה שהתחילה את הכל . פול הביא דגם מקורי של קוואסקי!!!!!! הידיים קצת רעדו לי אבל הצלחתי לצלם . הדגם של קוואסקי לפניך!

bshuval

New member
האם מישהו מתכוון לספר על המפגש?

אני מת מסקרנות. ואני רוצה לשמוע מכמה שיותר אנשים...

ycyclop

New member
קיפול מכוניות ועוד מהערב

לסיום המפגש ראינו ממש מול פתח המועדון גירסה מתקדמת של קיפולים המתבצעת עם מכוניות. טכנקיה הדרושה: נסיעה מהירה והעזרות בעמודי חשמל לצורך ביצוע הקיפול. לגבי הערב: היו המון אנשים. יותר מאשר פעמים קודמות וגם כך קשה לי לעקוב אחרי השמות של כולם (כרגיל אם אני לא זוכר אני קורא לו גלעד...). פול לימד מגן דוד מחוברת משנות השבעים (לא יודע של מי) דגם אלגנטי שמחייב דיוק בקיפול. היה די משעשע (לאנשים שלא היו מתוסכלים מהדגם). היו הרבה הודעות לגבי סוכות (שכפי הנראה לא רלוונטי לגביך): תחרות מיניאטורות, קישוט סוכה, הדגמות של קיפולים. ניתן היה לקנות את הספר של הכנס (כמובן שקניתי, ספר חביב ומזכרת מצויינת וחובה לכל משתתפי הכנס) האמת יחד עם ההודעות והדגם הארוך כמעט ולא היה לי זמן לדבר עם אנשים מסביב (לצערי). מכוונה שזה מספק בתור התחלה ושעוד אנשים יכתבו חוויות.

גילה או

New member
פרטים וברוך הבא גלעד,חסרת בפורום!

אני ניסיתי לקפל את הדגם שפול לימד(מגן דויד).נסיון שהסתיים בדגם מיוחד של תבנית קימוטים מענינת.זו תופעה שחוזרת על עצמה -במפגשים אני מקפלת לא מי יודע מה. יהודה הראה לי את סגירת הורד של קוואסקי ופתיחת העלים.מיסתבר שהיה חסר לי קפל אלכסוני אחד לפתיחת העלים והסגירה הסתדרה בקלות. שמחתי לראות קיפולים שאחרים הביאו,המיניאטורות של ליהי,הלב והחרקים של מתן,הדמה של יובל.יובל הביא לבקשתי את הזבוב ןהלטאה על הקיר ואפילו התעקש להשאיל לי את הדגם כדי לעזור לי לקפל אותו.OPHLER זכר להביא ולהראות לי את הספר עפיפומניה שבו הסבר לקיפקה .מין עפיפון מדפי מחברת שזכרתי מימי ילדותי.אלירן הראה לי קיפולי קופסא יפים והביא את הMAGIC ROSE CUBE שהבוקר שלח קישור להוראות של זה.רוזנה הביאה את הספר של פול עם התמונה ב-ה הידיעה.איתי הביא את 16 הורדים המפורסמים וקופסה שהוא המציא לעניין. בקיצור אולי שכחתי משהוא או מישהוא אבל זה היה כיף לפגוש את כולם !!וב

ophler

New member
תיקון קטן

לא אני הבאתי את ספר העפיפונים,לא זוכר מי הביא אותו אבל זה הספר עליו כתבתי לא מזמן. אני זה שניסה להראות לך את הקופסא נמוכת השוליים - ולא הצליח.
עוד פרטים בנושא המפגש יבוא בהמשך. יום טוב (בשאיפה) ophler

גילה או

New member
זהוא שזכרתי שכתבת על הספר.

לגבי הקופסא ,לא נורא יהיו עוד הזדמנוית.

Matan Bi

New member
על המפגש.

