המפלצת מלוך נס / מאת סינארי

scooby4

New member
המפלצת מלוך נס / מאת סינארי

המפלצת מלוך היא אחת מהמפלצות המפורסמות ביותר- אף על פי שישנם עוד אגמים רבים (פרטים ודגמאות עוד מעט) אליהם מיוחסות מפלצות. אחת הסיבות היא אולי בכך שהיא אחת מהאמונות הותיקות יותר שקיימות ולמעשה יש עדויות עליה כבר מהמאה הראשונה לספירה. כשהגיעו הרומאים לצפון סקוטלנד במאה הראשונה לספירה, הם מצאו שבט פראי וכינו את אנשיו בשם "פיקס". ה"פיקס" היו מוקסמים מחיות וחרטו את צורתן ומעשיהן על סלעים שנמצאים בסביבתו של אגם לוך-נס. את כל החיות החרוטות ניתן היה לזהות בקלות. כולן מלבד אחת. בעל החיים יוצא הדופן היה מעין מפלצת בעלת צוואר מוארך וסנפירים במקום רגליים, המתואר ע"י מקומיים כ-"פיל שוחה". חריטות האבן של ה"פיקס" הן העדות הראשונית ביותר לאמונה הרווחת בקרב הסקוטים כבר אלפי שנים - אגם לוך נס הוא ביתה של מפלצת מימית. אך כמו שציינתי כבר למעלה אגם לוך נס הוא לא היחיד הידוע בכך ששוכנת בו מפלצת. בסקוטלנד יש גם את לוך מוראר (Loch Morar), שם ניראתה גם מפלצת דומה. באירלנד ישנם 2 אגמים, לוך ריי (Lough Ree) ולוך פאדה (Lough Fedda) שם גם היו עדויות ראייה על מבטים חטופים מרשימים כלפי חוץ אך די חסרי ערך שכן אינם יכולים להביא תיאור של ממש. גם בארצות סקנדינביה ישנן אגדות רבות על מפלצות שמתגוררות באגמים. באיסלנד יש את הסקרימסל (Skrimsl) שניראה באגמים שונים בינהם אגם לאג'רפלג'ות (Lagerfljót). בנורבגיה באגם סודל (Sudal), ישנה ככל הניראה חיה ענקית עד שמסופר עליה שרק ראשה הוא בגודל של סירת משוטים. הפעם הראשונה שתועד מפגש עם מפלצת זו היה על ידי שוודי בשנת 1839. חלקאים בסביבה אחרים שראו אותה לאחר מכן טוענים שהיא ניראת כמו סוס ים גדול: אדומה עם רעמה לבנה והיא נחשבת למהירה ויכולה להגיע למהירות של עד 70 ק"מ לשעה. מפלצת אחרת מפורסמת שוכנת באגם אוקאנאגן (Okanagan) שבקנדה. מפלצת זו קרויה אוגופוגו (Ogopogo) או נאיתאקה (Naitaka) ניצפתה באופן שוטף משנת 1854. *(נלקח מפורום "פיות שדונים וכל השאר"). רציתי להוסיף תמונה של המפלצת אבל לא ידעתי מה מקורית (עד כמה מקורית שהיא יכולה להיות) ומה לא (או יותר נכון, ממש לא). אז אתם מוזמנים גם אתם לחפש בגוגל Loch Ness ולחפש במאגר התמונות תמונה אחת שנראת לכם.

Idan91

New member
נפלא, סקובי,

מאוד מעניין הרקע על ה"פיקס", מעולם אל שמעתי על זה קודם. *תוכל לתת קישור להודעה הספציפית מ"פיות שדונים ו..."?

Idan91

New member
מצוין.

הסיבה שביקשתי - נהוג לתת קרדיט גם לכותב הודעה, ולא רק לפורום בו היא פורסמה.

ד ג י

New member
יפה מאוד

גם אני לא ידעתי את הדבר הזה על שבט הפיקס וגם לא הכרתי את המפלצות האחרות יש גם מפלצת שנקראת צ'ופקברה או משהו כזה אבל היא לא במים, זה גם משהו די מעניין אבל אני לא מוצא עליה חומר באינטרנט

Posiedon

New member
מידע על הצ'ופקברה.

מה שאני מכיר על המפלצת האגדית הזאת היא ככה: היא חיה באיזור ספרד או מקסיקו (אני לא בטוח) היא חצי זאב מפלצתי היא מהירה בטירוף, והיא דומה לג'וק שעיר וחצי זאב. היא 2 מטר ו10,אם היא תשרוט אותך או תגרום לך לפציעה או נשיכה אתה תהפוך אליה ותהיה כמוהה. תופעות הלואי הם ככה:באמצע הלילה בירח מלא בחושך אתה מתחיל להשתנות ואז את הופך להיות כמוהה, אבל באור יום אתה חוזר להיות בן אדם רגיל לגבי במפלצת היא חיה בלילה גרה במערות וטורפת עיזים וכבשים זה כל החומר שצבור אצלי בראש.... תהנה!

WallFlower

New member
אני לא מצליחה לשרשר לכאן כלום!

זה באמת מעניין... אם לכל אגדה אורבנית יש מטרה מסוימת, מה המטרה של סיפורי המפלצות האלה? זה כמו במיתולוגיה... עד כמה שמיתולוגיה מענינת אותי זה בסך הכל משהו שאנשים המציאו כדי לסדר לעצמם את הראש... אבל הקטע המצחיק זה שהם היו צריכים איזה שהוא דבר שיעניש אותם...הגזע האנושי מאוד מזוכיסטי...

למעלה