המפלצת מלוך נס

yatoosh

New member
המפלצת מלוך נס

שלום לכולם, זה הולך להיות מעט ארוך ויש לי גם לא מעט שגיאות כתיב (מתנצלת מראש) מעט רקע עלי: אני בעלת משפחה עובדת במשרה מלאה + שעות נוספות, אוהבת מאוד את מקום העבודה ואת הקולגות. אני בחורה מאוד ביישנית, לא אסרטיבית, עושה בשקט את העבודה שלי ולא מסתכסכת אם אף אחד. יש לי כבוד לאנשים ואני טיפוס מאוד וותרן. אני לא מחפשת רחמים אלא עיצה חכמה, מועילה ולוגית. יש מעלי מערכת שלמה של ממונים החל ממנהל פרוייקט וכלה באנשים שיושבים בהנהלה הראשית. עם האנשים בהנהלה אני נמצאת בקשר טלפוני/email ולא רואה אותם בעבודה יום יום. את מנהל הפרוייקט אני רואה מידי כמה ימים. אני מאיישת תפקיד די זוטר במערכת, אני מרוצה מהתפקיד שלי ומשתדלת לעשות אותו על הצד הטוב ביותר. ועכשיו לעצם העניין: יש מישהי במשרדי ההנהלה הראשית שמקבלת חלק מהמסמכים שאני מטפלת בהם וממשיכה את הטיפול בהם. לאותה מישהי יש קשר ישיר ליושבים בהנהלה והיא גם מוסמכת לתת הוראות כיצד ומה מותר/אסור לרכוש/להזמין עבור הפרויקט. לאחרונה (4 חודשים אחרונים) התחילה הנ"ל לפנות אלי טלפונית בביקורת כלפי העבודה שלי: 1) צורת הדיבור שלה מתנשא, תקפני ולעיתים מתלווה בצעקות וטריקת טלפונים. 2) לעיתים מתגלה שהביקורת המוטחת בי אינה מוצדקת ויש לפנות לגורם אחר באירגון כי הוא למעשה זה שביצע את אותה פעולה נדונה. 3) אם מתגלה שהביקורת אכן מוצדקת, ושטעיתי במשהו, אזי מדובר בחגיגה של ממש החל בהטפת מוסר צינית ארוכת טווח, עלייה בטונים ולסיום טריקת טלפון חגיגית. 3) בדרך כלל אין לי אפשרות להסביר את מהלכי כי השיחה מסתיימת בטריקת טלפון לאחר הטחת האשמות כלפי. אני נאלצת להקשר חזרה ונסות להסביר את עצמי משהו כמו: "שלום, זו יתושה, אני מבקשת להסביר ש xyz..., את לא צריכה לטרוק לי את הטלפון, אני מנסה להסביר לך מה עשיתי בעניין מסמך X...." לאחרונה התופעה החמירה, אתמול למשל המפלצת התקשרה בעניין מסמך מסויים, מסתבר שלא היתה לי כל נגיעה למסמך זה. ולא הייתי מעורבת כלל בהכנתו. דבר שלא מנע ממנה להתפל עלי בתחילה השיחה ולטעון שהחישובים שעשיתי במסמך שגויים. אני שוקלת האם לפנות לבוסית שלה (שהיא גם הבת של בעל החברה) לספר לה על האירועים הנ"ל ועל ההתנהגות של המפלצת שלפי דעתי מאוד לא הולמת עובד במקום עבודה. אני מאוד מתלבטת, מכיוון שלמפלצת יש פה ענק וחשוב להדגיש שהיא ולא אני נמצאת בעמדה יותר בכירה ומקורבת להנהלה. לכן לא יקשה עליה לחפש אותי ולהשתמש בטעות כלשהי שתקרה בעתיד או שביצעתי בעבר כדי ללכלך את שמי, ולגרום לפיטורי. אני מעריכה את עצמי כעובדת טובה, אני לא מחפשת לקבל שבחים אני רק רוצה להמשיך במקום עבודתי בשקט. אני מרגישה שמדובר בהתנכלות של ממש ואני מאוד חוששת למקום עבודתי. החשש הוא שאם לא אעשה כלום ולא אדבר אם אף אחד, המפלצת תקלקל את שמי ותשדר להנהלה שקרים אודותי, שאותם לא אוכל להפריח. ואם אני אפנה לממונים עלי, יכול להיות שהמפלצת תקבל טיפול אך היא תארוב לי ותחכה לי בסיבוב ובפעם שאעשה את הטעות הכי קטנה, היא תרוץ לחגוג עליה על מנת להזיק לי. אני שוב מדגישה, אני לא מחפשת סגירת חשבונות. הדבר החשוב לי הוא לשמור על מקום העבודה שלי. ולכן אני שואלת מה עלי לעשות?????