היה משש כיף,ואני לא יוסיף על מה שכבר נאמר.אני שאלתי את גילה ואת יובל-למה לא יצא לי את הדגם של השישה עשר וורדים של קוואסקי,יפה כמוהם,אז הם אמרו לי שלא ביצעתי שלב אחד-את האלכסונים בסוף,אני חשבתי שלפני השלב הזה הדגם גמור.וגם שאלתי את האנשים אם הם עשו את השלד של מרק מהספר אוסף אוריגמי משנת אלפיים ושלוש,אבל את כל מי ששאלתי אמר שהוא לא ניסה,חוץ מגילעד הארוני ,שהצליח ,אבל הוא אמר שלא יצא לו מי יודע מה מוצלח.אני ניסיתי אותו והיגעתי בערך לשלב שישים ושש(אבל אני לא ניסיתי אותו בפגישה אלא לפני זה בבית),ואז ניתקתי,נראה לי שכדי שאני יצליח אני צריך להשתמש בדף גדול.וגם שאלתי את גלעד (לא את גילעד הארוני,ולא את את וויטקלוף-זה הכינוי,אני מקווה שצדקתי בכינוי,אלא את גילעד השלישי ),שאלות לגבי שלבי הכנת הטישו-פוייל.ואיך לא-ברוך הבא לישראל גלעד,האם למדת ביפן דגמים חדשים ?,אם כן,תוכל בבקשה לפרט.

mirigami

New member
אני מצטרפת לכולם היה ממש כייף

נעים לראות את כולם באולם הגדול (למרות בעיית האקוסטיקה) אבל בועז שתדע למרות שהיו הרבה אנשים וכמה חדשים היית חסר חסר מאוד! נחמד היה לראות סוף סוף מיהו אבישי קצור ואת עפר מהפורום. חלק הסתובבו ודיברו , העבירו רשמים וחלק קיפלו האוירה היתה ממש נעימה. אני מאמינה שנעשה מפגש נוסף בקרוב לקישוטי סוכות ותכנון התערוכה. אני שמחה לראות את המועדון חובבים הולך וגדל ושמחה עוד יותר שיש לנו חובבים מוכשרים מיוחדים ומעניינים. אני צריכה את התגיסותכם לסוכות וכמה שיותר מכיון ששרון צפתה להתלהבות והתגייסות גדולה יותר ופסטיבל סוכות יכול להיות פסטיבל גדול ובעתיד יביא לנו אמנים גדולים ממקומות אחרים בעולם. מה עם התמונות היו לפחות שלוש מצלמות וכולם אמרו שצילמו למען בועז... אז לשלוף את התמונות מירי

bshuval

New member
Thanks for the reports

I am not at home right now, so I can only write in English, again. I thank you all for telling me how the meeting was. Where are those pictures??? I am glad that Avishai and Ophler came to the meeting. I hope I'll get to meet them when I return (i.e., that they continue to go to the meetings!). Here I am very much involved in the origami scene. I go to meetings of three groups - the San Diego group, the LA group (WCOG), and the orange county group (actually, this is a sub-group of WCOG, and they meet only on Fifth Sundays). Up until now I only went to two of the above, and in two weeks I will also go to the WCOG meeting. I met some very interesting people in the meetings. I don't know how much the names will mean to you, but the "bigger" names are Florence Temko, Arnold Tubis, Yami Yamauchi, Bennet Arnestein. I hope to meet Ben Muller and Jared Needle (two young but very accomplished designers) in the WCOG meeting. It was also nice to put a face to some of the names I know from the o-list (e.g. John Andrisan). That said, the meetings are not the same. I miss all the people back home. I miss discussing origami with people, like I do back home. In the meetings here we mainly folded - no conversations. I mostly taught in the meetings (my lid, a few easy modulars). Don't get me wrongs - the meetings were very nice. But not what I'm used to.​

ycyclop

New member
שים לב לגודל

יש מגבלה על גודל התמונה שניתן לשרשר (אני חושב 100K או 200K) בלבד!

ophler

New member
זה 250K ע"פ התקנון

אבל כרגע אני עובד על השרת של וואלה!