מה שאני חושבת

שתחכי בסבלנות תני לי לספר לך משהו המוקד שאני עובדת בו עבר המון תהפוכות בשנים בחודשים האחרונים נתחיל מזה שבמלחמה היה חסר ראש צוות ופוטר מנהל המוקד ואחריו פוטרה ראש צוות נוספת שגם הייתה החברה של המנהל מוקד אבל אז התחיל הסיוט האמיתי הגיע מנהלת חדשה שירדה לחיי הנציגים עד שהיא הגיע קיבלתי כול חודש במשך מספר חודשים את הבונוס הקסימלי פתאום האורך פלא זה ירד והחודש זה הגיע לשלילת הבונוס באחת השיחות שהיו לי איתה בבלך בתקופה היא אמרה שהיא לא מתכוונת לקדם אותי גם אם יהיה צורך באנשים לפני חודש וחצי הודיעו שהמוקד נסגר שבועיים אחרי הסתבר שהיא פוטרה על יחסי אנוש גרועים ועכשיו שיש מוקד שפועל בצורה מצומצת וקצת שונה אני נמצאת במצב הרבה יותר טוב והמנהלת כבר לא נמצאת במקום העבודה הזו מסקנה סבלנות לפעמים משתלמת

yatoosh

New member
תודה, אכן סבלנות זה דבר שאסור לאבד

והמצבים שאני ואת תארנו הם אכן מצבים שעלולים לגרום לאבדן סבלנות בגלל חוסר הוודאות שעוטף אותם. אני פשוט מקווה שהישיבה שלי בשקט לא תתפרש כחוסר אסרטיביות שתקלקל את שמי ותגרום לפיטורי. אבל במצב שלי נראה שאין לי הרבה ברירה. ושוב תודה על התגובה

shay6748

New member
לדעתי

תמשיכי לעשות את עבודתך על הצד הטוב ביותר ולנסות להתעלם עד כמה שניתן מצורת ההתנהגות הלא הולמת של המפלצת. בנוסף, תתחילי לתעד בראשי פרקים את ההתפרצויות שלה, הסיבות לכך, הצד שלך, שעות, ימים וכו'. - אם תגיעו ביום מן הימים לדין ודברים אצל הממונים המסמך הזה יהיה שווה זהב
אני מאמין שהמערכת פולטת אנשים שכאלו ואולי את חושבת שהממונים לא רואים - אבל הם רואים ושומעים הכל. גם רכילות (עד כמה שזה נשמע נורא) יכולה לעזור לדברים להתגלגל... פשוט צריך לדבר עם האנשים עם הפה הגדול.

אני הייתי

אומרת לה שאם תהיה לה בעתיד בעיה כלשהי עם עבודתך, שתרשום לך בכתב. את לא מוכנה יותר להקשיב להתפרצויות שלה ולסבול את טריקת הטלפוהים שלה. יכל להיות: 1. שעם חלוף הזמן היא תתיאש מהכתיבה. 2. לך יהיו מיסמכים כתובים עם הוכחה לחוסר יחסי האנוש שלה. בנוסף הייתי מקליטה אותה, ומשמיעה לממונים מספר שיחות איתה. על מנת שיראו שזה דפוס קבוע שלה.

yatoosh

New member
אכן רעיון טוב

בפעם הבאה שהמפלצת מתנפלת עלי אני אבקש ממנה לפקסס לי את המסמך עם הערותיה. אני לא חושבת שהמא תתייאש איי פעם אבל זה בהחלט ימנע טריקות טלפונים והתבטאויות לא מכובדות מצידה.

למעלה