ophler

New member
../images/Emo26.gif תמונות

אז ככה: אני אחסוך בהתנצלויות מפאת השעה, אבל אני יודע שיש יצירות שלא יצאו הכי טוב, ויש אנשים שחתכתי. אני מתנצל בזאת. בנוסף לאקוסטיקה גם התאורה לא משהו, בטח לא לצילומים. אני גם מתנצל את האנשים שלא רשמתי את שמם זה רק מפני שאני לא בטוח במאה אחוזים לגבי השם ולגבי החיבור (אצלי בראש כמובן) בין השם לפנים. עמכם הסליחה. את הרשמים והדברים הטובים אני אשמור להודעה של מחר. ניסיתי כמה פעמים להעלות את תמונה של כמה אנשים ולכתוב: "התמונה השבועית. גלעד החביב השתתף אמש במפגש חובבי אוריגמי ולפתע נעלם. אנא, מקפלים וגולשים יקרים, עיזרו לנו למצוא את גלעד." אם למישהו יש הערות, הארות או כל דבר אחר (תכתוב ת'שם שלי, תשלח לי את התמונה בגדול וכו') מוזמן לכתוב. לילה טוב ophler (נ.ב. יכול להיות שאני אחליף את הכינויי ophler כי אתמול ביטאתי את השם הזה בקול רם, יותר פעמים מאשר עד אתמול. ואני לא כ"כ רגיל)

giladznaor

New member
תודה

נראה שנהניתם, חבך שלא יכולתי להגיע. מדוע החלוקה לרמות? האם הייתה תוכנית מסודרת?

mirigami

New member
הי גלעד הגעת? תתקשר לגבי הרמות

לא היו רמות היו 3 שהתנדבו ללמד ובמקרה יצא שכל אחד מהמלמדים לימד עבודה ברמה אחרת. אבל הכל היה ספונטני איך היה ביפן?

ophler

New member
ובכן,

באמת חבל שלא יכולת להגיע. למרות שכ"חדש" ועומס יתר של גלעדים אני בספק שלא הייתי מתבלבל. גלעד-גלעד (נקפל את כל העדר). כאמור, הייתה איזושהי תוכנית, מירי שאלה מי רוצה ללמד והתחלקנו לקבוצות. (אני מקווה שאני לא טועה בשמות אז תתקנו אותי אם כן): מריאנו לימד קבוצה של מתחילים (נראה לי שצפרדע). סעדיה לימד את הבינוניים (עד כמה שאני זוכר, זיקית). אחרים שקיפלו או זוכרים יכולים לפרט יותר. חויותי כ"חדש" במפגש: הגעתי בשמונה, מצאתי חניה בקלות (בניגוד לציפיות המוקדמות אימא שלי חיכתה לי בת"א והגעתי ברכבת). המוזיאון נראה שומם בתחילה, אך התברר שכולם (כמעט) כבר בפנים. כמובן לא הכרתי אף אחד ולצערי גם לא הבאתי כלום (חוץ מדפים) כך כל שנותר לי זה להסתובב בין האנשים להסתכל בדברים ולנסות לזהות מי זה מי. בנושא הזיהוי היה די קל: פול הסביר באנגלית, מירי הסתובבה במרץ (וחלק מהזמן היתה במשרד), יובל (הצעיר יחסית) הסתובב בגאון עם קופסא מלאה כל טוב -קיפולים כמובן, ליהי עם עגילים מקופלים וגילה מתוכן דבריה. בדוכן לממכר הספרים עיינתי זמן קצר ולכן גם לא קניתי כלום... אח"כ מירי קראה אותנו לסדר, התיישבנו סביב והתחלנו לדבר. נעשה סבב שמות קצר, אך בגלל האקוסטיקה לא זיהיתי כמעט אף אחד מעבר לזיהוי הראשוני (רוזנה, שהצלחתי לזהות הלכה מוקדם). לאחר מכן התחלקנו לקבוצות קיפול כאמור לעיל, כשחלק מסתובבים ומדברים. אני הייתי בקבוצה של פול, קיפלנו מגן דויד מרצועת נייר (1:4 בקירוב) שהיה די מורכב, עם חזרות רבות. בגלל הקיפול המורכב המפגש נגמר פחות או יותר כשגמרנו לקפל. לרגע אחד נלחצנו כשפול אמר שמיד מגיע השלב בו גוזרים את החור באמצע, או כמו שגלעד שישב לצידי (שם משפחה?) אמר: "he said the S word" (חדי העין יבחינו בפריט נוסף בתמונה בה מופיעים בצד הורדים של קוואסקי
) לסיכום אני יכול לומר שהיה ערב מהנה מאוד (אולי קצת קצר מידי) ואני שמח שהגעתי למפגש ולפורום. לילה טוב ophler

למעלה